News

Erou la șapte ani. Un băiețel a înotat timp de o oră, pentru a-și salva sora și tatăl de la înec

Un băiețel a devenit erou la doar șapte ani, după ce și-a salvat sora și tatăl.
01.06.2021 | 21:00
Erou la sapte ani Un baietel a inotat timp de o ora pentru asi salva sora si tatal de la inec
ADVERTISEMENT

Un băiețel în vârstă de șapte ani este considerat un erou, după ce a făcut un sacrificiu enorm pentru a-și salva tatăl și sora de la înec, ei fiind luați de curent.

Un băiețel a devenit erou la doar șapte ani. Ce a făcut acesta

Copilul se afla împreună cu sora și cu tatăl lui pe Lacul St. Johns, unde veniseră pentru a înota și pentru a se bucura de vremea frumoasă. Dar, lucrurile s-au înrăutățit repede și aceștia au fost în pericol de înec.

ADVERTISEMENT

Curenții au luat-o pe fiica cea mică a lui Steven Poust, în vârstă de patru ani, care se afla alături de fratele său. Atunci, tatăl a sărit în ajutorul ei, dar curentul a devenit prea puternic și a mai putut face față.

Atunci, el i-a spus fiului său, Chase, în vârstă de șapte ani, să înoate până la țărm pentru a căuta ajutor. Copilul a făcut ce i-a spus părintele său și înotat „câinește”, dar a stat și pe burtă, pentru a nu obosi.

ADVERTISEMENT

„Le-am spus că îi iubesc pentru că nu eram sigur ce se va întâmpla. Am încercat să rămân cu amândoi. Am obosit. Ea s-a îndepărtat de mine”, a spus Steven Poust, conform CNN.

Băiețelul a ajuns la țărm

După circa 60 de minute, copilul a ajuns la țărm și a fugit la cea mai apropiată casă pentru a cere ajutor, spunând că familia lui se află în larg, fiind în pericol să se înece.

ADVERTISEMENT

Între timp, sora și tatăl acestuia au fost luați de curenți și mai departe, astfel că s-au îndepărtat la cam trei kilometri de locul în care se afla barca, făcând căutările și mai grele.

Departamentul de incendii și salvare din Jacksonville a transmis că a avut nevoie de asistența altor agenții de ajutor pentru a putea să își salveze pe cei doi din lac.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt Eric Prosswimmer a mai spus că datorită efortului comun, atât tatăl, cât și fetița de patru ani au fost salvați.

“Am avut toate resursele pe care le-am fi putut veni repede și suntem bucuroși să spunem că toate trei au fost recuperate și că toate trei se descurcă bine”, a spus Eric Prosswimmer.

“Nu am fi putut cere un rezultat mai bun”, a mai transmis acesta în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT