Life

Este prima fântână cu vin gratuit. E deschisă non stop și poți să bei cât vrei

Iubitorii licorii lui Bachus sunt în extaz de când au aflat că există o fântână cu vin din care pot consuma fără oprire, și, cel mai important, nu este nevoie să plătească.
18.02.2023 | 11:37
Este prima fantana cu vin gratuit E deschisa non stop si poti sa bei cat vrei
Este prima fântână cu vin gratuit. E deschisă non stop și poți să bei cât vrei. Sursa foto: instagram/ Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Nu există om în lumea asta care să nu visese la o fântână cu vin, deschisă permanent, din care să se poată delecta, și, care, pe deasupra, să mai fie și gratuit. Deși pare doar o plan departe de a fi real, se pare că în Italia, Fontana di Trevi a fost detronată de Fontana del Vino.

Prima fântână cu vin gratuit, accesibilă non stop

Dacă până acum Fontana di Trevi era simbolul Italiei, adunând an de an cei mai mulţi turişti, se pare că pierde teren în fața unei fântâni cu vin roşu, deschisă 24 de ore din 24, șapte zile din șapte.

ADVERTISEMENT

Podgoria locală Dora Sarchese aflată în Caldari di Ortona, numită Fontana del Vino, a realizat un sistem din care curge vin roşu în loc de apă.

The Local anunță că o vie din Italia a deschis o fântână de vin gratuită în încercarea de a oferi turiștilor o primire mai caldă și un gust literal a ceea ce are de oferit regiunea.

ADVERTISEMENT

Turiştii sau iubitorii de vinuri trebuie să deţină asupra lor doar un pahar sau o sticlă în care să toarne vinul pentru a-l testa.

Fontana del Vino este situată în Caldari di Ortona, în Abruzzo, de-a lungul unui traseu popular de pelerinaj, Cammino di San Tommaso. Fântâna a fost creată de arhitectul Rocco Valentini.

ADVERTISEMENT

Prima fântână cu vin deschisă 24 de ore din 24, șapte zile din șapte

Lansarea sa face parte dintr-un demers comun cu o organizație non-profit care întreține traseul de pelerinaj Cammino di San Tommaso, unde mii de pelerini și turiști fac călătoria de la Roma la Ortona în fiecare an, pentru a vizita catedrala orașului unde sunt păstrate rămășițele lui Toma, unul dintre discipolii lui Isus.

În timp au mai fost și alte fântâni de vin introduse în Italia, însă, este promovată ca prima care oferă un flux 24/7. Cu toate acestea, s-a subliniat faptul că fântâna nu este un loc pentru ”bețivi”.

ADVERTISEMENT

La Fontana del Vino nu a fost concepută doar pentru publicitate, ci îşi propune să devină ți una dintre principalele atracţii turistice din Italia.

ADVERTISEMENT