Sport

Erling Haaland are concurență! Cine e puștiul de 20 de ani care a înscris cel mai rapid hattrick în cupele europene

Erling Haaland are concureță după evoluția entuziasmantă din Liga Campionilor. Un tânăr fotbalist de 20 de ani a înscris hattrick în doar trei minute în Conference League.
15.03.2023 | 20:30
Erling Haaland are concurenta Cine e pustiul de 20 de ani care a inscris cel mai rapid hattrick in cupele europene
Emmanuel Orban a marcat cel mai rapid hat-trick reușit într-o competiție europeană.
ADVERTISEMENT

Erling Haaland a doborât record după record după cele cinci goluri marcate în Manchester City – Leipzig, scor 7-0 în returul din optimile Ligii Campionilor. Gift Emmanuel Orban, atacantul de 20 de ani de la Gent, a avut nevoie de doar 3 minute pentru a înscrie de trei ori în Basaksehir – Gent.

Erling Haaland are concurență! Gift Emmanuel Orban a înscris de trei ori în trei minute în Conference League

Basaksehir a primit vizita celor de la Gent în returul din optimile Conference League. În primul meci din Belgia, scorul a fost egal 1-1. Soarta calificării s-a schimbat radical din minutul 31, când Orban a deschis scorul după ce a fost găsit liber de un coechipier.

ADVERTISEMENT

Un minut mai târziu, atacantul nigerian de 20 de ani a punctat spectaculos cu un șut la vinclu din afara careului, iar în minutul 33, a trimis mingea în plasă pentru a treia oară. Cuypers a stabilit scorul pauzei cu o lovitură de cap în minutul 37 (0-4).

Este cel mai rapid hattrick din istoria Conference League. Deși nu este cel mai rapid hattrick din istoria fotbalului, record deținut de Alex Torr, care a înscris trei goluri în 70 de secunde, Emmanuel Orban l-a depășit pe Mohamed Salah care deține recordul pentru cel mai rapid hattrick din Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Atacantul lui Liverpool a marcat în minutele 76, 80 şi 81 în partida cu Rangers, scor 7-1 din toamna anului trecut. Totuși, Emmanuel Orban a intrat în istorie pentru cel mai rapid hattrick reușit vreodată într-o competiție europeană.

Cine este Emmanuel Orban, puștiul lui Gent care a înscris cel mai rapid hattrick din Conference League

Performanța lui Emmanuel Orban din Conference League vine după ce în ultima etapă din campionatul belgian, atacantul din Nigeria a marcat patru goluri în victoria lui Gent, scor 6-2 cu Waregem. Totodată, Orban a marcat golul din partida tur cu Basaksehir de pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

Emmanuel Orban s-a format la Bison, o echipă de fotbal din Nigeria, iar primul contact cu fotbalul european l-a avut în luna mai 2022 când a fost împrumutat la Stabaek în Norvegia. În vară, norvegienii l-au cumpărat definitiv pe atacantul în vârstă de 20 de ani, iar la începutul anului l-au transferat pentru 3,3 milioane de euro la Gent.

În tricoul belgienilor, Orban a marcat 12 goluri în nouă partide, iar nouă dintre reușite au venit în ultimele patru meciuri. Pentru Stabaek, Orban a marcat 19 goluri în 24 de partide în toate competițiile.

ADVERTISEMENT

Orban a înscris cinci goluri în acest sezon de Conference League pentru Gent. Pe lângă cele trei goluri din returul cu turcii, atacantul nigerian a mai înscris în partida cu Qarabag din play-off-ul Conference League și în meciul tur cu Basaksehir.

ADVERTISEMENT