Sport

European League la handbal feminin, etapa 3. Victorie la limită pentru Dunărea Brăila

Vezi aici Gloria Bistrița - Nantes, Sola - CSM Târgu Jiu și Lokomotiva Zagreb - Dunărea Brăila. Meciurile se joacă în etapa a 3-a din grupele European League la handbal feminin.
21.01.2024 | 20:28
European League la handbal feminin etapa 3 Victorie la limita pentru Dunarea Braila
European League la handbal feminin, etapa 3. Dunărea Brăila joacă acum la Zagreb
ADVERTISEMENT
21-01-2024
17:02

FINAL Lokomotiva Zagreb - Dunărea Brăila 29 - 30

FINAL DE PARTIDĂ. Dunărea Brăila învinge cu 30-29. Pentru românce, principalele marcatoare au fost Jelena Zivkovic (7 goluri) și Katarina Jezic (7 goluri). Prin această victorie, Dunărea Brăila își consolidează locul secund în grupă.

Min. 60: În ultimul minut de joc, Dunărea Brăila conduce cu 30-27. În mod normal victoria nu le mai poate scăpa româncelor.

Min. 56: Dunărea Brăila majorează avantajul la 29-27!

Min. 54: Final strâns de partidă. Dunărea conduce cu 28-27.

Min. 48: Dunărea Brăila revine în avantaj, scorul fiind 26-25 pentru românce.

Pentru Lokomotiva Zagreb, Kristina Prkacin rămâne principala marcatoare, cu 6 reușite, în timp ce la Dunărea Brăila s-au făcut remarcate Jelena Zivkovic (& goluri) și Katarina Jezic (6 goluri).

Min. 45: Întoarcere incredibilă de scor. Lokomotiva are 25-23 pe tabelă, cu toate că era condusă chiar și cu 3 goluri.

Min. 42: Scorul este 22-22, revenire spectaculoasă de scor pentru formația din Croația.

Min. 39: Lokomotiva Zagreb reduce din diferență, scor 19-22.

Min. 36: Dunărea Brăila conduce cu 20-18 după 6 minute de joc din a 2-a repriză. 

Min. 31: A început repriza secundă!

Remarcatele de la gazde sunt Kristina Prkacin (6 goluri) și Tena Japundza (4 goluri). Pentru Dunărea Brăila s-au făcut remarcate Jelena Zivkovic (4 goluri) și Katarina Jezic (4 goluri).

Min. 30: Scorul la pauză este egal, 16-16.

Min. 20: 10-11 după 20 de minute de joc. Dunărea Brăila își menține avantajul minim.

Min 14: Scorul este 7-8, iar pentru gazde principala marcatoare este Kirstina Prkacin (3 goluri). Pentru Dunărea Brăila au ieșit în evidență Maria Kanaval (3 goluri), Jelena Zivkovic (2 goluri) și Katarina Jezic (2 goluri).

Min. 12: 6-7 după 12 minute de joc. Partidă echilibrată până acum

Min. 6: Scorul este acum 4-3 pentru Dunărea Brăila. De menționat că echipa din România este favorită certă la casele de pariuri, cu o cotă de 1.15 pentru victorie.

Min. 4: Început cu multe goluri. Scorul este 2-3 după doar trei minute de joc.

Min.1: Start de partidă la Zagreb!

Dunărea Brăila ocupă locul secund în Grupa B cu 2 puncte, după Thuringer (Germania- 6 puncte). Româncele sunt urmate de Chambray Touraine (Franța, 2 puncte) și Lokomotiva Zagreb (0 puncte).

20-01-2024
17:03

Sola - CSM Târgu Jiu 40-29

Min. 60. 40-29. Repriza a doua a fost ceva mai bună pentru românce, dar Sola obține oricum o victorie foarte clară contra formației din Târgu Jiu.

Min. 30 – Repriză de coșmar pentru CSM Târgu Jiu, care intră la pauză cu un deficit de 13 goluri. Scor: 23-10.

Min. 20 – Jocul curge după aceleași coordonate, cu norvegiencele la conducere. Scor 16-10.

Min. 10 – Începutul de partidă este dezastruos pentru gorjence care sunt dominate copios. Scor 9-2.

Start de meci!

CSM Târgu Jiu este codașa Grupei D, după ce a pierdut primele două partide, iar jocul din Norvegia se anunță a fi unul infernal de greu.

20-01-2024
15:03

Gloria Bistrița - Nantes 19-19

Final de meci – Deși a condus aproape tot meciul, Gloria Bistrița a terminat la egalitate cu Nantes, scor 19-19.

gc

Min. 50 – Fetele lui Florentin Pera revin la conducere, dar finalul întâlnirii este incandescent.

Min. 40 – Start modest pentru Gloria Bistrița în repriza a doua și formația franceză reușește egalarea. Scor: 13-13.

Min. 30 – Echipa noastră intră la pauză cu un avans de 2 goluri. Scor: 11-9.

Min. 20 – Elevele lui Florentin Pera păstrează ritmul și avantajul pe tabelă. Scor: 8-5.

Min. 10 – Început de meci perfect pentru Gloria Bistrița. Scor: 5-2.

Start de meci!

Duelul dintre Gloria Bistrița și Nantes este derby-ul Grupei C, ambele echipei reușind victorii în primele două etape.

Sâmbătă, 20 ianuarie, și duminică, 21 ianuarie, au loc partidele etapei a 3-a din grupele European League la handbal feminin. Intră în acțiune cele trei echipe românești, cu speranța unor rezultate mai bune decât în runda precedentă, în care s-a înregistrat o singură victorie și două eșecuri. În Grupa C, Gloria Bistrița, punctaj maxim, joacă acasă cu Nantes, în Grupa D, CSM Târgu Jiu, 0 puncte, merge în Norvegia, la Sola, iar Dunărea Brăila, Grupa B, două puncte după primele partide, joacă în Croația, la Zagreb, cu Lokomotiva.

Programul partidelor echipelor românești în etapa a 3-a din grupele European League la handbal feminin

Sâmbătă, 20 ianuarie

  • ora 17:00 Gloria Bistrița – Nantes (Grupa C, Digi Sport 4, Orange Sport 4, Prima Sport 4)
  • ora 19:00 Sola – CSM Târgu Jiu (Grupa D, Digi Sport 4, Orange Sport 4, Prima Sport 4)
ADVERTISEMENT

Duminică, 21 ianuarie, ora 19:00

  • Lokomotiva Zagreb – Dunărea Brăila (Grupa B, Digi Sport 4, Orange Sport 4, Prima Sport 4)

Unde se joacă meciurile Gloria Bistrița – Nantes, Sola – CSM Târgu Jiu și Lokomotiva Zagreb – Dunărea Brăila

Gloria Bistrița va juca a doua partidă pe teren propriu din cadrul Grupei C a European League, întâlnind gruparea franceză Nantes, care chiar dacă nu are nici pe departe anvergura lui Metz sau Brest-Bretagne din Liga Campionilor trebuie tratată cu toată seriozitatea. În primul meci jucat acasă, Bistrița a trecut de Lubin din Polonia. Va fi meciul celor două echipe cu punctaj maxim.

Debutantă în Europa, CSM Târgu Jiu are parte de o deplasare lungă și costisitoare în Norvegia, pe terenul celor de la Sola, cel mai important oraș al regiunii Rogaland. Există o sală a sporturilor, Assenhalen, de numai 1.200 de locuri. Dunărea Brăila merge la Zagreb în Dom Sportova, o arenă de 3.000 de locuri.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partidele Gloria Bistrița – Nantes, Sola – CSM Târgu Jiu și Lokomotiva Zagreb – Dunărea Brăila

Partidele Gloria Bistrița – Nantes, Sola – CSM Târgu Jiu și Lokomotiva Zagreb – Dunărea Brăila vor putea fi urmărite toate și pe micile ecrane. Sâmbătă de la ora 17:00 se joacă Gloria Bistrița – Nantes în etapa 3 din Grupa C a European League și partida va fi televizată în direct pe Digi Sport 4, Orange Sport 4, Prima Sport 4.

Jocul Sola – CSM Târgu Jiu se derulează sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 19:00, în Grupa D și o vom urmări la TV pe programele Digi Sport 4, Orange Sport 4, Prima Sport 4, iar duminică, 21 ianuarie, de la ora 19:00, Dunărea Brăila va evolua la Zagreb, în Grupa B, contra lui Lokomtiva pe programele Digi Sport 4, Orange Sport 4, Prima Sport 4. Toate aceste meciuri le puteți viziona și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Cine sunt Nantes, Sola și Lokomotiva Zagreb, adversarele Gloriei Bistrița, CSM Târgu Jiu și Dunărea Brăila în etapa a 3-a din grupele European League la handbal feminin

Neptunes de Nantes, fostă Nantes Atlantique, este un club fondat în 1998, în prima ligă franceză din 2013. Este câștigătoarea trofeului European League în anul 2021. Antrenor este Helle Thomsen, daneza care s-a aflat cu câțiva ani în urmă și pe banca lui CSM București și care a câștigat titlul mondial cu Olanda. Are în lot trei suedeze, două norvegience și o olandeză.

Sola este un club din Norvegia vechi din 1934, dar care nu a câștigat niciun trofeu. Antrenor este Steffen Stegvik și toate jucătoarele din lot sunt autohtone. Lokomotiva Zagreb a fost cel mai de succes club din handbalul feminin în vechea Iugoslavie, înființat în 1949. Are în palmares pe lângă trofee naționale, Cupa EHF în 1991 și Challenge Cup în 2017. Antrenor este Vedran Krcac și în lot mai figurează, afară de croate, o muntenegreancă și o jucătoare din Macedonia de Nord.

ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la jocurile Gloria Bistrița – Nantes, Sola – CSM Târgu Jiu și Lokomotiva Zagreb – Dunărea Brăila

Cel mai echilibrat meci din cele trei este partida Gloria Bistrița – Nantes, care se va disputa cu casa închisă. Este derby-ul Grupei C și gazdele au prima șansă la cota de 1,80. Dacă Nantes se va dovedi a fi mai bună cota pentru succes este de 2,40. Șansă dublă 1X are cotă de 1,45, iar șansă dublă X2 ajunge la 1,75.

În Norvegia. CSM Târgu Jiu este considerată carne de tun pentru Sola, care are cota de 1,05 pentru victorie. Dacă gorjencele ar produce surpriza, acesta are o cotă de 13.00. Duminică, Dunărea din Brăila este așteptată să se reverse peste Lokomotiva din Zagreb la croate acasă, cotă 1,15, față de 7,00 pentru gazde.

ADVERTISEMENT