News

Europarlamentar UDMR: ”Oamenii sunt supărați pe UE. Trebuie să schimbăm decidenții”

Europarlamentarul Vincze Loránt susține că la nivelul decidenților UE s-au luat decizii greșite care au generat un val de nemulțumiri la adresa Uniunii.
15.03.2024 | 22:31
Europarlamentar UDMR Oamenii sunt suparati pe UE Trebuie sa schimbam decidentii
Vincze Loránt susține schimbarea decidenților UE Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Loránt, care este și candidat UDMR pentru un nou mandat subliniază necesitatea unei schimbări în ceea ce privește persoanele responsabile pentru aceste decizii.

Europarlamentar UDMR: ”Oamenii sunt supărați pe UE”

Eurodeputatul a subliniat că asta nu înseamnă că este împotriva Uniunii Europene, ci doar că sunt necesare schimbări la nivelul liderilor care iau decizii proaste.

ADVERTISEMENT

“Noi vedem că oamenii sunt supăraţi pe Uniunea Europeană, sunt supăraţi pentru că au fost câteva teme în care Uniunea Europeană n-a livrat ceea ce am cerut noi (…)

Iar pentru acest fapt trebuie să schimbăm decidenţii din Uniunea Europeană. Noi nu suntem şi nu putem fi împotriva unei Uniuni Europene din care facem parte.

ADVERTISEMENT

Şi eu cred că acesta e rostul nostru, să fim o parte naturală a Uniunii Europene, dar trebuie schimbaţi liderii care iau decizii proaste”, a declarat Vincze Loránt pentru Agerpres.

Printre temele care contribuie la neîndeplinirea așteptărilor cetățenilor UE, europarlamentarul a menționat neaderarea României la zona Schengen, precum și lipsa unei convergențe a nivelului de trai în comparație cu alte țări membre ale UE.

ADVERTISEMENT

De asemenea, a menționat respingerea Minority Safe Pack, inițiativă care viza protejarea drepturilor minorităților, inclusiv a comunității maghiare din România.

Vincze Loránt a mai adus în discuție preocupările legate de efectele Green Deal și deciziile privind lupta împotriva schimbărilor climatice, care ar putea impune o povară suplimentară asupra agricultorilor, IMM-urilor și a cetățenilor în general.

ADVERTISEMENT

“Şi acum cinci ani a fost o prezenţă la urne de 52%, care este o prezenţă mare la nivelul Uniunii Europene. Sunt multe state unde prezenţa era în jur de 20%, deci şi atunci pentru oameni a fost important să-şi spună părerea în legătură cu Uniunea Europeană, iar acum, în special pentru că de mai mulţi ani nu au fost alegeri, este prima oportunitate să mergem la vot şi să avem o opţiune politică”, a mai spus europarlamentarul.

ADVERTISEMENT