Life

Este oficial! Elevii nu mai au voie cu telefoanele mobile în școli. „Vrem ca toți copiii noștri să înveţe”

Fără telefoane mobile în școli. Noua regulă drastică pentru elevi, adoptată pentru a combate analfabestimul din rândul școlarilor
01.12.2023 | 18:43
Este oficial Elevii nu mai au voie cu telefoanele mobile in scoli Vrem ca toti copiii nostri sa invete
Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile în școli Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Telefoanele mobile la clasă au fost mereu un subiect controversat. Sunt voci care susțin că atenția elevilor este distrasă de aceste device-uri în timpul orelor. Pentru a rezolva problema a fost nevoie de adoptarea măsurii fără telefoane mobile în școli.

Noua Zeelandă, țara care a pregătit reguli dure pentru elevi

Problema legată de atenția elevilor la ore și de telefoanele pe care le au în dotare nu este prezentă doar în sistemul de învățământ autohton. Mai multe țări se confruntă cu asta, iar unele dintre ele, precum Noua Zeelandă, au recurs la măsuri drastice.

ADVERTISEMENT

Începând de vineri, în Noua Zeelandă este absolut interzis ca elevii să aibă sau să folosească telefonul în timpul orelor. Device-urile sunt total interzise în incinta școlilor, iar măsura are caracter de obligativitate.

Prim ministrul Noii Zeelande s-a văzut nevoit să apeleze la un astfel de set de reguli dure. Odată cu punerea lor în aplicare, se dorește ca rata alfabetismului să scadă simțitor.

ADVERTISEMENT

Este foarte bine cunoscut faptul că telefoanele îi distrag pe cei mici la ore. Elevii sunt mult la concentrați asupra acestor device-uri, decât asupra a ceea ce se predă la clasă.

Odată cu instaurarea acestei măsuri, prim ministrul își dorește ca inclusiv profesorii să se supună. Fiind în poziție de autoritate la școală, aceștia trebuie să fie un adevărat exemplu pentru cei din bănci.

ADVERTISEMENT

Fără telefoane mobile în școli pentru a combate analfabetismul

Din păcate, Noua Zeelandă este una dintre țările care se confruntă cu o rată uriașă a analfabetismului. Un studiu realizat în urmă cu ceva timp de către asociația Education Hub a generat rezultate triste pentru sistemul de învățământ.

În urma acestui studiu, s-a ajuns la concluzia că peste o treime dintre adolescenții de 15 ani suferă de analfabetism. Aceștia abia dacă știu să scrie sau să citească.

ADVERTISEMENT

Prim ministrul Luxon a vrut să introducă aceste reguli în școli mult mai devreme, încă din primele sale 100 de zile de mandat. Între timp, s-a răzgândit, considerând că nu este neapărat necesar. Însă, odată cu primirea rezultatelor studiilor și prezența în topul analfabetismului, politicianul a interzis imediat telefonul în școli.

Noua Zeelandă nu este singura țară care a recurs la astfel de măsuri. Înainte sa, țări precum Franța sau Marea Britanie au interzis prezența elevilor la școală cu telefoane.

ADVERTISEMENT