Premier League

A început noul sezon din Premier League. Victorie pentru Chelsea la Brighton, dupa golul fabulos al lui Reece James. Video

15.09.2020 | 00:05
A inceput noul sezon din Premier League Victorie pentru Chelsea la Brighton dupa golul fabulos al lui Reece James Video
ADVERTISEMENT

A început noul sezon din Premier League. După ce sezonul 2019-2020 a fost dominat categoric de Liverpool, noua stagiune se anunță a fi mult mai disputată. Chelsea, Manchester City și Arsenal au transferat jucători cheie, care ar putea oricând să se dovedească a fi determinați în lupta pentru primele locuri.

Nici Manchester United sau Tottenham Hotspur nu pot fi scoase din cursa pentru primele locuri. „Diavolii roșii” au avut un final excelent de sezon în Premier League și nu se mai mulțumesc cu lipsa de implicare în lupta la titlu, în timp ce Jose Mourinho are și el o revanșă de luat.

ADVERTISEMENT

O luptă strânsă se anunță a fi și cea pentru evitarea retrogradării. Nou-promovatele Leeds, West Bromwich Albion și Fulham nu au de gând să se întoarcă în Championship, însă nici cluburi precum Brighton, Sheffield United, Aston Villa sau West Ham nu sunt dispuse să părăsească prima scenă a Angliei.

A început noul sezon din Premier League. Programul etapei 1

Luni, 14 septembrie

  • 20:00 Sheffield United – Wolverhampton Wonderers 0-2 (Jimenez 3, Saiss 6)
  • 22:15 Brighton and Hove Albion – Chelsea 1-3 (Trossard 54 / Jorginho 23, James 56, Zouma 66)
ADVERTISEMENT

Min. 90+4 – Final la Brighton. Chelsea câștigă la debutul noilor veniți, Timo Werner și Kai Havertz.

Min. 66 – Zouma face 1-3, după un corner.

Min. 56 – Reece James o readuce imediat pe Chelsea în avantaj, cu un șut fabulos de la distanță.

ADVERTISEMENT

Min. 54 – Trossard egalează pentru Brighton după un șut din afara careului.

Min. 45 – Pauză la Brighton, scorul rămâne cel stabilit de Jorginho din penalty.

Min. 23 – Jorginho deschide scorul pentru Chelsea, după un penalty obținut de Timo Werner.

Chelsea îi va utiliza din primul minut pe noii veniți Kai Havertz și Timo Werner. La Brighton joacă titular Adam Lallana, fostul fotbalist al lui Liverpool.

Duminică, 13 septembrie

  • LIVE Tottenham Hotspur – Everton 0-1 (Calvert Lewin 55) – VEZI VIDEO

  • West Bromwich Albion – Leicester City 0-2 (Castagne 57, Vardy 73 pen., 83 pen.) – VEZI VIDEO

 

Sâmbătă, 12 septembrie

  • West Ham United – Newcastle United 0-2 (Wilson 56, Hendrick 87)
  • Liverpool – Leeds United 4-3 (Salah 4 pen., 33, 88 pen., van Dijk 20 / Harrison 12, Bamford 29, Klich 66) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT


Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Henderson, Keita – Salah, Firmino, Mane. Antrenor: Jurgen Klopp.


  • Crystal Palace – Southampton 1-0 (Zaha 13) – VEZI VIDEO

  • Fulham – Arsenal 0-3 (Lacazette 8, Gabriel 49, Aubameyang 57) – VEZI VIDEO

Partidele Burnley – Manchester United  și Manchester City – Aston Villa au fost amânate

UPDATE 12 septembrie 18:10 / Arsenal se va despărţi de portarul ei de rezervă din sezonul precedent, Emiliano Martinez, care va pleca la Aston Villa. Argentianianul de 28 de ani nu a fost în lot la primul meci al noului sezon de Premier League. El va merge la Aston Villa şi are şanse să înceapă titular în primul meci al noi echipe, împotriva lui Sheffield United, pe 21 septembrie. Partida Manchester City – Aston Villa, contând pentru etapa 1, a fost amânată.

Preţul lui Martinez este situat în jurul sumei de 20 de milioane de lire sterline. Portarul este de 10 ani la Arsenal, venit de la Independiente, dar în acest interval a prins doar 38 de partide în poarta „tunarilor“.


UPDATE 12 septembrie 18:10 / Kyle Walker-Peters a primit cartonaşul roşu după o intrare cu talpa sus la un adversar, dar în urma consultării VAR, decizia a fost anulată, primind doar avertisment cu „galben“. Arbitrul Moss a mers la marginea terenului pentru a verifica imaginile video şi a întors decizia iniţială.


UPDATE 12 septembrie 15:40 / Iniţial, fanii ar fi trebuit să revină pe stadioanele din Anglia pe 1 octombrie, dar ultimele anunţuri ale guvernului britanic pun în pericol acest lucru. Autorităţile au precizat, în această săptămână, că vor fi interzise adunările cu mai mult de 6 persoane, iar în ceea ce priveşte prezenţa fanilor pe stadioane, se va impune o limită de 1.000 de persoane în primă fază.

În lumina noilor deciziii, oficialii Premier League au reacţionat: „Pentru fiecare lună a sezonului fără suporteri, peste 100 de milioane de lire se pierd în toate ligile, având efecte puternice asupra economiei locale și naționale. De asemenea, sunt afectate și peste 100.000 de persoane ale căror joburi depind de activitatea din jurul meciurilor. Cluburile noastre au pregătit deja evenimente-test și putem face experimente la scară mai largă pentru a demonstra că putem avea un mediu sigur, la fel cum Project Restart a fost un succes”.

De asemenea, oficialii Premier League au ameninţat că nu vor organiza evenimente cu spectatori până când limita de 1000 de persoane nu va fi ridicată.


UPDATE 12 septembrie 14:40 / Alexandre Lacazette este primul jucător din istoria Premier League care reuşeşte să înscrie primul gol al sezonului în două ediţii diferite. El a marcat primul şi în 2017-2018.


A început noul sezon din Premier League. Surprize mari în clasamentul virtual

Cunoscuți împătimiți ai fotbalului, a cărui revenire o așteaptă cu sufletul la gură, englezii n-au mai avut răbdare nici măcar până la startul sezonului și au simulat prin intermediul unei analize compelte a mai multor date clasamentul final din Premier League.

În mod surprinzător, campioana prezisă de site-ul american FiveThirtyEight care a fost preluat și de diferite publicații din Anglia, este Manchester City (88 de puncte), despre care algoritmul arată că va termina la opt lungimi deasupra campioanei en-titre, Liverpool. Top 4 ar urma să fie completat de Manchester United (71 de puncte) și Chelsea (69 de puncte).

În baza aceluiași calcul, retrogradate ar urma să fie chiar echipele ce tocmai au reușit promovarea, respectiv Fulham, Leeds United și West Bromwich Albion. Jose Mourinho și Tottenham ar urma să termine pe locul 5, iar Leicester s-ar clasa pe 6. Dezamăgirea sezonului ar putea fi Arsenal, pentru care algoritmul a prezis o clasare doar pe 7! Așa arată tot clasamentul prezis de britanici:

  1. Manchester City – 88 de puncte
  2. Liverpool – 80 de puncte
  3. Manchester United – 71 de puncte
  4. Chelsea – 69 de puncte
  5. Tottenham Hotspur – 57 de puncte
  6. Leicester City – 57 de puncte
  7. Arsenal – 56 de puncte
  8. Wolverhampton Wonderers – 54 de puncte
  9. Everton – 51 de puncte
  10. Southampton – 50 de puncte
  11. West Ham United – 47 de puncte
  12. Burnley – 44 de puncte
  13. Sheffield United – 43 de puncte
  14. Brighton and Hove Albion – 43 de puncte
  15. Crystal Palace – 42 de puncte
  16. Aston Villa – 42 de puncte
  17. Newcastle United – 39 de puncte
  18. Fulham – 39 de puncte
  19. Leeds United – 39 de puncte
  20. West Bromwich Albion – 36 de puncte

De menționat că primele patru echipe din Premier League se califică automat în grupele UEFA Champions League, în vreme ce locul 5 merge în grupele Europa League. În viitoarea stagiune a UCL, Anglia va fi reprezentată de Liverpool, Manchester City, Manchester United și Chelsea.

Englezii au simulat noul sezon din Premier League grație algoritmilor matematici pe care îi au la dispoziție, însă această versiune a clasamentului final pentru sezonul 2020-2021 nu este una foarte realistă și poate fi dată peste cap cu ușurință. De puține ori s-a întâmplat ca nou-promovatele să retrogradeze în bloc de pe prima scenă.

Totodată, pentru Chelsea, club care a investit mult în transferuri, spre nemulțumirea lui Jurgen Klopp, clasarea la o distanță de 19 puncte de primul loc pare ceva dificil de conceput. Nici Mourinho și Tottenham nu s-ar mulțumi să fie în afara top 4.

De asemenea, Arsenal s-a mișcat bine pe piața transferurilor prin aducerile lui Gabriel și Willian. De asmenea, trupa lui Arteta a rezolvat prelungirea împrumutului lui Dani Ceballos de la Real Madrid și i-a transferat definitiv pe Pablo Mari și Cedric Soares. Astfel, o clasare doar pe locul 7 ar fi un mare eșec pentru londonezi.

Englezii au simulat noul sezon din Premier League. Cum arată programul primei etape din Premier League

Sezonul 2020-2021 al Premier League revine sâmbătă, 12 septembrie, și va fi deschis de un duel londonez de mare tradiție. Partida dintre Fulham și Arsenal se va disputa pe Craven Cottage, începând cu ora 14:30. Acesta este programul complet al primei runde:

Sâmbătă, 12 septembrie

  • 14:30 – Fulham – Arsenal
  • 17:00 – Burnley – Manchester United (amânat)
  • 17:00 – Crystal Palace – Southampton
  • 17:00 – Manchester City – Aston Villa (amânat)
  • 19:30 – Liverpool – Leeds United
  • 22:00 – West Ham United – Newcastle United

Duminică, 13 septembrie

  • 16:00 – West Bromwich Albion – Leicester City
  • 18:30 – Tottenham Hotspur – Everton

Luni, 14 septembrie

  • 20:00 – Sheffield United – Wolverhampton Wonderers
  • 22:15 – Brighton and Hove Albion – Chelsea

Meciurile echipelor din Manchester au fost amânate pentru a le acorda acestora mai mult timp de pregătire a noului sezon, după ce au avut un parcurs mai lung în UEFA Champions League și Europa League. Manchester United a părăsit Europa League în semifinale, de unde a fost eliminată de FC Sevilla, câștigătoarea competiției, în timp ce City a fost eliminată de Olympique Lyon în sferturile UEFA Champions League.

Din nefericire, partidele din Premier League vor continua să se dispute fără spectatori în tribune, în ciuda faptului că britanicii au încercat să testeze posibilitatea de a permite accesul unui număr limitat de oameni la meciuri. Guvernul a anunțat că nu există nicio șansă ca la partidele din prima ligă să asiste spectatori în următoarea lună.

 

ADVERTISEMENT