News

Prima reacție oficială din România după atacul de la Moscova: “Astfel de momente ar trebui să ne facă să observăm nivelul de siguranță din țara noastră”

Primul oficial român care a avut o reacție publică după atacul terorist din Rusia a fost ministrul de interne Cătălin Predoiu.
23.03.2024 | 14:51
Prima reactie oficiala din Romania dupa atacul de la Moscova Astfel de momente ar trebui sa ne faca sa observam nivelul de siguranta din tara noastra
Cătălin Predoiu a subliniat că România este o țară sigură Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Cătălin Predoiu a condamnat terorismul și a transmis condoleanțe familiilor care au avut de suferit în urma atacului de la sala Crocus City Hall, situată în apropierea Moscovei.

Prima reacție oficială din România după atacul de la Moscova

Ministrul de interne a ținut să sublinieze în mesajul său că România este o țară sigură și a amintit instituțiile care fac eforturi pentru menținerea nivelului de siguranță.

ADVERTISEMENT

”Condamn orice formă de terorism și, fără îndoială, în astfel de situații gândurile se îndreaptă către familiile care au avut de suferit, față de care îmi exprim toată empatia.

Astfel de momente ar trebui să ne facă să observăm nivelul de siguranță din România.

Poliția, alături de alte instituții care contribuie la aplicarea legii, justiție, parchete, serviciile de informații, contribuie din greu și muncesc în fiecare zi, acești oameni în uniformă, ca să trăim într-o țară sigură”, a declarat Cătălin Predoiu la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Casa Albă a precizat vineri că serviciile din SUA au avertizat Rusia cu câteva zile înainte de atacul de la Moscova cu privire la posibilitatea unui atac terorist care ar putea viza “mari adunări” la Moscova.

Adrienne Watson, purtătoarea de cuvânt a Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă, a precizat că la începutul lunii martie guvernul american a obținut informații cu privire la planurile unui atentat terorist la Moscova, care ar fi putut viza evenimente de amploare, inclusiv concerte, informații care au fost împărtășite cu autoritățile ruse.

ADVERTISEMENT

FSB, operațiune contra ISIS

FSB a efectuat la începutul lunii martie o operațiune în Ingușetia, o republică din sudul Caucazului cu populație majoritar musulmană.

Potrivit Defense România, operațiunea era îndreptată împotriva grupării Stat Islamic, iar în timpul intervenției au fost uciși șase combatanți teroriști. FSB a descins în orașul Karabulak din Ingușetia.

ADVERTISEMENT

Peste 4.500 de ruși din Caucaz au luptat alături de ISIS în ultimii ani. Republicile Cecenia, Ingușetia și Daghestan sunt majoritar musulmane și au fost în permanență un factor de amenințare teroristă asupra statului rus.

ADVERTISEMENT