Sport

Emma Răducanu, în optimi la Indian Wells. Punctul ”nebun” care a decis meciul. Video

Emma Răducanu a învins-o în trei seturi, scor 6-1, 2-6, 6-4, pe brazilianca Beatriz Haddad Maia, la capătul unei partide ce a durat puțin peste două ore de joc.
14.03.2023 | 10:45
Emma Raducanu in optimi la Indian Wells Punctul nebun care a decis meciul Video
Emma Răducanu, în optimi la Indian Wells. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

La turneul WTA 1000 de la Indian Wells, Emma Răducanu a revenit în circuit după aproape două luni de absență. Și chiar dacă nu este încă la nivel optim din punct de vedere medical a izbutit să ajungă în optimi, după ce a învins-o cu 6-1, 2-6, 6-4 pe brazilianca Beatriz Haddad Maia.

Emma Răducanu în fața testului definitoriu la Indian Wells

Emma Răducanu jucase doar patru partide în 2023 din pricina problemelor medicale înaintea turneului WTA 1000 de la Indian Wells. Și a fost la un pas de a rata, din aceeași pricină, și această competiție.

ADVERTISEMENT

”Aceeași problemă pe care am avut-o anul trecut (n.r. la încheietura mâinii drepte) a început să reapară. Așa că încerc să fiu cât mai precaută.

Sunt multe momente în care ești obligat să treci și peste durere atunci când joci tenis. Și este doar o chestiune de cât de mult poți accepta”, spunea Răducanu înaintea startului turneului.

ADVERTISEMENT

A intrat totuși pe teren, fie și-n ultima clipă, și a trecut de muntenegreanca Danka Kovinic. Iar mai apoi, a demonstrat că e în revenire de formă și a trecut, după o victorie în două seturi, și de poloneza Magda Linette, scor 7-6, 6-2.

Următorul test era însă și mai dificil. Adversara sa era Beatriz Haddad Maia, cea care, în 2022, a fost depășită doar de Iga Swiatek, la numărul de meciuri câștigate.

ADVERTISEMENT

Dar Răducanu a demonstrat din nou că începe să revină la forma care i-a permis în 2021 să câștige US Open. Și-a adjudecat primul set după numai 34 de minute de joc, scor 6-1. Haddad Maia a replicat însă și egala după un 6-2 concretizat în 42 de minute.

Setul decisiv a fost unul de luptă. La 2-2 și 30-30 avea să se consemneze însă un moment care a decis, psihologic, confruntarea. În cele din urmă însă, Emma a găsit lovitura decisivă în acest punct ”nebun”.

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Women’s Tennis Association (@wta)

Și chiar dacă avea să piarda acel game, a revenit imediat, a făcut 3-3, iar mai apoi adversara nu a mai avut replică. Cu 6-3 în decisiv, Răducanu merge mai departe și o va întîlni acum, în optimi, pe numărul unu mondial, Iga Swiatek.

ADVERTISEMENT