News

Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii morți la Colectiv: „Există judecători dornici să îi elibereze pe vinovați”

Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii morți la Colectiv, este nemulțumit de felul în care se desfășoară judecarea cazului.
15.06.2021 | 16:37
Eugen Iancu tatal unuia dintre tinerii morti la Colectiv Exista judecatori dornici sa ii elibereze pe vinovati
ADVERTISEMENT

Bărbatul a transmis într-un mesaj pe Facebook că există o înclinare a celor care judecă acest caz de a-i scoate nevinovați pe cei care au o vină în incendiul de la Colectiv.

Eugen Iancu, face acuzații grave: „Există judecători dornici să îi elibereze pe vinovați”

Curtea de Apel București a decis, în cursul din zilei de luni, să despartă dosarul în două cauze diferite, una dintre ele în care fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, funcționarii și pompierii trebuie să fie judecați, iar celălalt îi tratează pe patronii Clubului Colectiv.

ADVERTISEMENT

Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv, s-a arătat foarte nemulțumit de această decizie, precum și de faptul că este luată în calcul lipsa de intenție.

Astfel, cei vinovați ar putea fi absolviți, pentru că, spune el, „nu au luat decizia crimei la cafeaua de dimineață”.

ADVERTISEMENT

„Au murit 64 de oameni intr-un incendiu provocat de corupție iar voi oameni ai dreptății vreți să spuneți că corupții trebuie să fie liberi pentru că la cafeaua de dimineață nu au plănuit crima?”, a transmis bărbatul, într-un mesaj pe Facebook.

Eugen Iancu spune că pentru că nu a existat intenția de a ucide, cei vinovați ar putea scăpa basma curată. Tatăl lui Alexandru, unul dintre tineri morți la Colectiv, a atras atenția asupra faptului că au murit 64 de oameni.

ADVERTISEMENT

De asemenea, el a mai spus și că alte sute de persoane încă se luptă cu operațiile din cauza rănilor provocate de incendiu, iar cineva trebuie tras la răspundere pentru toată această suferință.

Președintele Asociației Colectiv: „Viața a sute de oameni a fost afectată”

„A fost identificată corupția, greșeala voită sau nu. Deci nu se discută vinovăția ci intenția de a ucide. Și totuși, au murit 64 de oameni, iar alte zeci își poartă încă rănile prin sălile de operație.

ADVERTISEMENT

Viața a sute de oameni a fost afectată, unii și-au pierdut unicul copil iar acum trăiesc fără a mai tŕăi, alții au murit deja afectați de trauma pierderii copilului. Și cu toate astea există judecători dornici să îi elibereze pe vinovați pentru-că deși există vină nu ar exista intenție”, a mai spus președintele Asociației Colectiv.

Decizia de disjungere a dosarului a provocat nemulțumiri, iar avocații au acuzat că se poate crea un haos în acest fel, iar procesul ar putea dura chiar mai mult. Au trecut deja șase ani de la incendiul din Clubul Colectiv, cea mai mare tragedie din România după Revoluție.

ADVERTISEMENT