Sport

Emoții pentru Dinamo! De câți bani are nevoie clubul alb-roșu pentru a evita falimentul

Dinamo va avea un sezon poate mai dificil decât cel precedent, iar FANATIK a aflat de ce sumă va avea nevoie clubul pentru a evita falimentul.
19.07.2021 | 08:05
Emotii pentru Dinamo De cati bani are nevoie clubul albrosu pentru a evita falimentul
Emoții pentru Dinamo! De câți bani are nevoie clubul alb-roșu pentru a evita falimentul
ADVERTISEMENT

Clubul din Ștefan cel Mare are datorii de aproximativ șapte milioane de euro, iar în acest moment alb-roșii supraviețuiesc doar din drepturile TV și cotizațiile celor din programul DDB.

Dată în judecată de foști sau actuali jucători ai lui Dinamo, echipa a fost nevoită să intre în insolvență, singura soluție care o poate scăpa de faliment. Chiar și în această situație, “câinii” nu își permit pași greșiți și nu mai pot acumula datorii.

ADVERTISEMENT

Suma de care Dinamo are nevoie în acest sezon pentru a evita falimentul

FANATIK a aflat că Iuliu Mureșan și Răzvan Zăvăleanu vor trebui să fie extrem de cumpătați și să strângă cureau pe cât de mult posibil, în caz contrar, Dinamo va ieşi foarte greu din această situație financiară extrem de complicată.

Banii din drepturile TV vor veni în mai multe tranșe și nu vor depăși cu mult suma de un milion de euro. Astfel, Dinamo va avea nevoie de cel puțin 200.000 de euro lunar pentru plata salariilor către jucători, angajați, furnizori și cât și pentru plata chiriei stadionului către CS Dinamo.

ADVERTISEMENT

La toate acestea se adaugă și rata lunară către ANAF pentru baza de la Săftica, în valoare de 25.000 de euro, la care se mai adaugă și alte mici cheltuieli. În total, Dinamo are nevoie de aproximativ 2,5-3 milioane de euro doar pentru a evita falimentul în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1.

Câți bani trebuie să aducă lunar suporterii din programul DDB

Unibet a prelungit contractul cu Dinamo și rămâne sponsorul principal al echipei, însă clubul duce lipsă de sponsori importanți, care să contribuie cu sume importante la buget.

ADVERTISEMENT

Astfel, fanii-acționari din programul DDB vor fi nevoiți în continuare să ducă greul și să se mobilizeze mai mult ca oricând.

În fiecare lună, DDB-ul ar trebui să producă din cotizațiile membrilor, abonamente, bilete fizice și virtuale și reînnoiri ale cardurilor de membri și prin alte acțiuni de marketing cel puțin 100.000 de euro. Prin urmare, suporterii lui Dinamo vor trebui să contribuie la bugetul „câinilor” în acest sezon cu minim un milion de euro pentru a evita colapsul.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Iuliu Mureșan despre atragerea sponsorilor și investitorilor

Iuliu Mureșan a vorbit în FANATIK despre posibilitatea ca la Dinamo să vină și alți sponsori sau chiar investitori, iar această problemă este una dintre prioritățile noi conduceri. Nicolae Badea și omul de afaceri Marian Iuhasz, sunt doi dintre cei care ajută în continuare clubul cu bani, cel din urmă plătind pentru cantonamentul echipei din Turcia, așa cum site-ul nostru a anunțat în premieră.

„Bineînțeles! Asta este una dintre cele mai importante preocupări ale noastre. Nu principală, dar importantă. Să găsim sponsori, posibili viitori investitori, pentru ca Dinamo să aibă posibilitatea să iasă mai repede din insolvență și să lăsăm un club cu un buget stabil.

Asta ne dorim foarte mult. Avem discuții și chiar am constatat că sunt foarte mulți dinamoviști, oameni cu firme care își oferă serviciile. Avem și exemplul frumos al celor de la DDB. Sunt dinamoviști care spun că vor să dea niște bani și spun că nu doresc nimic, nici măcar reclamă”, a spus noul președinte al „câinilor” în exclusivitate pentru site-ul nostru

Suporterii lui Dinamo încearcă să aducă bani prin orice mijloace

Fanii din programul DDB au ajuns la aproximativ 15.200 de membri-cotizanți, însă nu au de gând să se oprească aici și găsesc tot timpul metode noi de a aduce bani la club.

Suporterii au organizat weekend-ul trecut Cupa DDB, o competiție dedicată membrilor din program și în urma căreia s-au strâns peste 15.000 de euro.

O altă inițiativă inedită a suporterilor alb-roșii a fost aceea de a imprima numele suporterilor pe tricourile jucătorilor și pe panourile publicitare de la marginea gazonului. Evident, în schimbul unei sume importante de bani: 50.000 de euro. Astfel, cine va dori să își facă reclamă propriei afaceri sau pur și simplu să își vadă numele pe tricoul oficial al lui Dinamo și în același timp să ajute clubul, va trebui să bage adânc mâna în buzunar.

  • 7.000.000.000 de euro e suma datoriilor lui Dinamo
  • 200.000 de euro va fi bugetul de cheltuieli lunare al „câinilor”
  • 2.500.000 de euro e suma minimă de care alb-roșii trebuie să facă rost pentru a evita falimentul în acest sezon
  • 100.000 de euro/lună vor trebui să aducă la Dinamo suporterii din programul DDB
  • 15.200 de fani s-au înscris în programul DDB
ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”