Sport

Erling Haaland, decizie de 23 de milioane de euro! Ce contract fabulos a semnat starul lui Manchester City

Erling Haaland va semna din nou cu americanii de la Nike, urmând să încaseze anual o sumă colosală, cu peste 7 milioane de euro peste cea oferită lui Mbappe.
03.03.2023 | 10:35
Erling Haaland decizie de 23 de milioane de euro Ce contract fabulos a semnat starul lui Manchester City
Erling Haaland va semna din nou cu americanii de la Nike, urmând să încaseze anual o sumă colosală. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Erling Haaland s-a numărat printre marile vedete din fotbalul mondial care nu au ajuns la Mondialul din Qatar. Absența nu l-a scos însă de pe lista marilor furnizori de echipament, care s-au bătut pentru a-l convinge să parafeze un contract de sponsorizare.

Erling Haaland, cu peste 7 milioane de euro mai prețios decât Mbappe. Câți bani îi oferă colosul american Nike

Erling Haaland a fost pariul lui Pep Guardiola la Manchester City. Iar norvegianul, care a sosit la echipa din Premier League pentru suma de 60 de milioane de euro, i-a răsplătit pe deplin încrederea.

ADVERTISEMENT

Dovadă că a reușit să marcheze 33 de goluri în tot atâtea partide disputate pentru formația engleză în toate competițiile. Și 27 în cele 24 de prezențe în Premier League.

Acesta este motivul pentru care, deși, așa cum spuneam, nu a ajuns la Cupa Mondială, în ianuarie, atunci când contractul de sponsorizare cu Nike a expirat, mărcile rivale au venit imediat cu propuneri.

ADVERTISEMENT

Și au existat speculații că va trece la Adidas. Cu atât mai mult cu cât Bjorn Gulden, șeful companiei, este un apropiat al familiei. Iar cei de la Puma au, de asemenea, o relație bună cu tatăl său.

Probabil însă că Erling Haaland a ezitat să parafeze rapid prelungirea contractului doar pentru a le arăta celor de la Nike că nu ar duce lipsă de oferte. Iar tactica sa a avut câștig de cauză.

ADVERTISEMENT

Pentru că, potrivit The Athletic, aceasta i-a oferit acum un contract care valorează 23 de milioane de euro anual. Pentru moment nu a ”răsuflat” și durata noii înțelegeri.

În schimb, este cert că oamenii de la Nike au motive serioase să-și frece mâinile a satisfacție. Pentru că acum îi au sub contract pe cei mai importanți jucători din noul val.

ADVERTISEMENT

Căci și Kylian Mbappe are un contract de sponsorizare cu renumita firmă de echipament sportiv. Interesant este faptul că acordul acestuia, semnat în 2019, este în valoare de numai 14 milioane de lire sterline anual. Ceea ce înseamnă 15,8 milioane euro.


  • 2,12 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „peste 3 goluri” la meciul Manchester City – Newcastle United.

ADVERTISEMENT