Sport

Elveția a „murit” frumos! Spania se califică în semifinalele Euro 2020, după ce Țara Cantoanelor a ratat trei lovituri de departajare

Partida Elveția - Spania se joacă la Sankt Petersburg și deschide seria sferturile de finală de la Euro 2020.
02.07.2021 | 21:45
Elvetia a murit frumos Spania se califica in semifinalele Euro 2020 dupa ce Tara Cantoanelor a ratat trei lovituri de departajare
ADVERTISEMENT
02-07-2021
16:01

Elveția - Spania 1-1 (Shaqiri 69 / Zakaria 8-a.g.) (1-3 după loviturile de departajare)

FINAL DE MECI! Elveția nu mai repetă miracolul de pe Național Arena, ratează trei lovituri de la punctul cu var și Spania se califică în semifinale, acolo unde va întâlni învingătoarea meciului Belgia – Italia.

GOOOL Spania!!! Oyarzabal înscrie și îi trimite pe spanioli în semifinalele lui Euro 2020! (1-3)

RATARE Elveția!!! Ruben Vargas trage peste poarta lui Simon!

GOOOL Spania!!! Gerard Moreno înscrie cu o execuție imparabilă! (1-2)

RATARE Elveția!!! Unai Simon îl imită pe Sommer și apără șutul lui Akanji!

RATARE Spania!!! Sommer iese din nou la ramp și îl blochează pe Rodri!

RATARE Elveția!!! Fabian Schar bate slab și Unai Simon apără execuția!

GOOOL Spania!!! Dani Olmo egalează cu un șut în vinclu! (1-1)

GOOOL Elveția!!! Gavranovic înscrie cu sânge rece! (1-0)

RATARE SPANIA!!! Busquets șutează în bară!

Finalul reprizelor de prelungiri! Calificarea se va decide la loviturile de departajare!

Min. 116 – Nicio minge nu trece până acum de Sommer! Lovitura de cap a lui Busquets e prins de super portarul Elveției.

Min. 104 – O nouă paradă a lui Sommer! Goalkeeperul elvețian blochează și șutul lui Oyarzabal!

Min. 101 – Ratare colosală a Spaniei! Moreno scapă singur cu Sommer, dar portarul lui Gladbach are o intervenție senzațională.

Min. 92 – Ocazie imensă pentru Spania! Aflat la doar câțiva metri de poarta lui Sommer, Moreno trage pe lângă.

Min. 91 – A început prima repriză de prelungiri!

Michael Oliver fluieră finalul celor 90 de minute! Primul sfert de finală de la Euro 2020 continuă în prelungiri!

Min. 77 – ELIMINARE Elveția!!! Freuler vede cartonașul roșu după un atac dur asupra lui Jordi Alba.

Min. 68 – GOOOL Elveția!!! Insistența naționalei lui Petkovic dă roade! Shaqiri egalează după nesincronizarea dintre Pau Torres și Laporte.

Min. 64 – Elveția pune presiune pe naționala lui Luis Enrique! Zuber e blocat in extremis de Unai Simon.

Min. 56 – Ocazie mare de egalare pentru elvețieni! Zakaria, autorul autogolului din prima repriză, lovește bine mingea cu capul, care se scurge pe lângă poarta lui Simon.

Min. 23 – Pierdere mare pentru Țara Cantoanelor. Embolo s-a accidentat, are probleme musculare, și e înlocuit cu Ruben Vargas.

Min. 8 – GOOOL Spania!!! Zakaria deviază în proprie poartă șutul expediat de Jordi Alba.

Min. 1 – A început meciul!

02-07-2021
15:12

Echipele de start pentru Elveția - Spania

Elveția: Sommer (Gladbach) – Elvedi (Gladbach), Akanji (Dortmund), Rodriguez (Torino) – Widmer (Basel), Zakaria (Gladbach), Freuler (Atalanta), Zuber (Frankfurt) – Shaqiri(c) (Liverpool), Seferovic (Benfica), Embolo (Gladbach); Rezerve: Mvogo, Kobel – Benito, Comert, Fassnacht, Fernandes, Gavranovic, Lotomba, Mbabu, Schar, Sow, Vargas; Selecționer: Vladimir Petkovic

Spania: Unai Simon (Bilbao) – Azpilicueta (Chelsea), Pau Torres (Villarreal), Laporte (Man City), Jordi Alba (Barcelona) – Koke (Atletico Madrid), Busquets(c) (Barcelona), Pedri (Barcelona) – F. Torres (Man City), Morata (Juventus), Sarabia (PSG); Rezerve: Sanchez, de Gea – Alcantara, Garcia, Gaya, M. Llorente, D. Llorente, Moreno, Olmo, Oyarzabal, Rodri, Traore; Selecționer: Luis Enrique

 

Meciul Elveţia – Spania are loc vineri, 2 iulie, cu începere de la ora 19:00, în cadrul sferturilor de finală ale turneului final de la EURO 2020, fiind partida care deschide seria celor patru jocuri din această fază a competiţiei.

Unde se joacă meciul Elveţia – Spania

Confruntarea Elveţia – Spania se dispută vineri, 2 iulie, de la ora 19:00, pe stadionul Krestovski din Sankt Petersburg în sferturile de finală ale EURO 2020. Elveţia este reprezentativa care a trimis acasă campioana mondială Franţa în optimi.

ADVERTISEMENT

Conform indicaţiilor UEFA, numărul spectatorilor care pot fi admişi pe stadion să asiste la acest meci nu mai este de 25 la sută din capacitatea arenei, ci de 50 la sută, spre nemulţumirea autorităţilor ruse care se confruntă cu o explozie a cazurilor de COVID 19.

Cine transmite la TV partida Elveţia – Spania

Partida Elveţia – Spania se joacă vineri, 2 iulie, de la ora 19:00, la Sankt Petersburg, în sferturile de finală ale EURO 2020 şi este transmisă în direct pe micile ecrane numai de canalul PRO TV. O mai puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

După temperaturile neobişnuit de mari care au topit Sankt Petersburg-ul în perioada meciurilor din grupe, acum vremea e mult mai aproape de normal, vineri fiind progonozate 23 de grade, fără precpitaţii. Arbitrează englezul Michael Oliver, iar Ovidiu Haţegan va fi arbitru de rezervă pentru a treia oară la acest EURO, unde a şi condus două partide

Ce jucători importanţi lipsesc din întâlnirea Elveţia – Spania

Selecţionerul Elveţiei, Vladimir Petkovic, are o absenţă importantă din formula obişnuită de start. Unul dintre mijlocaşii cheie, Xhaka, plăteşte caracterul său impulsiv care îl face să colecţioneze uşor cartonaşe de ambele culori. Este suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.

ADVERTISEMENT

La spanioli, emoţiile au trecut odată cu revenirea pe teren a lui Sergio Busquets, mijlocaş cheie în planurile tactice ale lui Luis Enrique. Selecţionerul Spaniei a reuşit, după calificarea spectaculoasă, dar dramatică, în faţa Croaţiei, să scape pentru prima oară de atacurile presei şi ale fanilor şi să poată pregăti în linişte meciul.

Seferovic crede că se poate repeta prestaţia cu Franţa

Este foarte mult optimism în tabăra elveţiană după senzaţionala revenire şi calificare în faţa campioanei mondiale. Seferovic, unul dintre artizanii acestui rezultat extraordinar, cu două superbe goluri marcate cu capul, e convins că echipa poate repeta acea evoluţie şi are şanse reale să urce în semifinale.

ADVERTISEMENT

Alvaro Morata a fost, alături de selecţionerul Luis Enrique, cel mai atacat personaj din delegaţia Spaniei, iar după ratarea penaltyului cu Slovacia, deşi echipa a învins cu 5-0, a primit chiar ameninţări cu moartea el şi familia. Apele s-au liniştit însă după golul foarte important de 4-3 cu Croaţia  şi vârful lui Juventus spune că a venit momentul ca Spania să revină în fruntea fotbalului european.

Cote la pariuri la jocul Elveţia – Spania

Casele de pariuri nu au rămas foarte impresionate mult timp de succesul naţionalei din Ţara Cantoanelor în faţa Franţei, pentru că acordă o cotă destul de mică pentru victoria Spaniei: 1,72, iar outsiderilor le dă pentru o nouă surpriză 6,05. Un gol marcat de Seferovic şi compania are cotă 1,58.

În istoria meciurilor directe, opt la număr, unul singur amical, Spania are 4 succese, trei jocuri au fost egale şi Elveţia a învins odată, în grupe, la turneul final al CM 2010, unde ibericii aveau să devină campioni mondiali. Din acele distribuţii au supravieţuit doar Shaqiri la elveţieni şi Busquets la spanioli.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Elveția – Spania: 1,69 este cota pentru „peste 1,5 goluri Spania”. Vezi aici toate cotele!

  • (P) Cotă SUPERBET pentru Elveția – Spania: 1,47 este cota pentru „PSF 2”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT