News

Erou în diaspora. Ion, un român șomer, a câștigat respectul italienilor cu un gest admirabil: ”Cadou de Crăciun”

Ion, un român șomer din Italia, a devenit erou într-o localitate în apropiere de Roma. Gestul său i-a impresionat pe localnici.
26.12.2022 | 18:33
Erou in diaspora Ion un roman somer a castigat respectul italienilor cu un gest admirabil Cadou de Craciun
Ion, un român șomer i-a impresionat pe italieni. A vopsit un pod cu bani din donații: ”Un cadou de Crăciun”. Sursa foto: ilcorriere.com
ADVERTISEMENT

În vârstă de 50 de ani, Ion este un român din Italia cu o situație financiară nu foarte bună. În ciuda acestui aspect, de Crăciun, conaționalul nostru a făcut un gest impresionant, care a trezit admirația italienilor.

Ion, un român șomer i-a impresionat pe italieni. A vopsit un pod cu bani din donații: ”Un cadou de Crăciun”

Bărbatul locuiește în Ostia, o localitate situată la 30 de km de Roma. De Crăciun, acesta a reușit să impresioneze întreaga comunitate.

ADVERTISEMENT

Fără să fie pus de cineva, Ion s-a apucat din proprie inițiativă să vopsească un pod pietonal din localitate.

Pasajul, situat în centrul orașului, era ruginit și murdar. Folosind banii strânși din donațiile locuitorilor, românul, fără niciun ajutor, a restaurat construcția.

ADVERTISEMENT

Chiar în Ajunul Crăciunului, Ion a terminat de vopsit ultima porțiune a unei laturi a balustradei. Românul speră ca între Crăciun și Anul Nou să termine de vopsit și cealaltă parte a balustradei, scriu jurnaliștii italieni de la Il Corriere.

Știrea cu gestul admirabil al românului a fost publicată în cunoscutul cotidian. Jurnaliștii italieni vorbesc despre fapta românului ca despre ”un miracol de Crăciun”.

ADVERTISEMENT

”Minune de Crăciun pe podul pietonal din Ostia, cel peste calea ferată Roma-Lido.

Miracolul a fost realizat de Ion, cunoscut sub numele de Giovanni, un român șomer în vârstă de 50 de ani, care a restaurat trecerea peste calea ferată Roma-Lido abandonată de zeci de ani de Ama și Primărie”, scrie presa din peninsulă.

Fapta românului a fost numită ”Un adevărat cadou de Crăciun la Ostia”, de către Gianluca Poscente, proprietarul unei firme de contabilitate de lângă pod.

ADVERTISEMENT

Ion are o situație financiară dificilă. Românul locuiește la niște prieteni

Ion este extrem de legat de Ostia. A locuit în acest orășel câțiva ani, apoi și-a pierdut locul de muncă și casa. În prezent, acesta locuiește în Campo Ascolano, la niște prieteni.

De la sfârșitul lunii noiembrie, Ion s-a ambiționat și a început demersul de restaurare a podului din Ostia. Zilnic, acesta a luat autobuzul din Campo Ascolano către fostul oraș de reședință.

Într-o primă fază, a început să strângă donații și să facă ordine în jurul podului. Românul curăța mizeria și repara treptele deteriorate.

Gestul din aceste zile al românului l-ar putea ajuta să-și refacă viața. Mulți locuitori se oferă să-i găsească un loc de muncă.

ADVERTISEMENT
Tags: