News

Emil Boc critică Guvernul Cîțu. „Cum îți așterni, așa dormi. Nu s-a respectat legea”

29.12.2020 | 17:59
Emil Boc critica Guvernul Citu Cum iti asterni asa dormi Nu sa respectat legea
ADVERTISEMENT

La începutul zilei, Emil Boc a trimis o scrisoare Guvernului Cîțu, prin care îi reproșează acestuia că nu respectă legea.

Asociația Municipiilor din România, în frunte cu primarul din Cluj-Napoca, i-a reproșat lui Cîțu că nu s-a consultat cu primarii înainte de a lua mai multe decizii importante ce privesc bugetul.

ADVERTISEMENT

Emil Boc are mai multe proiecte mari în plină dezvoltare, cum ar fi Centura ocolitoare a Clujului sau Metroul din Cluj-Napoca, proiecte care sunt puse în pericol de Guvernul Cîțu.

Emil Boc îl critică pe Florin Cîțu înainte de noul an

Având în vedere Ordonanța de Urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, care va fi supusa aprobarii în urmatoarea ședința de Guvern , Asociația Municipiilor din România face următoarele precizări:

ADVERTISEMENT

-Prin Codul administrativ este statuată obligația autorităților publice centrale de a consulta structurile asociative ale administrației publice locale asupra oricărui proiect de act normativ care priveşte în mod direct administraţia publică locală.

În situațiile urgente, termenul de consultare este de 10 zile lucrătoare.

-Constatăm cu dezamăgire că „practicile nesanatoase” ale guvernelor anterioare au fost însușite rapid de Guvernul Cîțu. Proiectul de OUG propus spre adoptare ,fara consultarea AMR si a celorlalte structuri asociative, transformâ astfel un instrument de dialog între doi parteneri egali (administrația centrală-administrația locală) într-un act formal, menit să mimeze respectarea legii, dar încălcând în fapt și litera și spiritul ei.

ADVERTISEMENT

-Adoptarea unei ordonanțe de urgență care modifică peste 20 de acte normative, cu impact în diverse domenii precum: bugete locale, fiscalitate, asistență socială, educație, salarizare, sănătate, muncă, etc, fără respectarea minimă a regulilor în domeniul transparenței și dialogului cu structurile asociative , este de natură să tragă un semnal de alarmă cu privire la capacitatea Guvernului de a realiza reforma statului, așa cum și-a asumat prin programul de guvernare”, a transmis Asociația Municipiilor din România, printr-un comunicat de presă.

Primarul a subliniat că pe listă se află primari de la toate partidele, inclusiv Lia Olguța Vasilescu. „Sunt toți primarii de la toate partidele politice. Punctul meu de vedere e punctul de vedere al tuturor primarilor. Relația cu Orban și Cîțu a fost foarte bună.

ADVERTISEMENT

Cum îți așterni așa dormi. Sunt convins că premierul nu are nicio vină, dar erau oameni care aveau obligația să spună că au obligația să consulte primăriile. Punctul nostru de vedere se bazează pe lege, e principial”, a adăugat Boc la Antena 3.

Mai mult, Boc a explicat care e măsura care ar trebui amânată, pentru a încuraja vânzarea de locuințe. „Unele măsuri sunt necesare, altele pot fi discutate. Măsura cu 5% TVA pentru locuințe n-ar trebui amânată. Susține construirea de locuințe, a explicat Boc.

 

ADVERTISEMENT