Sport

Erling Haaland a fost ales „Jucătorul Anului” în Premier League la nici 12 luni de la transfer. Un nou record doborât de superstarul norvegian

Erling Haaland a fost ales „Jucătorul Anului” în Premier League. Norvegianul a atins acest record la nici 12 luni de la transferul la Manchester City.
12.05.2023 | 15:54
Erling Haaland a fost ales Jucatorul Anului in Premier League la nici 12 luni de la transfer Un nou record doborat de superstarul norvegian
Erling Haaland a fost desemnat „Jucătorul Anului” în Premier League. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Erling Haaland bate record după record în tricoul lui Manchester City. La nici 12 luni distanță de la transferul pe Etihad Stadium, atacantul norvegian a câștigat premiul de „Jucătorul Anului” în Premier League chiar în primul sezon petrecut în cel mai tare campionat de fotbal din lume.

Erling Haaland a fost ales „Jucătorul Anului” în Premier League

Deși Manchester City mai are de jucat patru meciuri până la finalul sezonului din Premier League, Erling Haaland a fost desemnat „Jucătorul Anului” în campionatul britanic. Lider în topul marcatorilor din întrecerea internă, Erling Haaland a primit premiul din partea celor de la Football Writers’ Association.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, Erling Haaland a primit distincția după ce a primit un procentaj de 82% dintre voturi, cel mai mare din istorie, potrivit Sky Sports. În cursa pentru premiul de „Jucătorul Anului” în Premier League s-au aflat și Bukayo Saka sau Martin Odegaard, care îmbracă tricoul rivalei Arsenal.

În cele 32 de meciuri înregistrate de-a lungul sezonului în Premier League, Erling Haaland a marcat 35 de goluri și a oferit 7 pase decisive de gol. Transferat în vară pentru „doar” 60 de milioane de euro de la Borussia Dortmund, atacantul norvegian mai are contrat cu Manchester City până în vara anului 2027.

ADVERTISEMENT

Erling Haaland, nou record la Manchester City la nici 12 luni distanță de la transfer

Golgheter și în Liga Campionilor, cu 12 reușite, Erling Haaland a stabilit cu această ocazie un nou record în fotbalul britanic. Sezonul trecut, premiul de „Jucătorul Anului” a fost câștigat de Mohamed Salah, jucătorul lui Liverpool.

Este o nouă bornă istorică atinsă de Erling Haaland după ce norvegianul a devenit cel mai bun marcator din istorie într-un singur sezon de Premier League. Atacantul a marcat al 35-lea gol în meciul cu West Ham, scor 3-0 într-o restanță din etapa cu numărul 28 și i-a depășit pe Andrew Cole și Alan Shearer, care dețineau recordul cu 34 de goluri în sezoanele 1993-1994 și 1994-1995.

ADVERTISEMENT

Recordul lui Erling Haaland poate fi extins, deoarece Manchester City mai are de jucat patru meciuri până la finalul sezonului din Premier League. Podiumul în topul celor mai buni marcatori într-un singur sezon de Premier League este completat de Mohamed Salah, cu 32 de goluri.

Manchester City, favorită la câștigarea titlului în Premier League

Manchester City luptă pe trei fronturi în acest final de sezon, iar dacă va obține „tripla”, Erling Haaland va încasa o sumă uriașă. „Cetățenii” se află pe primul loc în Premier League, la un punct în fața lui Arsenal, dar cu un meci în minus.

ADVERTISEMENT

Totodată, echipa antrenată de Pep Guardiola luptă pentru trofeul Ligii Campionilor. În prima manșă a semifinalei cu Real Madrid scorul a fost egal 1-1 pe Santiago Bernabeu. De asemenea, Manchester City joacă finala Cupei Angliei împotriva rivalei din oraș Manchester United.


  • 1,37 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „2 solist” la meciul Everton – Manchester City

ADVERTISEMENT