Sport

Emma Răducanu, execuție care i-a ridicat în picioare pe spectatori. Video

Emma Răducanu a revenit în tenis la Australian Open și a oferit o super execuție care i-a ridicat în picioare pe spectatori. Jucătoarea a câștigat primul meci din acest turneu.
16.01.2024 | 13:27
Emma Raducanu executie care ia ridicat in picioare pe spectatori Video
Emma Răducanu a revenit în tenis la Australian Open și a oferit o super execuție care i-a ridicat în picioare pe spectatori. Jucătoarea a câștigat primul meci din acest turneu. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Jucătoarea de tenis britanică a revenit anul acesta după o accidentare destul de gravă. În primul duel de la Australian Open, Emma Răducanu a oferit o super execuție care i-a ridicat în picioare pe spectatori și a câștigat meciul.

Emma Răducanu, execuție care i-a ridicat în picioare pe spectatori

Emma Răducanu a oferit o super fază la primul meci al ei de la Australian Open. Mulțimea a fost în delir după ce sportiva cu origini din România a câștigat un punct important pe serva oponentei sale. Jucătoarea britanică a câștigat cu 2-0 meciul cu americanca Shelby Rogers, scor 6-3, 6-2.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu a revenit în tenis anul acesta după o pauză de 9 luni. Sportiva a avut o accidentare serioasă care a necesitat și câteva intervenții chirurgicale. După recuperare, jucătoarea britanică a avut primul meci în turneul la Auckland, acolo unde a reușit o primă victorie în 2024, împotriva Gabrielei Ruse, 2-1. În al doilea meci a fost, însă, eliminată de ucraineanca Elina Svitolina, scor final 1-2. Următorul meci al lui Răducanu este cu jucătoarea din China, Yafan Wang.

Emma Răducanu povestește cea mai grea accidentare din carieră

Sportiva britanică a câștigat US Open 2021, însă după acel turneu nivelul a scăzut de la meci la meci. Se pare că Emma Răducanu se confrunta cu dureri destul de mari în zona încheieturilor, lucru care a împiedicat-o să își depășească performanțele.

ADVERTISEMENT

Ulterior, jucătoarea de tenis a făcut trei operații în 13 zile în zonele unde avea durerile pentru a-și putea reveni. Emma Răducanu a revenit anul acesta în tenis și povestește despre cea mai grea accidentare din carieră prin intermediul unei campanii filmate de unul dintre sponsorii săi, Porsche.

“Am standarde atât de înalte în privința mea. Ai nevoie de cantități mari de dedicare. Dacă ai asta, vei merge cu adevărat peste și dincolo de orice. Exercițiile pe care le iubesc sunt aproape toate în sală. Le urăști în acel moment, dar după ce le faci, le iubești pentru că te simți incredibil după aceea.

ADVERTISEMENT

La un moment dat făceam o mulțime de exerciții cu orez. Cum ar fi să îmi mișc mâna într-o găleată de orez, mă ucidea. Te uiți la ceas toată ora, la modul ‘Scoate-mă de aici’. Nu vreau să mai văd orez!

Îmi dau seama cu adevărat cât de mult mi-a fost dor de el (n.r. tenis). Cât de recunoscător sunt că sunt pe teren jucând fără durere. Este un sentiment uimitor. Și chiar cred că pot realiza orice vreau”, a spus Emma Răducanu.

ADVERTISEMENT

“M-am întors cu mai mult entuziasm și cu mai multă foame”

“Știam de ceva vreme înainte de a face operațiile că am nevoie. Nu am putut practica tot ce mi-am dorit din cauza durerii. M-am simțit foarte nepregătită când intram în meciuri. Acesta a fost cel mai dificil lucru mental. Un lucru pe care mi l-a arătat timpul liber este că îmi place sportul.

După o pauză atât de lungă, te întorci cu mult mai mult entuziasm și foame. Cred că întoarcerea la Wimbledon va fi cu adevărat specială pentru mine. Îmi plac mulțimile uriașe și stadioanele mari”, a mai spus jucătoarea de tenis.

  • 296 este locul pe care îl are Emma Răducanu în WTA după accidentare
  • 21 de ani este vârsta jucătoarei de tenis
  • 2021 este anul în care Răducanu a câștigat US Open, singurul trofeu din carieră
  • 10 a fost cea mai înaltă poziție a Emmei în clasamentul WTA 
ADVERTISEMENT