Sport

CSM Bucureşti a câştigat Supercupa României! Victorie clară în derby-ul cu Rapid

CSM Bucureşti a câştigat Supercupa României la handbal feminin. Finala nu a avut istoric, "tigroaicele" trecând lejer de Rapid cu 31-22.
27.08.2023 | 21:16
CSM Bucuresti a castigat Supercupa Romaniei Victorie clara in derbyul cu Rapid
CSM Bucureşti a câştigat Supercupa României! Victorie clară în derby-ul cu Rapid. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
27-08-2023
18:21

CSM Bucureşti a câştigat Supercupa României!

CSM Bucureşti a câştigat primul trofeu al sezonului. Trupa lui Adi Vasile nu a avut emoţii şi a făcut instrucţie în finală şi cu Rapid. “Tigroaicele” s-au impus cu 31-22, iar victoria nu a fost pusă niciodată sub semnul îndoielii. 

Cea mai bună marcatoare a “tigroaicelor” a fost Cristina Neagu, cu şase goluri. Este al 18-lea trofeu în 9 ani pentru CSM Bucureşti, care a început ca din puşcă noul sezon. 

26-08-2023
16:05

Rapid Bucureşti, victorie clară în a doua semifinală! Când se joacă finala cu CSM Bucureşti

Rapid s-a calificat în finala Supercupei României după ce a trecut cu 29-35 de Dunărea Brăila. A fost un meci echilibrat în prima parte, dar elevele lui Kim Rasmussen s-au desprins în partea secundă şi s-au impus.

Finala Supercupei se dispută între rivalele CSM Bucureşti şi Rapid. Ultimul act este programat duminică, de la ora 17:30. Meciul pentru bronz se va juca de la ora 15:00 între CSM Târgu Jiu şi Dunărea Brăila. 

26-08-2023
13:57

CSM Bucureşti, prima finalistă! A spulberat SCM Târgu Jiu

CSM Bucureşti este prima finalistă din Supercupa României. “Tigroaicele” au spulberat CSM Târgu Jiu, scor 34-18. Avantajul a fost uriaş încă de la pauză când echipa lui Adi Vasile a condus cu 7 goluri.

CSM Bucureşti va juca ultimul act împotriva învingătoarei din duelul Rapid – Dunărea Brăila, meci programat de la ora 17:30. 

Noul sezon din handbalul românesc a început. Dinamo a câştigat Supercupa României la masculin după o victorie la limită, 26-25 (12-9) în finala cu CSM Constanţa. La feminin, în acest weekend se desfăşoară primele meciuri.

Supercupa României la handbal feminin. CSM Bucureşti şi Rapid, favorite să câştige primul trofeu

CSM Bucureşti, Rapid, CSM Târgu Jiu şi Dunărea Brăila sunt cele patru echipe care participă în turneul pentru Supercupa României. Cele patru formaţii sunt calificate şi în cupele europene: CSM şi Rapid în Liga Campionilor, Târgu Jiu şi Brăila în European League, acolo unde va juca şi Gloria Bistriţa.

ADVERTISEMENT

Favorită în acest turneu este CSM Bucureşti, dar Rapid are ambiţii mari şi în acest sezon, iar Kim Rasmussen speră ca echipa giuleşteană să înceapă cu dreptul. Târgu Jiu şi Brăila sunt outsideri, dar rămân echipe periculoase.

Programul meciurilor: 

  • CSM Bucureşti – CSM Târgu Jiu, ora 15:00
  • Dunărea Brăila – Rapid Bucureşti, ora 17:30

Finalele se vor disputa duminică. În stagiunea precedentă, CSM Bucureşti a reuşit să facă eventul, dar a ratat unul dintre obiectivele importante ale sezonului: calificarea în Final Four. “Tigroaicele” au fost eliminate din nou de Esbjerg în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

Noua ediţie de campionat se anunţă extrem de disputată. CSM Bucureşti rămâne principala favorită la trofeu, dar va avea concurenţă puternică. Rapid, Gloria Bistriţa, SCM Râmnicu Vâlcea, Gloria Buzău sau Dunărea Brăila sunt echipe foarte puternice, cu bugete importante.

CSM Bucureşti, transferuri puternice pentru noul sezon

Ce transferuri au făcut cele patru echipe din Supercupă:

CSM Bucureşti: Monika Kobylinska (Brest Bretagne), Vilde Ingstad (Esbjerg), Trine Ostergaard Jensen (Bietigheim), Jennifer Gutierrez (Rapid), Laura Flippes (Paris 92), Željka Nikolić (Gloria Bistriţa).

ADVERTISEMENT

Rapid: Laura Kanor (Metz), Lara Gonzalez Ortega (Paris 92), Mathilde Neesgaard (Aarhus)

Dunărea Brăila: Katarina Jezic (Vipers Kristiansand), Kira Trusova (CSKA Moscova), Andreea Popa (Minaur), Paula Teodorescu (HC Zalău)

CSM Târgu Jiu: Simone Bohme (Kastamonu), Aura Teodora Popescu (CSM Slatina), Laura Popa Moldovan (Dacia Mioveni), Sabrina Giulia Lazea (CSM Slatina), Andreea Mihart (HC Zalău), Andreea Chetraru (CSM Slatina)

ADVERTISEMENT