Fotbal international

Eric Choupo-Moting e de neoprit! Pe lângă golurile marcate pentru Bayern, înscrie la foc automat și pentru Camerun

Eric Choupo-Moting este de neoprit atât la Bayern Munchen cât și la naționala Camerunului, pentru care a înscris recent un nou gol.
18.11.2022 | 23:10
Eric ChoupoMoting e de neoprit Pe langa golurile marcate pentru Bayern inscrie la foc automat si pentru Camerun
Eric Choupo-Moting e de neoprit înainte de Campionatul Mondial din Qatar. Sursă foto: goal.com
ADVERTISEMENT

Deși a fost văzut mereu drept o rezervă pentru starurile echipei, Choupo-Moting a devenit în acest sezon un adevărat marcator pentru Bayern Munchen.

Eric Choupo-Moting e de neoprit înainte de Campionatul Mondial din Qatar

Eric Choupo-Moting își continua evoluțiile foarte bune pe care le-a avut recent la Bayern Munchen, reușind să marcheze în meciul amical dintre Camerun și Panama, scor 1-1.

ADVERTISEMENT

Choupo-Moting a avut nevoie de doar trei minute pentru a înscrie, el fiind introdus pe teren la începutul reprizei secunde. Totuși, Panama a egalat în minutul 55 prin Michael Murillo, iar până la finalul meciului scorul a rămas neschimbat.

Naţionala africană face parte din Grupa G alături de Elveţia, Serbia şi Brazilia, pornind cu ultima șansă, însă camerunezii își pun speranțe în Choupo-Moting.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, Eric Choupo-Moting a jucat pentru Hamburg, Nuremberg, Mainz, Schalke, Stoke City, PSG și Bayern Munchen.

  • 33 de ani a împlinit Eric Choupo-Moting pe 23 martie

Sezon remarcabil la Bayern Munchen

Eric Choupo-Moting a avut un sezon remarcabil pentru Bayern Munchen, reușind să înscrie nu mai puțin de 11 goluri și să ofere 3 pase decisive în 16 meciuri jucate în toate competițiile pentru bavarezi.

ADVERTISEMENT

În plus, atacantul camerunez a avut și un penalty ratat în duelul dintre Bayern Munchen și Werder Bremen, scor 6-1, partidă în care s-a accidentat Sadio Mane, care va rata Campionatul Mondial din Qatar.

Pentru naționala Camerunului, Eric Choupo-Moting a strâns 69 de selecții, reușind să marcheze de 19 ori.

ADVERTISEMENT

Totodată, Choupo-Moting a fost ales drept cel mai bun fotbalist al lunii octombrie în Bundesliga, performanță incredibilă pentru traseul carierei sale.

Eric Choupo-Moting are în palmares 2 campionate ale Germaniei, 1 Supercupă a Germaniei, 1 Campionat Mondial al Cluburilor, 2 titluri de campion în Franța, 1 Cupă a Franței, 1 Cupă a Ligii în Franța și 1 Supercupă a Franței.

  • 6.000.000 de euro este cota de piață a lui Eric Choupo-Moting, conform transfermarkt.com
  • 10.000.000 de euro a fost cea mai mare cotă de piață din cariera lui Eric Choupo-Moting
ADVERTISEMENT