News

Elon Musk, despre inteligența artificială: „Roboții umanoizi i-ar putea vâna pe oameni. E una din cele mai mari amenințări”

A fost organizat primul summit global pentru reglementarea inteligenței artificiale. S-a semnat "Declaraţia de la Bletchley",
03.11.2023 | 23:26
Elon Musk despre inteligenta artificiala Robotii umanoizi iar putea vana pe oameni E una din cele mai mari amenintari
Elon Musk, despre inteligența artificială. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Elon Musk a făcut noi declarații despre inteligența artificială, în cadrul primului summit global privind inteligența artificială, AI Saftey Summit. UE, China, SUA și alte 20 de țări au semnat prima declarație globală pentru reglementarea inteligenței artificiale.

Elon Musk, despre inteligența artificială: „Roboții umanoizi i-ar putea vâna pe oameni”

Summitul s-a organizat în Marea Britanie, ocazie cu care a fost semnată “Declaraţia de la Bletchley”. Statele participante se angajează să coopereze în vederea gestionării riscurilor utitlizării AI. Deși are un potențial imens, marile puteri ale lumii se tem că ar putea deveni periculoasă, fiind un concept neînțeles de mulți.

ADVERTISEMENT

La eveniment a fost prezent și omul de afaceri Elon Musk, deținătorul Space X și Tesla. El a precizat că AI trebuie utilizată spre binele omenirii. Declarațiile lui Musk au fost oarecum în contradictoriu, susținând că deși poate fi benefică pentru oameni, inteligența artificială reprezintă și „una din cele mai mari amenințări”.

“Cred că Inteligenţa Artificială e una din cele mai mari amenințări. Suntem pentru prima oară în situaţia în care apare o entitate care este mult mai inteligentă decât cel mai inteligent om de pe Pământ.

ADVERTISEMENT

Nu suntem mai puternici sau mai rapizi decât alte specii. Dar am fost cei mai inteligenți. Aşadar, am ajuns în punctul în care pentru prima oară în istoria umană, va apărea ceva care va fi cu mult deasupra noastră.

Nu cred că este ceva ce vom putea controla. Dar putem aspira spre a ghida Inteligenţa Artificială într-o direcție care să fie benefică pentru omenire”, a declarat Elon Musk.

ADVERTISEMENT

Job-urile vor exista doar pentru cei care vor „o satisfacție personală”

De asemenea, în timpul unei discuții cu premierul britanic, Rishi Sunak, fondatorul Tesla a adăugat faptul că deși inteligența artificială va aduce o eră a abundenței, este posibil ca „roboții umanoizi să îi vâneze pe oameni”.

În „era abundenței”, munca nu va mai fi necesară, spune Musk, potrivit BBC. Job-urile ar putea exista doar pentru persoanele care vor „o satisfacție personală”, deoarece cu ajutorul AI ar putea fi făcut totul.

ADVERTISEMENT

„AI este ca un duh magic care îndeplinește dorințele. Dar basmele uneori nu se termină cu bine. Ar trebui să fim foarte îngrijoraţi de „roboţii umanoizi care ne pot urmări oriunde. Ce se va întâmpla dacă ei primesc într-o zi o actualizare de software şi nu mai sunt la fel de prietenoşi?”, a declarat Elon Musk, în cadrul discuției cu premierul britanic, potrivit BBC.

 

ADVERTISEMENT
Tags: