Sport

Amicalul Rusia – Paraguay, anulat după atacul terorist de la Moscova. Când trebuia să se joace

Atacul terorist produs într-o sală de concerte din Krasnogorsk, la periferia Moscovei, a dus la anularea partidei amicale Rusia - Paraguay.
23.03.2024 | 21:34
Amicalul Rusia  Paraguay anulat dupa atacul terorist de la Moscova Cand trebuia sa se joace
Atacul terorist produs într-o sală de concerte din Krasnogorsk, la periferia Moscovei, a dus la anularea partidei amicale Rusia - Paraguay. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Vladimir Putin a promis că îi va pedepsi pe cei vinovați pentru atacul din Moscova, unde cel puțin 143 de oameni au murit. Președintele rus a mai precizat că 24 martie va fi zi de doliu național.

Atacul terorist de la Moscova a dus la anularea amicalului Rusia – Paraguay

În urma atacului terorist, care a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, s-a luat hotărârea ca întâlnirea amicală Rusia – Paraguay, programată pentru luni, 25 martie, să fie anulată.

ADVERTISEMENT

”Din cauza atacului care a avut loc vineri seara într-o sală de concerte de la periferia Moscovei, Uniunea Rusă de Fotbal și Federația de Fotbal din Paraguay au decis să anuleze meciul amical dintre cele două echipe”, se arată într-un comunicat al Uniunii Ruse.

Conform publicației franceze L’Equipe, conducătorii celor două foruri au stabilit de principiu ca meciul amical, care ar fi trebuit să aibă loc luni, 25 martie, de la ora 17:00, pe stadionul Dinamo din Moscova, să fie organizat la o dată ulterioară.

ADVERTISEMENT

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunțat anularea tuturor evenimentelor publice din acest weekend din capitala Rusiei, ca măsură de respect pentru cei morți în atacul armat de la Krasnogorsk.

Oamenii politici, prezenți la amicalul Rusia – Serbia

În urmă cu doar 2 zile, echipa națională a Rusiei a susținut o partidă amicală la Moscova împotriva reprezentativei Serbiei. Meciul s-a disputat pe arena VTP Arena și au fost prezenți peste 30.000 de spectatori.

ADVERTISEMENT

Rușii s-au impus cu 4-0, profitând de eliminarea timpurie a lui Milan Gajic. Golurile învingătorilor au fost marcate de Anton Miranchuk din penalty, Maksim Osipenko, Aleksey Miranchuk și Ivan Sergeev.

Victoria Rusiei din acest amical a fost urmărită din tribune și de ministrul de externe al Serbiei, Ivica Dacic, care a stat alături de omologul său, Serghei Lavrov, mâna dreaptă a lui Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT

Pentru Rusia a fost unul dintre puținele prilejuri de a se duela cu un adversar pe măsură, calificat la Euro 2024, după ce a fost exclusă din toate competițiile din cauza războiului din Ucraina. Naționala lui Valery Karpin a disputat de atunci doar meciuri amicale împotriva unor adversari de calibru mai slab.

ADVERTISEMENT
Tags: