Sport

Erling Haaland, record absolut în Premier League! L-a depășit chiar pe tatăl său după golul înscris în meciul cu Leeds

Erling Haaland (22 de ani), atacantul lui Manchester City, rescrie istoria Premier League după doar 14 meciuri în tricoul „cetățenilor”.
29.12.2022 | 09:58
Erling Haaland record absolut in Premier League La depasit chiar pe tatal sau dupa golul inscris in meciul cu Leeds
26 de goluri și 3 assist-uri are Erling Haaland în 26 de partide. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Erling Haaland a reușit o „dublă” în meciul cu Leeds și a ajuns la 20 de goluri în 14 meciuri în Premier League, record absolut în această competiție.

Erling Haaland, mașina de goluri a lui Manchester City

Erling Haaland a reușit să stabilească acest record chiar la meciul cu Leeds United, echipa la care tatăl său a evoluat. Astfel, atacantul norvegian în vârstă de 22 de ani a marcat mai multe goluri în campionatul englez decât Alfie Haaland, 19 reușite, însă în 181 de meciuri!

ADVERTISEMENT

Până pe data de 29 decembrie, Erling Haaland a ajuns 26 de goluri marcate în 20 de meciuri și poate deveni cel mai bun transfer din istoria lui Manchester City, dar și a lui Pep Guardiola. Sub comanda antrenorului spaniol, Haaland are mai multe goluri decât Lionel Messi, Samuel Eto’o, Sergio Aguero sau Thierry Henry.

Erling Haaland a marcat mai multe goluri în acest sezon decât toată echipa lui Chelsea

Golgheterul lui Manchester City este atât de prolific, încât a reușit să marcheze mai multe goluri decât toată echipa lui Chelsea. Londonezii au marcat 19 goluri, cu unul mai puțin decât vârful „cetățenilor”.

ADVERTISEMENT

Haaland este unul dintre cei șase fotbaliști din Premier League care au reușit să înscrie minimum 20 de goluri în sezonul de debut. A doborât și acest record, deținut de către Kevin Phillips, cu 20 de goluri în 21 de meciuri. Singurii fotbaliști care au reușit să marcheze 20 de goluri în primul sezon în Premier League: Fernando Torres (24 meciuri), Ruud Van Nistelrooy (23), Sergio Aguero (23), Jurgen Klinsmann (20) și Diego Costa (20).

Erling Haaland a reușit să facă „dubla” în doar 13 minute (min. 51, min. 64) și să rezolve practic meciul. Manchester City a urcat pe doi în clasament, cu 35 de puncte, la cinci distanță de liderul Arsenal.

ADVERTISEMENT

Erling Haaland, istorie în Premier League și Bundesliga. A fost implicat direct în 100 de goluri în 81 de meciuri

Erling Haaland a reușit la doar 22 de ani să scrie o pagină din istoria Premier League și Bundesliga. A reușit să fie implicat direct la 100 de goluri în 81 de meciuri în două dintre cele mai bune campionate din lume: 82 de goluri și 18 pase decisive.

Haaland este evaluat la 170 de milioane de euro, cu 10 mai puțin decât Kylian Mbappe și mai are contract cu Manchester City până în vara lui 2027.

ADVERTISEMENT