Life

Eugenia Șerban, dezvăluiri tulburătoare despre dependența fiului său: „M-a amenințat cu supradoza”

Actrița Eugenia Șerban și-a deschis sufletul și a făcut dezvăluiri tulburătoare despre dependența băiatului său. De ce a ajuns să ceară ordin de protecție.
01.04.2024 | 16:00
Eugenia Serban dezvaluiri tulburatoare despre dependenta fiului sau Ma amenintat cu supradoza
Eugenia Șerban a vorbit despre dependența fiului său. Sursa foto: colaj Fanatik/ Facebook
ADVERTISEMENT

Eugenia Șerban a făcut noi dezvăluiri despre problema cu care se confruntă fiul său. În vârstă de 31 de ani, tânărul este dependent de droguri încă din ultimii ani liceu. Actrița dă vina pe anturaj și a făcut mărturisiri tulburătoare despre momentul în care s-a văzut în postura de a cere ordin de protecție împotriva lui.

Eugenia Șerban, mărturisiri sfâșietoare despre lupta cu dependența fiului său

Recent s-a aflat că Eugenia Șerban a cerut un ordin de protecție împotriva fiului său. Actrița se implică acum în campanii sociale, ocazie cu care, invitată în emisiunea lui Cătălin Măruță, a vorbit despre ultimii 14 ani din viața sa.

ADVERTISEMENT

Timp de aproape un deceniu și jumătate, s-a luptat cu dependența fiului său, care a început să consume droguri de aproximativ 14 ani, când era în ultimii ani de liceu. Situația s-a înrăutățit, însă, în ultimii doi ani, când tânărul în vârstă de 31 de ani, a descoperit așa zisele „legale”.

„Am simțit că ceva nu e în regulă. După care am început să observ că lipsesc bani, lucruri valoroase. După care l-am internat când a fost cazul. Comportamentul copiilor este foarte schimbat. Drogurile din ziua de astăzi sunt mult mai periculoase. Sunt aceste ‘legale’ accesibile lor, mult mai ieftine. Se vând și la colț de stradă. Poliția nu face nimic.

ADVERTISEMENT

Devenise recalcitrant. Am pus piciorul în prag. În ultimii ani lucrurile au evoluat și nu spre bine. Din curiozitate, acum vreo 2 ani de zile, când a aflat că aceste legale nu ies la teste, a zis să încerce și el. 

Am ordinul de protecție, încep să-l ajut în continuare. Primul lucru pe lumea asta st mamă. Când am vorbit prima dată despre asta, de atunci primesc foarte multe mesaje, vor să-i ajut.

ADVERTISEMENT

Nu știu cum să-i ajut, nu am putut să mă ajut singură. Aceste substanțe se îmbunătățesc de la o săptămână la asta. Nu există teste pentru ele. Nu se știu formulele”, a povestit Eugenia Șerban la Pro TV.

„Am încălcat ordinul de restricție”

Eugenia Șerban recunoaște că înainte de toate este mamă, astfel că a încălcat ordinul de protecția obținut împotriva fiului care a în trecut a fentat și închisoare, din dorința de a-i fi, totuși, aproape.

ADVERTISEMENT

„A fost internat câteva zile. Este în tratament. Am încălcat de multe ori ordinul de protecție”, spus Eugenia Șerban despre ceea ce a urmat după ce a apelat la ajutorul autorităților.

Pe de alte parte, actrița dă vină chiar pe cei care sunt în funcții de conducere pentru faptul că nu doar băiatul ei, dar milioane de persoane din țara noastră sunt dependente de substanțe interzise.

„Prima dată a pornit cu anturajul. Cineva a putut să spună, cineva care oricum este într-o funcție de conducere, că societatea oricum e bolnavă, a adolescenților de azi. Nu sunt spitale, ni se spune să așteptăm ani de zile. Le moare creierul”, a declarat Eugenia Șerban.

Ce s-a întâmplat după ce s-a aflat despre problema cu care Eugenia Șerban se confruntă

Totodată, Eugenia Șerban a dezvăluit că momentul în care s-a aflat despre dependența fiului său s-a confruntat cu o situație ce se poate termina tragic. Pentru că nu era pregătită să vorbească despre ceea ce trăiește și pentru că băiatul său, în primul rând, nu voia să se știe, acesta a amenințat-o că se sinucide.

„El s-a lăsat perioade destul de lungi. Problema este că noi nu vorbim, pentru că nu vrem să le facem noi rău sau nu vrem să ne periclităm noi funcțiile. Părinții nu vor să-și piardă job-urile, respectul din societate, ca nu cumva să se afle că copilul lor are o problemă. Eu n-am făcut-o din dorința de a nu-i face lui rău. N-am vrut s-o fac public, pentru că el acum mă privește cu mai multă ură.

Era mai bine să vorbesc eu și atunci când eram pregătită. Ăsta nu este un motiv de scandal. Este o problemă reală a vieții copilului meu. Unul dintre motivele pentru care am luat acel ordin mă amenința cu supradoza”, a susținut Eugenia Șerban.

„Oameni care sunt în funcții de conducere consumă”

Pentru cei care o consideră vinovată pentru că i-a oferit bani de droguri, actrița a dezvăluit că fiul ei fie a furat din casă, fie a primit sume mari de la tatăl său, care își dorea să suplinească, cumva, timpul puțin petrecut împreună.

„Mie acum 12 ani mi-a furat toate bijuteriile din casă. Bijuterii cu care puteam să-mi cumpăr și în ziua de astăzi două apartamente într-o zonă de lux. M-am trezit că nu mai am nimic în casă. Nu te duci la muncă cu bijuterii. Acum 14 ani încă nu eram pregătiți pentru lumea asta. Nu știam cum se observă schimbările.

Că vrem sau nu vrem, sunt aproape 1 milion de dependenți în această țară. Oameni peste 50 de ani, care consumă și care sunt în funcții de conducere și care nu fac nimic. (….) Bani pe ascuns i-a dat tatăl lui, care a murit înainte de a face el 18 ani. Taică-su prefera să-i dea bani mulți și pe ascuns”, a explicat Eugenia Șerban.

Totodată, actrița consideră că tinerii nu ar mai trebui internați cu persoane care suferă de probleme psihice. „Nu mai trebuie internați la secții din psihiatrie din spitale. Pentru ei trebuie construite niște centre speciale. Ei se pot recupera, oamenii cu schizofrenie nu”, a completat actrița.

ADVERTISEMENT