Life

Este sau nu periculoasă hârtia de copt? Un nutriționist a spus ce mai conține aceasta

Este sau nu periculoasă hârtia de copt? Multe persoane o folosesc pentru a avea preparate perfecte, în timp ce altele aleg să o evite.
19.06.2023 | 15:27
Este sau nu periculoasa hartia de copt Un nutritionist a spus ce mai contine aceasta
Este sau nu periculoasă hârtia de copt. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Este sau nu periculoasă hârtia de copt? Există numeroase produse în comerț, însă mulți se întreabă dacă acestea sunt într-adevăr sigure pentru organismul nostru. Despre hârtia de copt s-a tot vorbit însă, un nutriționist are o cu totul altă opinie.

Este sau nu periculoasă hârtia de copt?

Bucătăresele știu cel mai bine cât de importantă este hârtia de copt. Cu ajutorul ei, preparatele noastre nu se mai ard. De asemenea, tava în care le punem la cuptor nu se mai murdărește. Tocmai din acest motiv, e considerată cu adevărat magică.

ADVERTISEMENT

Ca să nu mai vorbim de faptul că nici măcar nu se arde și nu e deloc scumpă. Și totuși este sau nu periculoasă hârtia de copt? Nutriționistul Fabius Antal, a fost invitat , în emisiunea iThink, unde a vorbit despre acest subiect.

Cu ajutorul lui am aflat dacă este sau nu periculoasă hârtia de copt. Specialistul spune că în realitate, aceasta dăunează, însă contează foarte mult ce model alegem. Spre exemplu, hârtia albă este procesată ca să arate așa.

ADVERTISEMENT

Mai exact, spre deosebire de cea maro, care e ceva mai sigură, hârtia albă este înălbită cu clor. Chiar și așa, Fabius Antal le recomandă ca mai degrabă să alegem să curățăm tava mai mult, decât să ne bazăm pe acest produs.

„Hârtia de copt tipică pe care o cumpărăm cu toții nu este bună, este foarte dăunătoare pentru noi. Dar hai să le luăm prin excludere. Hai să nu mai folosim hârtia de copt albă, care este și înălbită cu clor.

ADVERTISEMENT

Hai să folosim hârtia de copt maro, ăsta să fie un prim pas. Se poate și fără. Mai puțină hârtie de copt. Mai bine curățăm mai mult tava”, a explicat Fabius Antal, în podcast-ul la care a fost invitat.

Cât de periculos este popcornul la microunde

Dincolo de cât de periculoasă este hârtia de copt, el a mai vorbit printre altele și despre un alt obicei nociv. Vizată a fost cafeaua, băutura preferată a românilor și nu numai. El a explicat cum se consumă cafeaua, dar și ce se întâmplă în primele minute.

ADVERTISEMENT

”Dacă cafeaua se consumă în primele 15 minute, eliberarea acelor substanțe din acea folie, pentru că este un film de plastic, chiar dacă vedeți pe ambalaj că este eco, este bio, el are un film de plastic. Și de la 15 la 30 de minute, eliberarea substanțelor crește de la 80%.”, consideră specialistul.

Printre altele, el le-a recomandat românilor să evite popcornul la microunde. Deși se face mult mai repede, ambalajul conține, potrivit acestuia ”niște chimicale”. Cea mai bună alegere ar fi boabele de porumb, care pot fi făcute într-o oală, ori într-o tigaie.

ADVERTISEMENT
Tags: