Sport

Emmanuel Yeboah, pe urmele lui Haaland. A marcat un super gol în CFR Cluj – Universitatea Craiova

Emmanuel Yeboah a marcat un super gol în meciul CFR Cluj - Universitatea Craiova, asemănător cu cel al lui Erling Haaland din Manchester City - Borussia Dortmund.
30.07.2023 | 23:01
Emmanuel Yeboah pe urmele lui Haaland A marcat un super gol in CFR Cluj  Universitatea Craiova
Golul lui Yeboah din CFR Cluj - Universitatea Craiova e asemănător cu cel marcat de Haaland în Manchester City - Dortmund. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

CFR Cluj și Universitatea Craiova s-au întâlnit în Gruia în etapa 3 din SuperLiga, iar desfășurarea primelor 45 de minute a confirmat pe deplin statutul de derby. Meci pe contre, cu multe faze spectaculoase de poartă, dar și cu un gol absolut superb marcat de ghanezul Emmanuel Yeboah.

Emmanuel Yeboah, gol fabulos în CFR Cluj – Universitatea Craiova. A marcat la fel ca Erling Haaland în Liga Campionilor

CFR Cluj a început în forță partida de pe teren propriu cu Universitatea Craiova, a ratat două ocazii importante în primele 10 minute prin Bîrligea și Muhar, dar s-a văzut condusă pe tabelă contrar cursului jocului. În minutul 10, după un corner scurt executat de Ivan, Mitriță a aruncat o minge în careu și Crețu a trimis în plasă din  6 metri.

ADVERTISEMENT

Ardelenii nu au dezarmat, au continuat să joace ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, iar ocaziile la poarta lui Laurențiu Popescu au început să apară din ce în ce mai des.

Au ratat pe rând Bîrligea, Avounou și Krasniqi, iar până la urmă inevitabilul s-a produs. Adică un gol în poarta oltenilor. Și ce gol… Unul demn de pus în ramă, reușit de ghanezul Emmanuerl Yeboah.

ADVERTISEMENT

Era minutul 39 când grecul Tachtsidis s-a descurcat excelent pe partea stângă, a centrat perfect în careu pe colțul lung, Yeboah a venit lansat din spate, s-a aruncat în disperare spre minge, pe care a trimis-o spectaculos de pe 6 metri din vole direct în plasă, fără nicio speranță pentru portarul Laurențiu Popescu.

O execuție absolut superbă, cum rar vezi și în partidele din campionatele puternice ale Europei. E nevoie de multă tehnică și dexteritate pentru a reuși un asemenea gol, calități pe care Yeboah a demonstrat că le posedă. VEZI VIDEO AICI cu golul lui Yeboah din CFR Cluj – Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Reușita atacantului ghanez contra oltenilor ne-a adus aminte de un alt gol fabulos marcat într-o asemenea manieră, de data aceasta în ediția trecută a Ligii Campionilor. Vorbim despre execuția magistrală a norvegianului Erling Haaland din meciul Manchester City – Borussia Dortmund, când a marcat golul victorios al formației sale.

Pe 14 septembrie 2022, Manchester City juca pe teren propriu în etapa 2 a grupelor Ligii Campionilor contra Borussiei Dortmund. Germanii deschideau scorul în minutul 56 prin Bellingham, dar Stones reușea egalarea cu un șut violent din afara careului în minutul 80.

ADVERTISEMENT

Apoi la rampă a ieșit norvegianul Erling Haaland, cu 6 minute înaintea fluierului de final. Asemenea lui Tachtsidis, Rodri a trimis cu exteriorul o pasă magică de pe partea stângă pe colțul lung, Haaland a plutit pur și simplu peste apărătorii germani și a reluat din vole cu stângul în plasă. O execuție parcă trasă la indigo cu cea a lui Yeboah, pe care o puteți savura AICI.

CFR Cluj vrea 3 milioane de euro în schimbul lui Emmanuel Yeboah

Emmanuel Yeboah a fost folosit în premieră titular în acest sezon contra Universitășii Craiova și nu i-a dezamăgit încrederea antrenorului Andrea Mandorlini. În prima etapă contra lui Poli Iași nu a prins lotul, la Arad a evoluat 27 de minute și a marcat un gol, iar în Conference League contra celor de la Adana a prins pe teren 31 de minute.

Chiar dacă nu se poate spune despre el că este titular indiscutabil, Yeboah e unul dintre jucătorii care poate pleca de la CFR Cluj pe o sumă importantă. În iarnă a ratat un transfer de 2,5 milioane de euro la Slavia Praga, iar acum conducerea clubului nu e dispusă să-i dea drumul pe mai puțin de 3 milioane de euro.

„Noi cu două milioane jumătate puteam să-l vindem pe Yeboah, doar că s-au schimbat anumite detalii legate de transferul lui la Slavia Praga. Între timp el a jucat, a fost golgheter la Cupa Africii, și de fiecare dată când intră pe teren aduce calitate. E un jucător tânăr, urmărit de cluburi importante. Mai puțin de trei milioane de euro nu cred că ar accepta domnul Varga”, a declarat Cristi Balaj, președintele lui CFR Cluj, în exclusivitate la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

  • 900.000 de euro este cota de piață a lui Emmanuel Yeboah conform site-ului transfermarkt
ADVERTISEMENT