News

Eugen Iancu, unul dintre părinții ai căror copii au murit la Colectiv, despre sentințele date: ”Au venit târziu pedepsele”

Eugen Iancu, unul dintre părinții ai căror copii au murit la Colectiv, a comentat sentințele primite de primarul Cristian Popescu Piedone și foștii patroni ai clubului.
12.05.2022 | 15:24
Eugen Iancu unul dintre parintii ai caror copii au murit la Colectiv despre sentintele date Au venit tarziu pedepsele
Eugen Iancu nu înțelege de ce în ultimii 6 ani, statul român nu a făcut nimic după tragedia de la Colectiv. Foto: capture YouTube
ADVERTISEMENT

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv. Judecătorii Curții de Apel (CAB) i-au condamnat definitiv și pe foștii patroni ai clubului Colectiv.

Eugen Iancu nu înțelege de ce nu s-a schimbat nimic după incendiul de la Colectiv

Alin Anastasescu a primit 11 ani și 8 luni, Costin Mincu fost condamnat la 8 ani, iar Paul Gancea la 6 ani. La câteva minute după pronunțarea sentințelor, Eugen Iancu a subliniat că din păcate, tragedia de Colectiv nu a schimbat nimic. Amintim că Alex Iancu, fiul lui Eugen Iancu, se numără printre cele 65 de persoane care au murit în incendiul de la clubul Colectiv.

ADVERTISEMENT

În primul rând mă bucur că avem un final și pentru noi e un moment de liniște. Putem să respirăm puțin acum. Cât de corecte sunt sau nu pedepsele, nu pot judeca. Știu doar că în urma acestui incendiu au murit 65 de oameni în centrul Bucureștiului nu în vreo bodegă…

Nu mai spun câți răniți au fost. Dacă pedepsele au fost mari sau mici, numai Dumnzeu poate ști… Nu știm de ce încă mai iau foc clădirile publice, nu știm de ce mor oamenii arși… Nu mai știm de ce nu pot fi tratați arșii. Nici măcar după 6 ani nu au fost făcute câteva paturi.

ADVERTISEMENT

Când noi am vrut să strângem fonduri pentru o secție de arși, ni s-a spus că asta e o palmă imensă pentru statul român. Pentru mine este dureros că nu s-a schimbat absolut nimic. Din contră, este mai rău. În 2015 aveam mai multe secții de arși, iar acum sunt mai puține”, a spus Eugen Iancu la Antena 3.

În România nu există nici azi un spital de tratare a marilor arși

Altfel, tatăl lui Alex Iancu speră ca măcar în al 12-lea ceas, drama de la Colectiv să genereze schimbările de care sociatatea românească are nevoie. El s-a referit inclusiv la președintele României, Klaus Iohannis, de la care așteaptă schimbarea.

ADVERTISEMENT

Mai departe, părintele îndurerat a dezvăluit cum a arătat viața lui din momentul morții fiului și până azi, în ziua pronunțării sentințelor: ”A fost o zbatere, o încercare permanentă de a atrage atenția statului că trebuie să identificăm greșelile, să pedepsim vinovații și că construim. După aproape 6 ani și jumătate avem un prim răspuns.

Trebuie să știm de ce intervenția a fost cum a fost. Trebuie să știm de ce autoritățile s-au opus ca răniții să fie tratați în spitalele din Vest. Avem foarte multe lucruri de aflat. Sper că cineva se va trezi, totuși.

ADVERTISEMENT

Cred că au venit destul de târziu pedepsele, dar sper că cineva, în conducerea țării, de la președintele țării până la primar, va înțelege și va schimba ceva. Nu este posibil ca după 6 ani să nu avem spital.

ADVERTISEMENT