Sport

EURO 2024 în pericol! Turneul final din Germania ar putea fi următoarea țintă a teroriștilor, conform Bild!

Euro 2024 este în pericol din cauza atentatului din Rusia. Turneul final din Germania ar putea fi următoarea țintă a teroriștilor.
24.03.2024 | 13:28
EURO 2024 in pericol Turneul final din Germania ar putea fi urmatoarea tinta a teroristilor conform Bild
EURO 2024 în pericol! Turneul final din Germania ar putea fi următoarea țintă a teroriștilor, conform Bild!. Sursa foto: Uefa
ADVERTISEMENT

Atentatul din Moscova a băgat în alertă mai multe țări din Europa, inclusiv Germania, țară care va organiza EURO 2024. Din cauza atentatului din Rusia, turneul final din această vară poate deveni următoarea țintă a teroriștilor.

Tabloidul Bild: „Teroriștii vor lovi și la Euro!”

Publicația Bild a dezvăluit că atât Euro 2024, cât și olimpiada pot fi principalele ținte ale teroriștilor după atacul din Moscova: „Pentru islamiști, Euro și Olimpiada sunt, logic, niște ținte importante. Aceste două competiții vor fi urmărite în toată lumea, exact ceea ce caută ei”, a comentat un reprezentant al departamentului antitero german.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai dezvăluit că în Germania se află peste 50 de teroriști veniți din Tadjikistan, intrați ilegal în țară, profitând de războiul din Ucraina: Teroriștii din Tadjikistan au o rețea foarte bine organizată în vestul Europei, ce înglobează peste 100 de membri. Numai în Germania trăiesc peste 50, majoritatea în landul Nordrhein-Westfalen. 

Teroriștii se folosesc foarte mult de conflictul din Ucraina. Călătoresc în vest cu acte false, iar când sunt chestionați de autorități susțin că au fugit de război, că au fost torturați și vânați”, a mai adăugat acesta conform Bild.

ADVERTISEMENT

Amicalul Rusia – Paraguay, amânat în urma atentatului de la Moscova

În urma atacului terorist ce a avut loc pe data de 22.03.2024, amicalul dintre Rusia și Paraguay, programat în data de 25.03.2024, a fost amânat din motive de siguranță.

”Din cauza atacului care a avut loc vineri seara într-o sală de concerte de la periferia Moscovei, Uniunea Rusă de Fotbal și Federația de Fotbal din Paraguay au decis să anuleze meciul amical dintre cele două echipe”, se arată într-un comunicat al Uniunii Ruse.

ADVERTISEMENT

România, prima reacție oficială după atentatul din Moscova

Cătălin Predoiu a transmis condoleanțe celor 143 de familii care și-au pierdut rudele, într-un mesaj care a condamnat terorismul: „Condamn orice formă de terorism și, fără îndoială, în astfel de situații gândurile se îndreaptă către familiile care au avut de suferit, față de care îmi exprim toată empatia.

Astfel de momente ar trebui să ne facă să observăm nivelul de siguranță din România.

Poliția, alături de alte instituții care contribuie la aplicarea legii, justiție, parchete, serviciile de informații, contribuie din greu și muncesc în fiecare zi, acești oameni în uniformă, ca să trăim într-o țară sigură”, a declarat Cătălin Predoiu.

ADVERTISEMENT