Sport

Esbjerg – Rapid, 30-28, în etapa 1, grupa B din EHF Champions League! Debut cu stângul pentru giuleștence

Rapid a pierdut meciul cu Esbjerg, scor 28-30 în deplasare. Debut cu stângul pentru giuleștence în grupa B din EHF Champions League.
10.09.2023 | 18:21
Esbjerg  Rapid 3028 in etapa 1 grupa B din EHF Champions League Debut cu stangul pentru giulestence
Rapid a pierdut cu Esbjerg, scor 28-30 în prima etapă din grupele Ligii Campionilor. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
10-09-2023
14:01

Esbjerg - Rapid 30-28

Vezi toate fazele video aici. 

FINAL DE MECI. Esbjerg s-a impus la limită în meciul de pe teren propriu cu Rapid, scor 30-28. Sorina Grozav a fost cea mai bună marcatoare a oaspeților cu 6 goluri. 

Min. 54: 26-23. Rapid trebuie să forțeze pentru a înregistra un rezultat pozitiv. Oaspeții evoluează în inferioritate numerică. 

Min. 46: 23-19. Esbjerg reface din nou diferența de patru goluri. Breistol și Reistad sunt cele mai bune marcatoare ale gazdelor, fiecare cu câte 6 reușite. 

Min. 39: 20-18. În continuare, Esbjerg menține avantajul de două goluri. Rapid a irosit o șansă bună de a veni la un singur gol în spate. 

Min. 33: 18-16. Rapid recuperează două goluri în startul reprizei secunde. Kanor înscrie spectaculos. 

PAUZĂ: 16-12. Danezele au turat motoarele pe finalul primei reprize și au înscris de patru ori fără să primească gol. 

Min. 26: 12-12. Time-out-ul i-a prins bine Rapidului care a egalat pe tabelă. 

Min. 23: 12-10. Esbjerg s-a desprins pe tabelă. Rasmussen este nevoit să ceară timp de odihnă. Breistol și Reistad au perforat poarta Rapidului. 

Min. 19: 9-9. Esbjerg a revenit pe tabelă. Danezele au atacul și șansa să preia conducerea. 

Min. 11: 6-7. Danezele au egalat, însă Sorina Grozav a înscris din nou de la 7 metri și a adus Rapidul în avantaj. 

Min. 4: 2-4. Rapid începe bine pe faza ofensivă și trece la conducere. 

Min. 1: 0-0. Partida a început!

Rapid deschide sezonul în grupele Ligii Campionilor în deplasare cu Esbjerg în prima etapă a grupei B. 

Rapid Bucureşti are o misiune foarte dificilă în prima etapă din grupele EHF Champions League. Echipa lui Kim Rasmussen, care a ajuns până în sferturile de finală anul trecut, debutează în noua stagiune pe terenul lui Esbjerg.

Cine transmite la TV meciul Esbjerg – Rapid

Confruntarea dintre Esbjerg şi Rapid se va disputa duminică, de la ora 17:00 şi va putea fi urmărită la tv pe Digisport, Orangesport şi Primasport. Giuleştencele au avut un început ezitant de sezon, pierzând clar finala Supercupei României cu CSM Bucureşti, scor 22-31.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Rapid a pierdut surprinzător şi în prima etapă din Liga Florilor, împotriva nou-promovatei Corona Braşov, scor 29-25, într-un meci disputat pe teren propriu. Echipa lui Rasmussen şi-a revenit şi a câştigat în etapa a doua cu Minaur Baia Mare, 29-22.

Kim Rasmussen: “Dacă facem toate lucrurile corect, putem câștiga orice partidă”

Antrenorul giuleştencelor, Kim Rasmussen a declarat înaintea meciului că Rapid Bucureşti poate să câştige împotriva oricărei echipe din Europa, dar trebuie să joace perfect în faţa unui adversar redutabil:

ADVERTISEMENT

„Trebuie să avem încredere în noi, că putem juca perfect. Dacă facem toate lucrurile corect, putem câștiga orice partidă. Mă bucură că lumea vrea mai mult, avem o echipă puternică și suntem concentrați pe fiecare meci. Abia aștept să începem. Este grupa morții, întâlnim adversari foarte dificili”, a spus Rasmussen.

Rapid este într-o grupă alături de Team Esbjerg (Danemarca), Metz Handball (Franța), Vipers Kristiansand (Norvegia), FTC-Rail Cargo Hungaria (Ungaria), MKS Zaglebie Lubin (Polonia), RK Krim Mercator (Slovenia) şi Ikast Handbold (Danemarca).

ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti, debut cu dreptul în noua ediţie din EHF Champions League

Trei dintre cele patru formaţii care au jucat în Final Four-ul din sezonul trecut sunt în această grupă: Esbjerg, Vipers şi Ferencvaros. Gyor, cea de-a patra reprezentantă în Final Four, este în grupa CSM-ului.

CSM Bucureşti a început cu dreptul în noua stagiune din EHF Champions League. “Tigroaicele” au câştigat cu 28-24 în faţa celor de la Odense, într-un meci disputat în Sala Polivalentă.

ADVERTISEMENT

Rapid îşi va desfăşura meciurile de pe teren propriu în EHF Champions League tot în Sala Polivalentă. Când arena va intra în reparaţii capitale, giuleştencele se vor muta la Mioveni.

ADVERTISEMENT