News

Europarlamentarul Claudiu Manda, clientul Poliției Rutiere. Soțul Olguței Vasilescu e campion la amenzi de circulație

Claudiu Manda, soțul primarului Craiovei, Olguța Vasilescu, a fost amendat de peste zece ori de Poliția Rutieră pentru depășirea vitezei legale.
28.03.2024 | 14:35
Europarlamentarul Claudiu Manda clientul Politiei Rutiere Sotul Olgutei Vasilescu e campion la amenzi de circulatie
Claudiu Manda, soțul Olguței Vasilescu, se află pe lista PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Claudiu Manda, președintele PSD Dolj, soțul Olguței Vasilescu, primarul Craiovei, se află pe lista comună de candidați PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare, ocupând a cincea poziție, după Mihai Tudose, Rareș Bogdan, Gabriela Firea și Dan Motreanu. Manda s-ar afla la al doilea mandat de europarlamentar, după cel din perioada 2019-2024.

Claudiu Manda a condus cu 125 km/h în localitate

Tot în această perioadă, Claudiu Manda a primit mai multe amenzi pentru încălcarea legislației rutiere. Pe 1 martie 2019, la două zile după nunta cu Olguța Vasilescu, Manda a fost depistat, pe raza localității giurgiuvene Mihăilești, conducând un Mercedes S-Class cu 125 kilometri/oră. El a fost sancționat cu o amendă în cuantum de 1.305 lei, iar permisul de conducere i-a fost suspendat pentru 90 de zile.

ADVERTISEMENT

Manda a contestat în instanță procesul verbal de contravenție întocmit de IPJ Giurgiu-Poliția Oraș Mihăilești, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Bolintin-Vale pe 22 iulie 2019, conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată. Instanța i-a respins plângerea, pe 5 noiembrie 2019, iar Manda a formulat apel, astfel că dosarul a ajuns la Tribunalul Giurgiu, care i l-a respins pe 15 iulie 2021.

Pe 22 decembrie 2019, Claudiu Manda a fost prins că circula într-o localitate din județul Argeș cu 107 km/h, viteza maximă admisă fiind 50 km/h, în timp ce conducea un autoturism Volvo, fiind amendat cu 1.305 lei. Și în acest caz, Manda a contestat în instanță procesul verbal întocmit de IPJ Argeș – Serviciul rutier, dosarul fiind înregistrat pe 5 august 2020 la Judecătoria Pitești.

ADVERTISEMENT

În dosar se arată că, din perspectiva circumstanțelor personale ale petentului Claudiu Manda, instanța a subliniat că „potrivit fișei “Istoric sancțiuni” aferentă petentului, acesta din urmă a fost sancționat contravențional pentru comiterea a 12 abateri de la regimul circulației rutiere, 10 dintre aceste sancțiuni fiind aplicate pentru depășirea limitei de viteză”.

Claudiu Manda nu a avut asupra sa certificatul de înmatriculare al mașinii

Pe 8 ianuarie 2021, Judecătoria Pitești a respins, ca neîntemeiată, plângerea formulată de Manda, care a formulat apel, iar dosarul a ajuns la Tribunalul Argeș, instanță care l-a respins, ca nefondat, pe 15 iunie 2021. Claudiu Manda nu s-a temperat în ceea ce privește viteza, astfel că, pe 12 martie 2023, a fost prins că a circulat cu 103 km/h, în timp ce conducea un Mercedes Benz, într-o localitate din județul Olt.

ADVERTISEMENT

Prin procesul verbal de contravenție, Claudiu Manda fost sancţionat cu amendă contravenţională în suma de 1.305 lei și avertisment, aplicându-se totodată măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile. De asemenea, Manda nu a avut asupra sa certificatul de înmatriculare al mașinii.

Deși aflat la a unsprezecea abatere în ceea ce privește depășirea vitezei legale, Claudiu Manda a cerut anularea procesului verbal de contravenție întocmit de IPJ Olt – Serviciul rutier, dar și anularea sancțiunii de suspendare a dreptului de a conduce şi restituirea permisului de conducere, dosarul fiind înregistrat pe 22 martie 2023 la Judecătoria Slatina.

ADVERTISEMENT

Ultima amendă primită de Claudiu Manda a fost pe 28 septembrie 2023

În dosarul consultat de FANATIK se consemnează că Manda a menționat în procesul verbal că „conduceam cu 99 km/h și aplicaţia „Waze” m-ar fi avertizat dacă depăşeam viteza cu mai mult de 50 km/”. În motivarea plângerii, Claudiu Manda  a arătat că agentul de poliție, după ce l-a oprit şi i-a cerut actele, i-a precizat că a circulat în localitate cu viteza peste limita legală admisă și s-a deplasat la mașina sa.

Manda a susținut că polițistul a revenit și i-a prezentat procesul verbal în care a specificat  într-un mod evident confuz viteza cu care ar fi circulat, drept pentru care a solicitat agentului de poliție să îi arate fotografia din aparatul radar, însă acesta a refuzat, precizând că nu este obligat prin niciun act normativ să facă acest lucru. Pe 16 mai 2023, Judecătoria Slatina a respins plângerea lui Claudiu Manda.

Și în acest caz, europarlamentarul a formulat apel, care a fost respins de Tribunalul Olt pe 7 decembrie 2023. Ultima amendă încasată de Claudiu Manda a fost pe 28 septembrie 2023, de la IPJ Argeș. El a formulat plângere contravențională împotriva procesului verbal, iar dosarul a fost înregistrat pe 4 octombrie 2023, la Judecătoria Craiova, care a stabilit primul termen pe data de 4 septembrie 2024.

ADVERTISEMENT