Era locul preferat de Nicolae Ceaușescu. Nu avea condiții de cinci stele, dar venea aici pentru un hobby. Direcția Silvică a luat decizia să reabiliteze construcția care este una compusă din mai multe corpuri și caută o firmă pentru acest proiect.
Destinația adorată de Nicolae Ceaușescu se află în județul Bistrița. Este vorba de cabana Dealu Negru, care nu era un loc deloc luxos pentru fostul președinte comunist, însă mergea acolo pentru a se bucura de una dintre pasiunile sale.
Fostul politician a ordonat ridicarea vilei pe o colină de la poalele Munților Călimani, aleile fiind pietruite. A fost construită în jurul anilor ’80, la o distanță de circa 40 de kilometri față de municipiul Bistrița.
Cabana se află aproape de localitatea Cușma, fostul șef de stat dorind ca întreaga clădire să fie gata într-un timp foarte scurt pentru că ajunsese să fie pasionat de vânătoare. În plus, era numit „campion absolut” la acest sport.
Motivul pentru care a fost ales județul Bistrița a fost concentrația mare de urși bruni, lucru care l-a atras încă de la început pe Nicolae Ceaușescu. Fostul președinte din perioada comunistă a ucis multe animale sălbatice.
Nicolae Ceaușescu a devenit într-un timp relativ scurt proprietarul cabanei de vânătoare Dealu Negru din județul Bistrița. Clădirea a fost construită după modelul vechilor locuințe și este protejată de ochii lumii.
Pereții sunt acoperiți cu lemn, ordin dat chiar de fostul șef de stat al României. În plus, acest detaliu conturează cu o delicatețe ieșită din comun o imagine desprinsă din basme, turiștii fiind impresionați de farmecul său.
De asemenea, în curte au fost amenajate două lacuri care au fost populate cu păstrăvi pentru servirea turiştilor. Totodată, cei care ajung în zonă pot observa flora și fauna prin observatoarele din apropierea cabanei.
Fiind o cabană iubită de Nicolae Ceaușescu a devenit rapid un punct turistic foarte vizitat. Acesta este motivul pentru care Direcția Silvică, care administrează construcția, a reabilitat două dintre corpurile sale. Al treilea a rămas la fel ca acum 30 de ani, dar urmează să fie transformat.
„Spațiul propus a se reface este constituit dintr-o construcție cu regim de înălțime P+E. Prin modernizarea acestuia se dorește amenajarea unui spațiu cu instalații electrice, termice, sanitare, izolații termice și dotări de ultimă generație pentru asigurarea condițiilor necesare practicării silvoturismului”, au declarat reprezentanții Direcției Silvice Bistrița-Năsăud, conform bistritabusiness.ro.