Sport

Erling Haaland, cifre uluitoare după golul din Manchester City – Brentford 1-0. L-a egalat pe Harry Kane

Erling Haaland a marcat unicul gol al meciului Manchester City - Brentford 1-0 și a stabilit un record uluitor în Premier League.
21.02.2024 | 00:28
Erling Haaland cifre uluitoare dupa golul din Manchester City  Brentford 10 La egalat pe Harry Kane
Erling Haaland a marcat unicul gol al meciului Manchester City - Brentford 1-0 și a stabilit un record uluitor în Premier League. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

”Cetățeanii” duc o luptă la baionetă pentru titlu cu Liverpool și Arsenal și aveau nevoie ca de aer de 3 puncte în partida de pe Etihad Stadium, mai ales că veneau după pasul greșit din jocul cu Chelsea.

Borna atinsă de Erling Haaland după golul din Manchester City – Brentford 1-0

Încă o dată, Erling Haaland a fost eroul formației lui Pep Guardiola, înscriind pe final golul decisiv al întâlnirii Manchester City – Brentford 1-0, restanță din etapa a 18-a din Premier League.

ADVERTISEMENT

Gazdele au dominat autoritar jocul, au avut o posesie covârșitoare, dar din nou au fost lipsite de inspirație în fața porții. Din fericire, City a reușit să deblocheze tabela în minutul 71 prin atacantul norvegian.

Lansat excelent de Julian Alvarez, Haaland a profitat din plin de faptul că fundașul Kristoffer Ajer a alunecat. Vârful lui Guardiola a avansat cu mingea la picior și a finalizat cu un șut sec din afara careului mare.

ADVERTISEMENT

În urma acestui gol care a adus 3 puncte importante, Manchester City a urcat pe locul 2 în clasament, cu 56 de puncte, unul mai puțin decât liderul Liverpool și unul mai mult decât Arsenal, care se află pe ultima treaptă a podiumului.

Haaland a egalat performanța lui Kane

Pe lângă faptul că a adus o victorie extrem de importantă pentru Manchester City în lupta la titlu, Erling Haaland a intrat și în istoria fotbalului englez cu reușita din partida restantă cu Brentford.

ADVERTISEMENT

Norvegianul a înscris astfel împotriva tuturor celor 21 de formații pe care le-a întâlnit în Premier League. Brentford era singura formație în poarta căreia norvegianul nu marcase până la acest moment.

Haaland se poate mândri cu faptul că este doar al doilea jucător din istorie care reușește o astfel de performanță. Primul a fost Harry Kane, atacantul plecat în vară de la Tottenham la Bayern Munchen, care a înscris împotriva tuturor celor 32 de echipe pe care le-a avut în față.

ADVERTISEMENT

Erling Haaland, care este marele favorit la câștigarea Ghetei de Aur, a ajuns la 17 reușite în actualul sezon de Premier League și este lider în clasamentul golgheterilor, acolo unde urmat de Mohamed Salah, cu 15 goluri.

ADVERTISEMENT