Life

Era locul preferat de Nicolae Ceaușescu. Nu avea condiții de cinci stele, dar venea aici pentru un hobby

Destinația adorată de Nicolae Ceaușescu. Nu era un loc luxos, însă mergea acolo pentru a se bucura de una dintre pasiunile sale.
28.06.2023 | 16:05
Era locul preferat de Nicolae Ceausescu Nu avea conditii de cinci stele dar venea aici pentru un hobby
Destinația adorată de Nicolae Ceaușescu. Nu era un loc luxos, însă mergea acolo pentru a se bucura de una dintre pasiunile sale. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Era locul preferat de Nicolae Ceaușescu. Nu avea condiții de cinci stele, dar venea aici pentru un hobby. Direcția Silvică a luat decizia să reabiliteze construcția care este una compusă din mai multe corpuri și caută o firmă pentru acest proiect.

Destinația adorată de Nicolae Ceaușescu. Nu era un loc luxos, însă mergea acolo pentru a se bucura de una dintre pasiunile sale

Destinația adorată de Nicolae Ceaușescu se află în județul Bistrița. Este vorba de cabana Dealu Negru, care nu era un loc deloc luxos pentru fostul președinte comunist, însă mergea acolo pentru a se bucura de una dintre pasiunile sale.

ADVERTISEMENT

Fostul politician a ordonat ridicarea vilei pe o colină de la poalele Munților Călimani, aleile fiind pietruite. A fost construită în jurul anilor ’80, la o distanță de circa 40 de kilometri față de municipiul Bistrița.

Cabana se află aproape de localitatea Cușma, fostul șef de stat dorind ca întreaga clădire să fie gata într-un timp foarte scurt pentru că ajunsese să fie pasionat de vânătoare. În plus, era numit „campion absolut” la acest sport.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care a fost ales județul Bistrița a fost concentrația mare de urși bruni, lucru care l-a atras încă de la început pe Nicolae Ceaușescu. Fostul președinte din perioada comunistă a ucis multe animale sălbatice.

Cabana Dealu Negru, județul Bistrița
Cabana Dealu Negru, județul Bistrița. Locul unde Nicolae Ceaușescu vâna urși. Sursa foto: timponline.ro

Nicolae Ceaușescu, proprietarul unei cabane de vănătoare

Nicolae Ceaușescu a devenit într-un timp relativ scurt proprietarul cabanei de vânătoare Dealu Negru din județul Bistrița. Clădirea a fost construită după modelul vechilor locuințe și este protejată de ochii lumii.

ADVERTISEMENT

Pereții sunt acoperiți cu lemn, ordin dat chiar de fostul șef de stat al României. În plus, acest detaliu conturează cu o delicatețe ieșită din comun o imagine desprinsă din basme, turiștii fiind impresionați de farmecul său.

De asemenea, în curte au fost amenajate două lacuri care au fost populate cu păstrăvi pentru servirea turiştilor. Totodată, cei care ajung în zonă pot observa flora și fauna prin observatoarele din apropierea cabanei.

ADVERTISEMENT

Fiind o cabană iubită de Nicolae Ceaușescu a devenit rapid un punct turistic foarte vizitat. Acesta este motivul pentru care Direcția Silvică, care administrează construcția, a reabilitat două dintre corpurile sale. Al treilea a rămas la fel ca acum 30 de ani, dar urmează să fie transformat.

„Spațiul propus a se reface este constituit dintr-o construcție cu regim de înălțime P+E. Prin modernizarea acestuia se dorește amenajarea unui spațiu cu instalații electrice, termice, sanitare, izolații termice și dotări de ultimă generație pentru asigurarea condițiilor necesare practicării silvoturismului”, au declarat reprezentanții Direcției Silvice Bistrița-Năsăud, conform bistritabusiness.ro.

ADVERTISEMENT
Afacerea unor buzoieni care câştigau o avere de pe urma oamenilor. Se puneau...
Afacerea unor buzoieni care câştigau o avere de pe urma oamenilor. Se puneau în faţă la ghişeul de Permise apoi vindeau locurile
Viața
Viața "secretă" a lui Victor Pițurcă. Mărturii dureroase despre trecutul fostului selecționer
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani...
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani soția cu cea mai cunoscută amantă din România
Hagi „fierbe“: Ianis, amenințat cu excluderea de la Euro 2024! Declarațiile care nasc...
Hagi „fierbe“: Ianis, amenințat cu excluderea de la Euro 2024! Declarațiile care nasc o situație explozivă
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul...
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul ei a fost înșelat de soție. 𝐑𝐄𝐀𝐂𝐓̦𝐈𝐀 𝐀𝐌𝐔𝐙𝐀𝐍𝐓𝐀̆
Anunț teribil despre Ion Iliescu! Adevărul despre execuția soților Ceaușescu
Anunț teribil despre Ion Iliescu! Adevărul despre execuția soților Ceaușescu
Ingredientul minune din țuică. Nu trebuie să lipsească
Ingredientul minune din țuică. Nu trebuie să lipsească
Andreea Marin e transformată TOTAL! Este de nerecunoscut de când a ieșit din...
Andreea Marin e transformată TOTAL! Este de nerecunoscut de când a ieșit din spital: „Am slăbit 16 kilograme”
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei:...
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei: ”O să-i respectăm dorința! Nu vrem război...”
Fabrică din România închisă din cauza pierderilor. Câți oameni vor fi concediați
Fabrică din România închisă din cauza pierderilor. Câți oameni vor fi concediați
Testul pe care îl pică 7 din 10 români. Mută un singur băț...
Testul pe care îl pică 7 din 10 români. Mută un singur băț de chibrit, în mai puțin de 20 de secunde, pentru a obține rezultatul corect
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română