Sport

Un fost antrenor al lui Real Madrid îi poate lua locul lui Ten Hag la Manchester United!

Unul dintre foștii antrenori ai celor de la Real Madrid ar putea veni în locul lui Ten Hag la Manchester United. Tehnicianul spaniol are și experiență în Premier League.
13.12.2023 | 19:55
Un fost antrenor al lui Real Madrid ii poate lua locul lui Ten Hag la Manchester United
Unul dintre foștii antrenori ai celor de la Real Madrid ar putea veni în locul lui Ten Hag la Manchester United. Tehnicianul spaniol are și experiență în Premier League. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Erik ten Hag a venit în vara anului 2022 la Manchester United după o experiență la Ajax Amsterdam în Eredivisie. Olandezul nu a avut rezultatele pe care conducerea clubului de pe Old Trafford le aștepta, iar aceștia se gândesc la un nou antrenor. Posibil, un spaniol care a fost la Real Madrid.

Un fost antrenor al lui Real Madrid amenință poziția lui Ten Hag la Manchester United

Este clar că răbdarea șefilor de pe Old Trafford a atins cote maxime după eliminarea “Diavolilor Roșii” din Champions League. Formația din Premier League a terminat pe locul 4 în grupă și nu va fi prezentă nici în fazele următoare din Europa League.

ADVERTISEMENT

În urma acestui rezultat negativ, conducerea lui Manchester United analizează viitorul lui Ten Hag la echipă. Potrivit ibericilor de la Relevo, un fost antrenor de la Real Madrid ar putea să îi ia locul olandezului. Antrenorul spaniol a mai antrenat-o pe Wolverhampton în Premier League.

Julen Lopetegui, cea mai bună opțiune pentru formația de pe Old Trafford

În luna august a acestui an, Julen Lopetegui s-a despărțit de Wolves și a rămas liber de contract în speranța că va antrena din nou un club cu pretenții într-una dintre cele mai bune ligi ale Europei. Antrenorul spaniol a refuzat o ofertă incredibilă din partea celor de la Al-Ittihad. 18 milioane de euro pe an îi ofereau șeicii din Arabia Saudită ibericului.

ADVERTISEMENT

Conducerea de pe Old Trafford ia în calcul o schimbare pe banca tehnică, iar Lopetegui pare cea mai bună opțiune pentru Manchester United. În cariera sa, ibericul de 57 de ani a mai antrenat, la nivel de club, Rayo Vallecano, Real Madrid Castilla, Porto, Real Madrid, Sevilla și Wolves. Lopetegui are și experiență ca selecționer al Spaniei U19, U20, U21 și al echipei de seniori.

Prima reacție a lui Erik ten Hag după eliminarea lui Manchester United din Europa

La finalul partidei pierdute cu Bayern Munchen, care a însemnat eliminarea lui Manchester United din Europa, managerul Erik ten Hag a mărturisit că această calificare s-a pierdut în  jocurile anterioare.

ADVERTISEMENT

“Calificarea nu s-a pierdut astăzi (n.r. 12 decembrie), asta e clar. Am avut performanțe bune, dar am făcut și greșeli. Erori individuale. Până la urmă nu am fost suficient de buni. Performanța de astăzi a fost una bună, nu meritam să pierdem, dar am pierdut jocul.

Echipa s-a descurcat foarte bine. Am fost foarte buni și organizați în apărare, foarte buni în pressing. Dar nu am beneficiat suficient de pe urma asta, acesta este adevărul. Dar și Bayern este o echipă bună. Chiar și atunci când nu sunt în joc, au clasa individuală și au nevoie doar de un moment. Din păcate, asta s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

Știm că vrem să fim mai consecvenți. Ca manager trebuie să îmbunătățesc echipa, trebuie să-i ghidez și jucătorii trebuie să-și asume responsabilitatea. Trebuie să facem asta împreună”, a declarat Ten Hag.

ADVERTISEMENT