Sport

Emil Săndoi, avertisment înaintea derby-ului FC U Craiova – Universitatea Craiova: „Se egalează valorile”

Emil Săndoi are un avertisment pentru Universitatea Craiova înaintea derby-ului cu FC U Craiova. Antrenorul este de părere că nu contează locurile din clasament la ora jocului.
10.03.2024 | 15:46
Emil Sandoi avertisment inaintea derbyului FC U Craiova  Universitatea Craiova Se egaleaza valorile
Emil Săndoi, avertisment înaintea derby-ului FC U Craiova - Universitatea Craiova: „Se egalează valorile”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Emil Săndoi a analizat în exclusivitate pentru FANATIK derby-ul FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova. Antrenorul a pus sub lupă și defensivele celor două formații din SuperLiga și spune unde se va decide confruntarea din Cetatea Băniei.

Avertismentul lui Emil Săndoi înaintea derby-ului FC U Craiova – Universitatea Craiova: „Se egalează valorile”

Emil Săndoi spune că atât Universitatea Craiova, cât și FC U Craiova 1948 au jucători în lot care pot decide derby-ul Olteniei. Legenda din Bănie este convins că disciplina impusă de antrenori va face diferența.

ADVERTISEMENT

„Este un joc al orgoliilor, așa este la noi în Oltenia. În derby-uri în general nu mai contează pe ce loc sunt echipele, mă raportez și la alte campionate din Europa. Nu prea mai contează pe ce loc sunt echipele, că una e în subsolul clasamentului și cealaltă pe o poziție mai fruntașă.  Se egalează valorile.

Cred că este o încărcătură mare și pentru jucători, poate mai puțin pentru jucătorii străini. Pentru un jucător străin este greu să înțeleagă spiritul din Oltenia. Unii dintre ei sunt veniți de puțin timp la ambele echipe, deci este greu să înțeleagă spiritul din Oltenia și ambițiile care sunt la un joc de genul acesta.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova are mulți jucători în componență, care pot să să facă diferența. Chiar dacă FC U este aproape de zona periculoasă este printre puținele echipe din campionat care are mai mulți jucători, care pot să facă diferența.

În jocul de astăzi sunt mai mulți jucători de calitate individuală, mă aștept la un meci spectaculos. Cred în spectaculozitate pentru că sunt Mitriță, Baiaram, Ivan, Markovic, iar de cealaltă sunt Bahassa, Bauza sau Baeten. Se poate întâmpla orice, cea mai disciplinată echipa va avea câștig de cauză”, a spus Săndoi.

ADVERTISEMENT

Defensiva lui Petev, sub lupa lui Emil Săndoi: „Pot fi cei mai buni din țară”

Emil Săndoi este convins că Denil Maldonado, Vladimir Screciu și Gjoko Zajkov pot fi titulari la Universitatea Craiova și chiar printre cei mai buni din țară. Acesta este de părere că stoperii „alb-albaștrilor” pot progresa în următoarea perioadă.

„Un cuplu de fundași cu Screciu și Maldonado, chiar dacă nu au omogenitate poate să fie un cuplu de fundași centrali foarte bun pentru viitor. Îl pun aici și pe Zajkov, care poate să intre în cărți pentru postul de titular.

ADVERTISEMENT

Sunt jucători de viteză, chiar dacă în ultima perioadă au mai făcut greșeli pe faza defensivă. Pot să progreseze, îmi aduc aminte în ultimul meu mandat cu Sorin Cârțu, atunci când jucam cu Frăsinescu și Acka.

Pe Acka l-am luat din Liga 2, l-a luat conducerea clubului la recomandarea mea din Liga 2 de la FC U. Cât a jucat sub comanda noastră a fost unul dintre cei mai buni fundași centrali din țară, nu pot să uit când am avut 19 meciuri fără înfrângere în campionatul nostru.

Înseamnă că fundașii centrali joacă aproape fără greșeală, din punctul ăsta de vedere spun că din cei trei fundași centrali pe care îi are Craiova se poate alege un cuplu de fundași centrali. Lucrat cu ei, poate să fie unul dintre cele mai bune din țară”, a declarat antrenorul din Bănie.

„La FC U nu a fost un echilibru între faza ofensivă și defensivă”

„Cred că în momentul în care a plecat Duarte lucrurile nu au mai fost ok la linia de fund. Asta și din cauza faptului că fundașii centrali sunt prea expuși, de asta a avut problemele pe care le-a avut în ultima perioadă. 

Sunt expuși, acolo trebuie din punctul meu de vedere o altă strategie pentru întreaga echipă. Așa este în fotbal, trebuie să reușești să pui în valoare calitățiile fiecărui jucător. Dacă expui foarte mult un jucător sau îl obligi să încerce să se folosească de niște calitățile pe care nu le are riști să ai probleme.

La FC U cred că nu a fost un echilibru între faza ofensivă și faza defensivă, de aici cred că au apărut marile probleme”, a mai spus Emil Săndoi pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,05 este cota pentru „2 solist” la meciul FC U Craiova - Universitatea Craiova