Fotbal intern

Emoțiile lui Niță! Își pierde postul de titular pentru meciul cu Germania? Anunțul lui Mirel Rădoi

26.03.2021 | 20:19
Emotiile lui Nita Isi pierde postul de titular pentru meciul cu Germania Anuntul lui Mirel Radoi
Florin Niță, titular cu Macedonia de Nord Sursa foto: sportpictures.ro
ADVERTISEMENT

Florin Niță a fost alesul lui Mirel Rădoi între buturile primei reprezentative după retragerea lui Ciprian Tătărușanu de la națională. Însă, presiunea a fost resimțită din plin de titularul României și selecționerul se întreabă dacă trebuie să continue cu el sau nu în poartă și pentru următoarele meciuri. 

Emoțiile lui Niță! Urmașul lui Tătărușanu, precipitat la debutul într-un meci oficial

Încă de la încălzire, reporterii FANATIK prezenți la meci au remarcat faptul că Florin Niță era destul de emoționat de rolul important care i-a fost oferit. Până acum, portarul de la Sparta Praga era a doua sau a treia variantă între buturile României, însă în această campanie lucrurile s-au schimbat și Niță a devenit principala soluție din poartă.

ADVERTISEMENT

Portarul Spartei Praga a avut probleme mari în meciul cu Macedonia de Nord. Ce-i drept, nici fundașii din fața s-a nu l-au ajutat prea mult și l-au lăsat deseori singur cu atacanții macedoneni, care au fost în multe momente neinspirați.

Florin Niță, greșeală de începător în repriza a doua! Lovitură liberă indirectă, oferită cadou

În prima parte, Niță a vorbit mult cu colegii săi însă lucrurile au stat rău, adversarii noștri având 3 ocazii mari de gol. În ciuda avantajului de 2-0 stabilit după pauză, lucrurile s-au înrăutățit în final de meci.

ADVERTISEMENT

Florin Niță a comis o greșeală de începător și a reținut o minge trimisă de propriul coechipier. Lovitura liberă indirectă de la 10 metri de poartă acordată gratuit nu a produs efecte pe tabela de scor, însă încrederea și așa șubredă a portarului a fost afectată.

La faza primului gol, Niță are o parte de vină. Cealaltă vină o au fundașii, care l-au lăsat prea liber. Însă mingea trimisă cu capul de atacantul macedonenilor a fost pe direcția portarului român, care nu a putut interveni la timp.

ADVERTISEMENT

La al doilea gol, marcat de Trajkovski, Niță nu a avut ce să facă. Adversarul a scăpat singur cu portarul și l-a executat, după o nouă gafă a apărării conduse de Vlad Chiricheș. Portarul celor de la Sparta Praga a avut și câteva intervenții foarte bune în acest meci, însă per total evoluția sa poate fi caracterizată drept una ezitantă.

Mirel Rădoi, despre schimbarea portarului: “Va depinde de modul în care se va antrena”

Imediat după meci, Mirel Rădoi a recunoscut că Niță nu a avut cea mai bună zi și că în funcție de cum se va antrena în următoarele două zile va lua o decizie în ceea ce îl privește pe goalkeeper pentru meciul cu Germania:

ADVERTISEMENT

“În momentul de față echipa a câștigat și nu știu dacă-l putem înlocui sau învinovăți pe Niță. Va depinde și de modul în care se va antrena în următoarele zile la baza Mogoșoaia. Pentru că nu pot să iau o decizie după doar o greșeală.

Când apar greșeli de genul ăsta, ne uităm exact de unde se marchează golul și spunem că aia e zona vulnerabilă. În primă fază s-a pierdut mingea în zonă centrală, a fost dusă la margine, nu am blocat centrarea și apoi am pierdut marcajul.

Le vom expune ce s-a întâmplat la goluri, în urma unei analize, dar și situațiile în care am fost puși în dificultate. Dacă vom ajunge la concluzia că greșeala a fost făcută de departamentul defensiv, asta va însemna că toți jucătorii de acolo sunt de vină”, a spus Rădoi la conferința de presă.

Toți cei trei portari convocați de Rădoi au bifat patru selecții în naționala României!

Pentru Florin Niță a fost a treia selecție în tricoul primei reprezentative și prima într-un meci oficial. Fostul portar al celor de la FCSB a mai evoluat în confruntările amicale cu Turcia (2-0) și Israel (2-1).

Mirel Rădoi îi mai are la dispoziție la această acțiune pe David Lazar și Ionuț Radu. Lazar este titular la Astra Giurgiu în Casa Pariurilor Liga 1 și a debutat la echipa națională în confruntarea amicală cu Belarus, din noiembrie anul trecut, scor 5-3.

De cealaltă parte, Ionuț Radu este legitimat la Inter Milano. Însă, portarul n-a mai prins niciun minut din luna ianuarie a anului trecut, când evolua la Genoa. Deși a fost convocat la mai multe acțiuni ale naționalei, Radu nu a bifat niciun minut în naționala mare.

România joacă împotriva Germaniei, duminică, de la ora 21:45 pe Arena Națională. Este cel mai important adversar al “tricolorilor” din această campanie, nemții fiind principalii favoriți să încheie grupa pe locul 1.

  • 4 selecții au, cumulat, cei trei portari ai naționalei
  • 33 de ani are Florin Niță

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,67 este cota pentru „peste 2,5 goluri” la meciul România-Germania. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT