Sport

Euro handbal U-19. România a luat bronzul. Ungaria, campioană a treia oară

România găzduieşte Campionatul European de handbal U-19, care se va disputa la Piteşti şi Mioveni. "Tricolorele" au câștigat medaliile de bronz
16.07.2023 | 22:15
Euro handbal U19 Romania a luat bronzul Ungaria campioana a treia oara
Naţionala U19 de handbal feminin a Ungariei a obţinut al treilea titlu european consecutiv, după ce a învins, în finală, scor 35-26, reprezentativa Danemarcei. Sursă foto: Twitter EHF EURO
ADVERTISEMENT
16-07-2023
19:22

Ungaria, campioană europeană pentru a treia oară consecutiv

Naţionala U19 de handbal feminin a Ungariei a obţinut al treilea titlu european consecutiv, după ce a învins, în finală, scor 35-26, reprezentativa Danemarcei.

Selecționata României a câștigat bronzul, după ce a trecut, în finala mică, scor 39-32, de formația Portugaliei.

Extrema dreaptă Mihaela Mihai a fost aleasă cea mai bună jucătoare pe acest post de la turneul găzduit în ultimele zile de Pitești și Mioveni.

MVP-ul turneului a fost ales centrul Ungariei, Petra Simon, în timp ce golghetera turneului a fost interul stânga al Danemarcei, Julie Scaglione, cu 68 de goluri. Alisia Boiciuc (53 de goluri) și Diana Lixăndroiu (51 de goluri) au terminat pe locurile 3, respectiv 4 în topul golgheterelor.

16-07-2023
16:09

România, victorie cu Portugalia şi medalie de bronz

Naţionala U19 de handbal feminin a României a câștigat medalia de bronz, după ce a învins reprezentativa Portugaliei, scor 39-32, în finala mică a Campionatului European de la Piteşti/Mioveni.

România şi-a trecut în cont bronzul european la 16 ani distanţă de la performanţa similară din 2007, cu victorie împotriva Suediei în finala mică şi cu Cristina Neagu a doua cea mai bună marcatoare a turneului (54 goluri).

În finala mare, de la ora 19:30, se vor întâlni selecționatele Ungariei și Danemarcei.

14-07-2023
18:26

România, înfrângere cu Ungaria şi va juca pentru medalia de bronz

Naţionala U19 de handbal feminin a României a fost învinsă de Ungaria, scor 26-34, în semifinalele Campionatului European găzduit de Piteşti.

În debutul partidei cu Ungaria a fost ţinut un moment de reculegere în memoria antrenorului Ion Crăciun, decedat joi, la doar 67 de ani.

În cealaltă semifinală, Danemarca a trecut de Portugalia, scor 38-35 după prelungiri. Astfel, duminică învinsele România şi Portugalia vor juca pentru medalia de bronz, iar învingătoarele din semifinale, Danemarca şi Ungaria, vor disputa finala pentru trofeu.

14-07-2023
09:02

Ora de start a semifinalei România - Ungaria, la Campionatul European U-19 de handbal feminin

România – Ungaria, meciul din semifinalele Euro U-19 la handbal feminin se joacă vineri, 14 iulie, de la ora 19:45. Partida va putea fi urmărită la TV pe Pro Arena. „Tricolorele” au o misiune extrem de dificilă pentru calificarea în ultimul act, deoarce vor da piept cu Ungaria, campioana ultimelor două ediții ale turneului final. 

Naționala de handbal feminin a României a trecut peste înfrângerea cu Portugalia, din a doua etapă a grupelor preliminare. „Tricolorele” au învins Germania și s-au calificat în grupele principale. Acolo româncele au făcut alte două jocuri impresionante, cu Suedia și Elveția, și vor lupta pentru marea finală cu naționala similară a Ungariei. 

Echipa de handbal feminin U-19 din țara vecină este neînvinsă la turneul final găzduit de țara noastră. Maghiarele au câștigat toate partidele, dar și ultimele două Campionate Europene de tineret. În cealaltă semifinală de la Euro handbal U-19 2023 se întâlnesc Portugalia și Danemarca.

12-07-2023
18:51

România, victorie cu Elveţia şi s-a calificat în semifinalele CE U19

Naţionala de tineret a României a învins reprezentantiva Elveţiei, scor 41-36, şi s-a calificat în semifinalele Campionatului European U19 de handbal feminin, găzduit la Piteşti şi Mioveni.

Principalele marcatoare pentru România au fost Lixăndroiu – 10 goluri şi Boiciuc – 8. În urma acestei victorii, ”tricolorele” adună 4 puncte în Grupa I şi se califică în semifinale, alături de liderul Portugalia (6 puncte).

În penultimul act, naționala României va întâlni, vineri, 14 iulie, de la ora 19:45, reprezentativa Ungariei, câștigătoarea Grupei II. În cealaltă semifinală, de la ora 17:30, se vor întâlni selecționatele Portugaliei și Danemarcei.

11-07-2023
18:41

România, victorie de senzație cu Suedia

Echipa națională a României a reușit o victorie de senzație în fața reprezentativei Suediei, în primul meci din grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin U-19.

”Tricolorele” s-au impus cu scorul de 42-34 și au devenit favorite la un loc în semifinale. În cealaltă partidă a Grupei 1, selecționata Portugaliei a trecut de formația Elveției, scor 38-25.

În urma acestei victorii, ”tricolorele” adună primele 2 puncte în grupa I. Lider este Portugalia, cu 4, în timp ce Suedia are tot 2, iar Elveţia are 0. Pentru a ajunge în penultimul act, naționala României trebuie să învingă Elveția în ultima întâlnire din grupă, care este programată miercuri, 12 iulie, de la ora 19:45.

09-07-2023
18:17

România s-a calificat în grupele principale la Campionatul European U-19

România s-a calificat în grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin U-19. „Tricolorele” au câștigat meciul decisiv din ultima etapă a grupei B cu Germania, scor 35-30 la Pitești. Elevele antrenoarei Simona Maior Paşca aveau nevoie de o victorie la minim patru goluri. 

Tânăra națională a României a avut în minutul 40 un avantaj liniștitor de 8 goluri, însă perioada bună a fost urmată de o cădere absolută în joc pentru „tricolore”. Germania s-a apropiat la un singur gol în minutul 53. Anamaria Grigore a marcat ultimul gol al partidei. 

România U19 s-a calificat astfel în grupele principale, însă cu zero puncte. Din grupa „tricolorelor” mai fac parte Portugalia (2 puncte), Suedia (2 puncte) și Elveția (0 puncte). Primele două echipe clasate vor accede în semifinale. Următorul meci al României va avea loc miercuri de la ora 17:30 cu Elveția. O zi mai târziu, „tricolorele” înfruntă Suedia de la aceeași oră. 

09-07-2023
15:08

Ora de start a partidei Germania - România

Echipa de handbal feminin U-19 a României are nevoie de victorie pentru a se califica în sferturile Campionatului European. „Tricolorele” joacă meciul decisiv contra Germaniei, duminică, 9 iulie, de la ora 19:45. Partida va putea fi urmărită la TV pe Pro Arena. 

Suedia, Elveția, din grupa A, alături de Danemarca și Muntenegru, din grupa D, au acces deja în sferturile Campionatului European de handbal feminin U-19 care se desfășoară în România. Iată cum arată rezultatele înregistrate duminică: 

Handbal 1 Handbal 1

07-07-2023
18:36

România, înfrângere în al doilea meci din grupe cu Portugalia

România a pierdut al doilea meci din grupa B de la Campionatul European U-19 de handbal feminin găzduit de țara noastră. „Tricolorele” au cedat în fața Portugaliei, scor 30-36 pe arena din Pitești. Astfel, meciul cu Germania, care va avea loc duminică, 9 iulie, de la ora 19:45 va fi decisiv pentru calificarea în fazele superioare ale competiției. 

După primele două partide, România are două puncte, la egalitate cu Germania și Portugalia. În celelalte grupe, favoritele și-au respectat statutul, singura surpriză a zilei fiind eșecul României în fața naționalei lusitane. Iată cum arată clasamentele înainte de ultima etapă: 

Clasament CM handbal feminin U-19.
Clasament CM handbal feminin U-19.
06-07-2023
19:52

România, victorie în debutul turneului final

România a câștigat la pas primul meci al turneului pe care îl organizează. „Tricolorele” au învins Islanda cu scorul de 41 la 33, după ce la pauză a condus cu 8 goluri: 22-14. 

Rezultate Campionatul European
Rezultate Campionatul European

Favoritele Suedia, Ungaria, Norvegia, Germania sau Muntenegru au reușit se impună. Rezultatele complete în prima rundă de la Campionatul European.  

România este după 23 de ani gazda unui turneu final de handbal feminin. În 2000, în ţara noastră s-a disputat Campionatul European de handbal feminin, “tricolorele” ajungând până în semifinale atunci, fiind învinse de Ungaria.

România, gazda Campionatului European de handbal U-19

Joi începe un alt Campionat European de handbal feminin în România, cel U-19. Sălile moderne din Piteşti şi Mioveni vor găzdui meciurile de la turneul final, dar din păcate, interesul arătat de fani pentru această competiţie este destul de mic.

ADVERTISEMENT

Sunt multe voci din lumea handbalului care susţin că FRH ar fi trebuit să fie mai implicată în promovarea acestui turneu final, până în ziua meciului fiind vândute doar câteva sute de bilete pentru primul meci al României.

Cine transmite la TV meciurile de la Euro handbal U-19

Debutul “tricolorelor” este programat joi, de la ora 19:45, împotriva Islandei. Toate meciurile României din faza grupelor se vor desfăşura la Piteşti, cu Portugalia în 7 iulie și Germania în 9 iulie.

ADVERTISEMENT

FRH a anunţat că toate meciurile României de la acest turneu final vor fi televizate de Pro Arena, televiziunea care deţine drepturile de difuzare din Liga Florilor, Liga Zimbrilor şi Cupa României.

Grupele de la Euro handbal U19: 

  • Grupa A: Croaţia, Elveţia, Suedia, Olanda
  • Grupa B: Germania, România, Portugalia, Islanda
  • Grupa C: Ungaria, Norvegia, Franţa, Serbia
  • Grupa D: Danemarca, Muntenegru, Cehia, Macedonia de Nord
ADVERTISEMENT

Programul României:

  • Joi, 6 iulie, 19:45: România – Islanda (Pro Arena)
  • Vineri, 7 iulie, 19:45: România – Portugalia (Pro Arena)
  • Duminica, 9 iulie, 19:45: România – Germania (Pro Arena)

Simona Maior Paşca este antrenoarea echipei U-19 a României şi spune că obiectivul la acest turneu final este ca handbalistele să aibă un joc modern, iar în acest fel sigur vor veni şi rezultatele.

ADVERTISEMENT
  • Lotul României: Daria Andrei, Diana Bazaliu, Alisia Boiciuc,Iulia Borcan Sorina Brândușa, Cristina Danciu, Lavinia Floarea, Rebecca Geamănu, Anamaria Grigore, Maria Grosan, Diana Lixăndroiu, Maria Mezei, Miahaela Mihai, Mariam Mohamed, Maria Morogan, Teodora Neagu, Denisa Pavel, Denisa Romaniuc, Mihaela Rușneasc
Lotul României la Euro U-19
Lotul României la Euro U-19

România a câştigat două titluri europene la această categorie de vârstă, în 1998 şi 2000. Şapte ani mai târziu, “tricolorele” au câştigat medaliile de bronz, iar la turneul final din 2021, România a încheiat pe locul 5.

“Tricolorele” au câştigat Trofeul Carpaţi, competiţie desfăşurată în weekend la Piteşti. România a câştigat toate cele trei meciuri: 36-35 cu Elveţia, 35-29 cu Macedonia de Nord şi 33-21 cu Serbia.

  • 2000 este anul în care România a organizat un turneu final
  • 2 este numărul de titluri europene câştigate de “tricolore” la acest nivel de vârstă
ADVERTISEMENT