Sport

Emma Răducanu și-a găsit antrenor. Cine este și când vor începe colaborarea

Britanica Emma Răducanu, alături de agentul acesteia au ales viitorul antrenor pentru sportiva de 18 ani, numărul 20 WTA. Colaborarea lor va începe în curând.
09.11.2021 | 16:34
Emma Raducanu sia gasit antrenor Cine este si cand vor incepe colaborarea
ADVERTISEMENT

Emma Răducanu a uimit o lume întreagă la US Open, turneu pe care l-a câștigat într-o manieră absolută, fără set pierdut.

La fel de surprinzătoare a fost și decizia de a întrerupe colaborarea cu antrenorul Andrew Richardson. De atunci Răducanu se pregătește singură, dar lucrurile se vor schimba în curând.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii din Anglia au aflat cine este noul antrenor al Emmei Răducanu

A 20-a jucătoare a lumii, Emma Răducanu, participă în aceste zile la turneul Upper Ladies Austria Linz. Este însoțită doar de tatăl ei, la fel ca și la Transylvania Open de la Cluj.

Sportiva a evitat să pomenească numele viitorului antrenor, dar a ținut să precizeze că la primul turneu al anului viitor, Australian Open, va fi însoțită de noul tehnician.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii din Anglia au surprins-o pe Emma Răducanu alături de agentul Chris Helliar și de Torben Beltz, până de curând antrenorul nemțoaicei Angelique Kerber.

Întrebată de jurnaliștii austrieci când va anunța noul tehnician, jucătoarea din Marea Britanie a evitat răspunsul, dar a confirmat faptul că la Australian Open va fi însoțită de acesta.

ADVERTISEMENT

”Aici sunt singură şi voi fi propriul meu antrenor în această săptămână, ceea ce cred că este foarte bine pentru mine pe termen lung.

Mă simt foarte pozitivă în ce priveşte situaţia mea ca antrenor. Voi avea însă un antrenor la Australian Open”, a spus Emma Răducanu, citată de BBC.

ADVERTISEMENT

Cine este Torben Beltz

Torben Beltz are 44 de ani și este antrenorul care a lucrat în trei mandate cu fostul lider mondial Angelique Kerber. Practic de numele lui Beltz se leagă ascensiunea jucătoarei din Germania, acesta fiind antrenorul ei în perioada 2004-2013.

Au urmat doi ani de pauză, iar între 2015-2017 cei doi au colaborat din nou, împreună reușind să câștige și primele două turnee de Grand Slam, Australian Open şi US Open, ambele în 2016.

După încă o perioadă în care fiecare a avut alte colaborări, cei doi au ajuns la un nou acord în urmă cu doi ani, însă rezultatele sportivei nu au mai fost la fel ca în perioadele anterioare în care au lucrat împreună.

ADVERTISEMENT