Sport

Premier League, etapa 18. Chelsea, înfrângere și pe terenul lui Wolves. Cum arată clasamentul

Vezi aici Liverpool - Arsenal, Tottenham - Everton, West Ham - Manchester United precum și celelalte meciuri din etapa a 18-a din Premier League.
24.12.2023 | 14:09
Premier League etapa 18 Chelsea infrangere si pe terenul lui Wolves Cum arata clasamentul
Wolves - Chelsea este ultimul meci al rundei a 18-a din Premier League. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
24-12-2023
12:15

Wolves - Chelsea 2-1 (Lemina 51, Doherty 90+3 / Nkunku 90+6)

Clasament Premier League. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
Clasament Premier League. Sursă foto: Captură Flashscore.ro

Min. 90+11: Final de meci.

Min. 90+6: GOOOL Chelsea! 2-1. Nkunku înscrie primul său gol pentru “lei”, care speră să salveze o remiză în prelungiri.

Min. 90+3: GOOOL Wolves. 2-0. Doherty mărește avantajul gazdelor la câteva minute după intrarea în teren.

Min. 51: GOOOL Wolves. Lemina deschide scorul cu o lovitură de cap plasată excelent. 

Min. 1: A început partida.

Vezi toate fazele video aici. 

Wolves: Sa – Kilman, Dawson, Toti – Semedo, Lemina, Joao Gomes, Ait Nouri – Hwang, Sarabia – Cunha. Rezerve: Bentley, Barnett, H. Bueno, Chirewa, S. Bueno, Doherty, Doyle, Hesketh, Kalajdzic. Antrenor: G. O’Neil. 

Chelsea: Petrovic – Gusto, Disasi, T. Silva, Colwill – Ugochukwu, Gallagher – Sterling, Palmer, Jackson – Borja. Rezerve: Bergstrom, Bettinelli, Badiashile, Lavia, Maatsen, Madueke, Matos, Mudryk, Nkunku. Antrenor: M. Pochettino. 

24-12-2023
07:17

Kostas Tsimikas, accidentare gravă după ciocnirea cu Jurgen Klopp

Kostas Tsimikas s-a accidentat grav în prima repriză a derby-ului Liverpool – Arsenal, scor 1-1, în etapa a 18-a din Premier League. În minutul 33, Bukayo Saka, atacantul lui Arsenal, l-a împins pe fundașul grec la marginea terenului. 

În cădere, Tsimikas l-a dărâmat pe Jurgen Klopp. Antrenorul „cormoranilor” a căzut peste fundașul grec, iar după mai multe analize amănunțite, fotbalistul a primit un diagnostic crunt. 

În momentul căderii, Tsimikas și-a rupt clavicula și va sta pe bară minim 3 luni. Verdictul a fost confirmat de antrenorul Jurgen Klopp. „Kostas Tsimikas are clavicula cu siguranță ruptă.

„Va fi pe tușă mult timp, ceea ce este greu de acceptat pentru noi, mai ales cu situația lui Robbo (n.r. fundașul stânga Andy Robertson, accidentat și el)”, a declarat Jurgen Klopp.

„Am crezut că nu este o problemă gravă. Eu nu am avut nicio problemă și m-am gândit că probabil și Kostas a ieșit cu bine.

Mi-aș da bucuros clavicula pentru a fi bine Kostas. Nici măcar nu eram sigur dacă am căzut peste el sau cum s-a întâmplat”, a mai spus antrenorul german. 

23-12-2023
21:35

Klopp, furios după ce "cormoranii" nu au primit penalty

Jurgen Klopp a fost furios după ce “cormoranii” nu au primit un penalty. Antrenorul lui Liverpool este de părere că echipa sa trebuia să primească lovitura de la 11 metri după ce Martin Odegaard ar fi atins, în minutul 20, mingea cu mâna, mijlocașul fiind în careul “tunarilor”. După acel moment, centralul a acordat o decizie în favoarea lui Arsenal, iar tehnicianul german este de părere că arbitrii au făcut o greșeală.

“O, Doamne, cât de puternici sunt? Vestea bună este că și noi suntem buni. Într-un astfel de meci, a ieși devreme la joc este greu, mai ales cu viteza lui Arsenal. Dar pentru jocul pe care l-am jucat, pentru cum am început repriza a doua, ar fi trebuit să înscriem.
 
Pasăm în loc să șutăm… De patru sau cinci ori am făcut asta, trebuie să fie o lecție. Dar, în general, jocul a fost grozav. Dacă ar fi trebuit să câștigăm? Nu știu, dar ar fi trebuit să înscriem.
 
Cei de la Arsenal sunt cu adevărat excepționali, dar pentru acele 20 de minute pe care le-am avut, i-am spulberat ușor. Am simțit că tremurau și ar fi trebuit să profităm de asta.
 
Faza la care am cerut penalty a fost ciudată, nu știu dacă arbitrul a putut vedea, dar mă uit la acea fază și nu sunt sigur cum poate spune cineva că nu este penalty”, a declarat Jurgen Klopp, potrivit BBC Sport.
 
PGMOL, forul responsabil pentru arbitrajele din Premier League, susține că “brațul lui Odegaard se deplasează spre corp și nu spre minge în momentul în care cade”. Astfel, reiese că decizia centralului a fost una corectă.
 

23-12-2023
16:37

Liverpool - Arsenal 1-1 (Salah 28 / Gabriel 4)

Vezi aici toate fazele video importante. 

FINAL – Liverpool nu reușește să se impună și Arsenal rămâne lider în Premier League după 1-1 pe Anfield. „Tunarii” conduc ierarhia cu 40 de puncte, unul mai mult decât Liverpool și Aston Villa.

Min. 28: GOOL Liverpool! Alexander-Arnold îl lansează excelent pe Salah. Egipteanul îl depășește pe Zinchenko și înscrie. 

Min 4: GOOL Arsenal! Odegaard centrează excelent, iar Gabriel deschide scorul. 

Min. 1: Partida a început!

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Tsimikas – Szoboszlai, Endo, Jones – Salah, Gakpo, Diaz. Rezerve: Kelleher, Bradley, Clark, Elliott, Gomez, Gravenberch, McConell, Nunez, Quansah. Antrenor: J. Klopp. 

Arsenal: Raya – White, Saliba, Gabriel, Zinchenko – Odegaard, Rice, Havertz – Saka, Gabriel Jesus, Martinelli. Rezerve: Ramsdale, Cedric, Elneny, Jorginho, Kiwior, Nelson, Nketiah, Smith-Rowe, Trossard. Antrenor: M. Arteta. 

23-12-2023
15:01

LIVE. Patru partide se joacă acum în Premier League

Fulham – Burnley 0-2 (Odobert 47, Berge 66)
Luton Town – Newcastle 1-0 (Townsend 25)
LIVE. Nottingham – Bournemouth 2-3 (Elanga 45, Wood 74/ Solanke 50, 57, 90+3)
Tottenham – Everton 2-1 (Richarlison 9, Son 18 / Gomes 82)

23-12-2023
12:05

West Ham - Manchester United 2-0 (Bowen 72, Kudus 78)

Vezi toate fazele video importante aici. 

FINAL DE MECI. Manchester United a pierdut, în deplasare, scor 0-2, în etapa a 18-a cu West Ham. Formația pregătită de Erik ten Hag a ajuns la trei meciuri consecutive fără victorie în Premier League și a coborât pe locul 8 în clasament. 

Min. 78: GOOL West Ham! Kudus înscrie după o cursă incredibilă. Atacantul lui West Ham depășește un adversar și îl execută pe Onana. 

Min. 72: GOOL West Ham! Paqueta îl găsește excelent pe Bowen cu o pasă peste apărare. Gazdele deschid scorul. 

Min 56: Bowen trimite spre poartă cu o lovitură de cap. Mingea este respinsă în corner de Onana. 

Min. 1: Partida a început!

West Ham: Areola – Coufal, Zouma, Mavropanos, Emerson – Soucek, E. Alvarez – Kudus, Ward-Prowse, Paqueta – Bowen. Rezerve: Fabianksi, Kehrer, Benrahma, Cresswell, Fornals, Mubama, Ogbonna, Ings. Antrenor: D. Moyes. 

Manchester United: Onana, Wan-Bissaka, Kambwala, Evans, Shaw – McTominay, Mainoo – Garnacho, Fernandes, Antony – Hojlund. Rezerve: Bayindir, Amrabat, Bennett, Eriksen, Mejbri, Pellistri, Rashford, Reguilon, van de Beek. Antrenor: E. ten Hag. 

22-12-2023
20:38

Aston Villa - Sheffield Utd 1-1 (Zaniolo 90+8 / Archer 87)

Clasament Premier League. Sursă foto: Captură Flashscore.ro

Min. 90+8: GOOOL Aston Villa! Zaniolo aduce egalarea în prelungiri din pasa lui Douglas Luiz. 

Min. 87: GOOOL Sheffield. Surpriză uriașă la Birmingham. Archer deschide scorul pentru Sheffield.

Min. 59: Gol Aston Villa, dar VAR intervine! Bailey deschide scorul pentru gazde, dar reușita este anulată.

Min. 1: A început partida.

Aston Villa - Sheffield Utd, echipele de start. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
Aston Villa – Sheffield Utd, echipele de start. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
22-12-2023
13:37

Erik ten Hag surprinde înainte de West Ham - Manchester United

Manchester United va merge pe London Stadium pentru duelul cu West Ham, sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:30, în etapa a 18-a din Premier League. „Diavolii” au înregistrat două înfrângeri și o remiză în ultimele 3 partide și nu au marcat vreun gol. 

Erik ten Hag caută scuze și susține că rezultatele nefaste au venit ca urmare a adversarilor puternici pe care i-a întâmpinat Manchester United. În ultimele 3 partide, echipa de pe Old Trafford le-a înfruntat pe Bournemouth (0-3), Bayern (0-1) și Liverpool (0-0). 

Totuși, olandezul este încrezător că Manchester United va intra pe linia de plutire. „Ne putem îmbunătăți cu siguranță, dar nu este vorba despre un jucător, este vorba despre grup, despre noi toți. Filosofia mea este că trebuie să atacăm cu toată echipa. Trebuie să ne mișcăm mai bine în apărare, luarea deciziilor trebuie să fie mai bună.

Cea mai bună șansă la Liverpool a fost a noastră, a fost o încercare grozavă (n.r. Hojlund). În primul rând, am jucat cu echipe foarte puternice, Liverpool și Bayern München. Înainte de asta, am avut un prost joc (n.r. Bournemouth).

Dar cred că există probleme pe care trebuie să le remediem. Sunt mulțumit de echipa actuală. Pe măsură ce ne recuperăm jucătorii, avem o echipă bună. Sunt sigur că echipa va arăta diferit când toți jucătorii vor fi la bord”, a spus Erik ten Hag, la conferința de presă.  

21-12-2023
19:30

Crystal Palace - Brighton 1-1 (J. Ayew 45+1 / Welbeck 82)

Final de meci – Crystal Palace și Brighton au remizat, scor 1-1, în primul meci al etapei în care au fost foarte multe ocazii de poartă.

ple

Min. 82 – GOOOL Brighton!!! Gross centrează din dreapta și Welbeck marchează cu o lovitură de cap fabuloasă de la 12 metri care ajunge în vinclu.

Min. 45+1 – GOOOL Crystal Palace!!! Portarul Verbruggen degajează greșit până la Olise, acesta centrează perfect și Jordan Ayew înscrie cu capul din plonjon.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul Crystal Palace – Brighton.

  • Crystal Palace: Henderson – Clyne, Andersen, Guehi, Mitchell – Lerma, Ruchards, Hughes – Olise, Mateta, J. Ayew. Rezerve: Matthews – Ahamada, Ebiowei, Eze, Matheus Franca, Ozoh, Riedewald, Schlupp, Tomkins. Antrenor: Roy Hodgson.
  • Brighton: Verbruggen – Hinshelwood, Van Hecke, Dunk, Igor – Baleba, Gilmour – Adingra, Gross, Mitoma – Joao Pedro. Rezerve: Steele – Buonanotte, Dahoud, Ferguson, Kavanagh, Lallana, Milner, Moder, Welbeck. Antrenor: Roberto De Zerbi.

Pe durata a patru zile, începând de joi, 21 decembrie și încheind duminică, 24 decembrie, se derulează partidele din cadrul etapei a 18-a din Premier League. Vor avea loc doar nouă dintre cele zece meciuri din program, întâlnirea Manchester City – Brentford fiind amânată, întrucât cetățenii vor susține vineri, 22 decembrie, de la ora 20:00, la Jeddah, în Arabia Saudită, finala CM al cluburilor, în compania campioanei Americii de Sud, echipa braziliană Fluminense Rio de Janeiro.

Programul etapei a 18-a din Premier League

Joi, 21 decembrie, ora 22:00

  • Crystal Palace – Brighton (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)

Vineri, 22 decembrie, ora 22:00

  • Aston Villa – Sheffield United (Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 1)

Sâmbătă, 23 decembrie, ora 17:00

ora 14:30 West Ham -Manchester United (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

  • Fulham – Burnley (Prima Sport 3)
  • Luton Town – Newcastle (Digi Sport 3, Orange Sport 3)
  • Bournemouth – Tottenham (Prima Sport 2)
  • Tottenham – Everton (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 3)
  • ora 19:30 FC Liverpool – Arsenal (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
ADVERTISEMENT

Duminică, 24 decembrie, ora 15:00

  • Wolverhampton – Chelsea (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Derby-ul pentru locul 1 are loc pe Anfield Road, FC Liverpool – Arsenal

Partida celor de la Manchester City cu Brentford s-a amânat deoarece echipa lui Pep Guardiola susține vineri, 22 decembrie, de la ora 20:00, finala CM al cluburilor, contra brazilienilor de la Fluminense, un adversar de calibru în condițiile în care câștigătoarea Champions League are marea problemă a stării de sănătate a golgeterului Erling Haaland.

În acest timp, 24 de ore mai târziu, în cadrul etapei a 28-a din Premier League pe Anfield Road se joacă meciul pentru locul 1, FC Liverpool – Arsenal. Echipa lui Jurgen Klopp a fost prima, dar remiza de acasă cu Manchester United i-a readus pe tunari în față. Șapte absenți au cormoranii (Robertson, MacAllister, Jota, Thiago Alcantara, Matip, Gravenberch) și cinci tunarii (Partey, Tomiyasu, Elneny, Viera, Timber).

ADVERTISEMENT

Caramelele vor să le stea în gât și celor de la Spurs

Everton a fost privită, după anunțarea sancțiunii de 10 puncte penalizare, drept prima echipă care va activa sezonul viitor în al doilea eșalon al fotbalului englez, Championship. Nimeni nu credea că acest handicap ar putea fi depășit. Doar antrenorul Sean Dyche și elevii săi. În acest moment cei porecliți caramelele sunt senzația campionatului.

Pentru câ au reușit, când toți le cântau prohodul, patru victorii consecutive, unele de-a dreptul entuziasmante, cum a fost cu Newcastle și Chelsea acasă și acum au 16 puncte, fără penalizare, cu punctele luate ar fi avut de luptat pentru loc de Conference League! Cu această stare de spirit merge Everton la Londra pentru meciul cu Tottenham. Gazdele au opt absenți plus incertul Lo Celso, oaspeții unul singur și cinci incerți.

ADVERTISEMENT

Debusolata Chelsea intră în bârlogul lupilor

Fără îndoială echipa care poate fi considerată momentan marea decepție a sezonului este Chelsea, care a făcut transferuri pe sume exorbitante, peste suta de milioane de euro sau în apropiere de această valoare, dar după 17 etape ocupă doar locul 10, cu 22 de puncte, la 12 puncte de poziția a patra, ultima de Champions League.

Echipa lui Mauricio Pochettino are parte de o deplasare grea, la Wolverhampton, în bârlogul unor lupi hămesiți de puncte, pentru că au doar 19. Nu va fi ușor și pentru că londonezii au destule absențe, care fac dificilă misiunea lui Pochettino de a alcătui cu adevărat cel mai bun unsprezece.

ADVERTISEMENT

Cu 11 absenți diavolii de la Manchester United vin la Londra pentru duelul cu ciocănarii de la West Ham

Manchester United a dat dovadă de mult caracter smulgând nesperat un punct lui Liverpool chiar pe Anfield Road, fără a primi gol. Acum urmează deplasarea de la Londra, împotriva ciocănarilor de la West Ham, Londonezii ocupă locul 8, cu 27 de puncte, United e imediat deasupra lor, cu 28.

Problema este că pe lângă faptul că e permanent contestat de toată lumea pe Old Trafford, antrenorul Eric ten Hag pare lovit și de un blestem al accidentărilor, La Londra nu au făcut deplasarea nu mai puțin de 11 jucători (Eriksen, Dalot, suspendat, Malacia, Casemiro, Mount, Maguire, Diallo, Sancho, Lindelof, Martinez și Martial. Greu, foarte greu, în aceste condiții să poți trimite o echipă bună pe teren.

ADVERTISEMENT