Sport

Rapid, la mâna ei pentru calificarea în play-off-ul Champions League! Neagu, incertă în decisivul cu Odense

Este etapa decisivă din EHF Champions League. CSM București se califică direct în sferturi cu o victorie la Odense, iar Rapid speră la o calificare miraculoasă în play-off.
17.02.2024 | 20:05
Rapid la mana ei pentru calificarea in playofful Champions League Neagu incerta in decisivul cu Odense
Etapa decisivă din Champions League! Cristina Neagu e incertă pentru şocul cu Odense, Rapid speră la un miracol. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
17-02-2024
18:10

Rapid, la mâna ei pentru calificare! Ferencvaros a cedat la Metz

Rapid este la mâna ei în lupta pentru calificare în play-off. Ferencvaros a pierdut la limită pe terenul lui Metz, scor 24-25, reuşind o revenire de senzaţie în partea secundă. Franţuzoaicele au scăpat cu faţa curată la ultimul atac.

Asta înseamnă că Rapid se califică în play-off cu o victorie în faţa lui Esbjerg, meci care se desfăşoară duminică, de la ora 17:00, la Mioveni. În urmă cu un an, giuleştencele le-au învins pe daneze cu 34-32. 

Grupele din EHF Champions League se încheie în acest weekend. Iar cele două formații românești joacă meciuri decisive. CSM București are șansa calificării direct în sferturi, în timp ce Rapid vrea să prindă in extremis un loc în play-off.

Etapa decisivă din Champions League! CSM București luptă pentru sferturi, Rapid speră la un miracol

CSM București joacă duminică, de la ora 15:00 pe terenul lui Odense. Este duel direct pentru locul doi al grupei A, câștigată deja de Gyor. Danezele au două puncte avans, dar în cazul unui succes al “tigroaicelor” s-ar inversa rolurile în clasament.

ADVERTISEMENT

La egalitate de puncte, criteriul este rezultatul din meciurile directe. În tur, CSM Bucureşti s-a impus cu 28-24, iar un eventual succes şi la retur le-ar asigura locul doi, care duce direct în sferturile de finală.

Odense are şi varianta egalului, dar “tigroaicele” trebuie să dea totul pentru că un eventual eşec ar putea să le coboare pe locul patru. Brest este la doar un punct în spate şi cu o victorie în faţa lui Gyor, deja câştigătoare de grupă, ar putea veni peste CSM Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu, incertă pentru meciul din Danemarca!

Până acum, Odense – CSM Bucureşti este meciul sezonului pentru echipa lui Adi Vasile, care a început mai şters această ediţie, dar şi-a revenit pe parcurs şi va evita play-off-ul cu o victorie în faţa danezelor.

Cristina Neagu este incertă înaintea duelului decisiv de la Odense, iar Adi Vasile nu va putea conta pe Crina Pintea, accidentată. Este al patrulea meci direct dintre cele două, CSM reuşind să se impună de fiecare dată.

ADVERTISEMENT

Rapid, avantajată de programarea meciurilor! Are nevoie de pasul greşit al lui Ferencvaros

Rapid este cu sabia deasupra capului şi speră la un joc favorabil al rezultatelor pentru a obţine, in extremis, locul 6. Echipa lui David Ginesta trebuie să învingă Esbjerg, echipa aflată pe locul doi, iar Ferencvaros să piardă pe terenul lui Metz, liderul grupei.

Giuleştencele sunt avantajate de programarea meciurilor. Metz – Ferencvaros este programat sâmbătă, de la ora 17:00, în timp ce Rapid – Esbjerg se joacă duminică, de la aceeaşi oră.

ADVERTISEMENT

Dacă Ferencvaros va pierde confruntarea cu Metz, giuleştencele se califică în play-off cu o victorie în faţa lui Esbjerg. Confruntarea se va juca la Mioveni, acolo unde anul trecut danezele au fost învinse de Rapid, scor 34-32.

Există şi un scenariu prin care Rapid joacă împotriva lui CSM Bucureşti în play-off. Astfel, dacă CSM încheie pe locul 3 din grupa A şi Rapidul pe locul 6 în grupa B, cele două rivale se întâlnesc în meci direct.

  • 2018 este ultimul an în care CSM Bucureşti a evoluat în Final Four
  • 9 puncte a adunat Rapid în această ediţie din Champions League
ADVERTISEMENT