Sport

Dunărea Brăila – Chambray Touraine 27-21, în grupele European League. Debut cu dreptul pentru românce

Vezi aici în format LIVE STREAM Gloria Bistrița - MKS Lublin și Dunărea Brăila - Chambray Touraine în etapa 1 din grupele European League la handbal feminin.
07.01.2024 | 17:33
Dunarea Braila  Chambray Touraine 2721 in grupele European League Debut cu dreptul pentru romance
Dunărea Brăila a câștigat meciul de pe teren propriu cu Chambray Touraine din grupele European League. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
07-01-2024
15:41

Dunărea Brăila - Chambray Touraine 27-21, în grupele European League

Dunărea Brăila a debutat cu dreptul în grupele European League. Formația antrenată de danezul Jan Leslie a câștigat primul meci din Grupa A, scor 27-21 împotriva franțuzoaicelor de la Chambray Touraine. 

Bielorusa Maria Kanaval a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor, reușind să înscrie de 6 ori. De asemenea, Katarina Jezic a înscris 5 goluri, în timp ce Mireya Gonzalez a marcat de 4 ori. 

La polul opus, olandeza Laura van der Hejiden și sârboaica Jovana Stoiljkovic au fost cele mai bune marcatoare pentru Chambray, ambele cu câte 4 reușite. 

În celălalt meci al grupei, Thuringer s-a impus fără emoții, în deplasare, scor 28-21 cu Lok. Zagreb. Pentru Dunărea Brăila urmează duelul cu Știința București din „Liga Florilor”. Ulterior, echipa lui Jan Leslie joacă în deplasare cu Thuringer. 

Tot în grupele European League, CSM Târgu Jiu a pierdut, în deplasare, cu Mothreson Magyar, scor 27-33, în timp ce Gloria Bistrița a învins MKS Lublin, scor 26-23, pe teren propriu. 

06-01-2024
19:35

Mothreson Magyar - CSM Târgu Jiu 33-27

Min. 60: 33-27 Mothreson se impune în fața celor de la CSM Târgu Jiu în primul meci din European League.

Min. 50: 28-22: Gazdele își mențin ritmul și măresc diferența la 6 goluri față de oaspeți.

Min. 40: 23-18 Mothreson domină duelul cu Târgu Jiu și au o diferență de 5 goluri.

Min. 30: 16-14 CSM Târgu Jiu este condusă la pauză de gazde.

Min. 1: Meciul a început!

06-01-2024
15:46

Gloria Bistrița - MKS Lublin 26-23

Min. 60: 26-23 Gloria Bistrița termină primul meci al grupelor cu o victorie în fața celor de la MKS Lublin.

Min. 50: 21-16 Jucătoarele lui Florentin Pera se îndreaptă spre victorie și au un avantaj liniștitor pe final de meci.

Min. 40: 17-13 Gazdele măresc avantajul și domină partida primul meci al grupelor din European League.

Min. 30: 13-10: Gloria Bistrița termină prima repriză cu un avantaj de trei puncte.

Min. 20: 9-7 Elevele lui Florentin Pera preiau conducerea în fața polonezelor.

Min. 10: 3-4 MKS Lublin domină gazdele în meciul de debut din European League la handbal feminin.

Min. 1: A început partida!

Trei echipe românești sunt prezente în grupele celei de-a doua competiții europene intercluburi la handbal feninin, cu speranțe să prindă o calificare în Final Four, așa cum a făcut nu cu mult timp în urmă Minaur Baia Mare. Este vorba de Gloria Bistrița, Dunărea Brăila și surpriza CSM Târgu Jiu, de departe clubul cu cel mai modest buget dintre cele trei.

Unde se joacă meciurile Gloria Bistrița – MKS Lublin, Dunărea Brăila – Chambray Touraine, Mothreson Magyar – CSM Târgu Jiu

Întâlnirea Gloria Bistrița – MKS Lublin se dispută sâmbătă, 6 ianuarie, de la ora 15:00, în Sala Sporturilor din localitate,TeraPlast Arena,  în etapa 1 din grupa C a European League la handbal feminin. Teoretic ar trebui să fie meciul cel mai ușor pentru elevele antrenorului Florentin Pera, nimeni altul decât selecționerul României la handbal feminin. Din grupă mai fac parte Benseim-Auerbach din Germania și Nantes din Franța.

ADVERTISEMENT

Partida Dunărea Brăila – Chambery Touraine se desfășoară duminică, 7 ianuarie, tot de la ora 15:00, în Sala Sporturilor Danubius din localitatea dunăreană, în etapa 1 din grupa B a European League. Mai sunt  alături de cele două Thuringer din Germania și Lokomotiva Zagreb din Croația. CSM Târgu Jiu, joacă sâmbătă, 6 ianuarie, de la ora 21:00, pe terenul echipei Mothreson Magyar din localitatea Kecsemet. Jucătoarele pregătite de Liviu Andrieș fac parte din grupa D și mai au colege echipa spaniolă Malaga și pe cea norvegiană Sola, un fel de misiune imposibilă pentru gorjence, abia înființate ca și club în 2017!

Cine transmite la TV partidele Gloria Bistrița – MKS Lublin, Dunărea Brăila – Chambray Touraine, Mothreson Magyar – CSM Târgu Jiu

Toate cele trei meciuri din etapa 1 a grupelor European League la handbal feminin vor fi transmise în direct pe micile ecrane pe toate cele trei posturi principale de sport din România. Gloria Bistrția – MKS Lublin va fi televizat sâmbătă, 6 ianuarie, de la ora 15:00, pe canalele  Digi Sport 2, Orange Sport 3, Prima Sport 2.

ADVERTISEMENT

Jocul Mothreson Magyar – CSM Tâtgu Jiu va fi urmărit la TV sâmbătă, 6 ianuarie, de la ora 21:00, pe programele Digi Sport 1, Orange Sport 3, Prima Sport 2. În fine, partida Dunărea Brăila – Chambery Touraine va fi televizată duminică, 7 ianuarie, de la ora 15:00 pe canalele Digi Sport 2, Orange Sport 3, Prima Sport 2. Toate aceste meciuri pot fi vizionate și în format LIVE VIDEO, intrând pe site-ul FANATIK.RO.

Gloria Bistrița și Dunărea Brăila, favorite la calificarea în sferturi, CSM Târgu Jiu are șanse minime

Gloria Bistrița, echipa la timona căreia se află chiar selecționerul Florentin Pera, are un lot foarte bun, din care fac parte câteva dintre tricolorele prezente recent la turneul final al CM, unde România a terminat pe locul 12. Este vorba de Iulia Dumanska în poartă, Cristina Laszlo, Bianca Bazaliu, Sonia Seraficeanu, Laura Pristavița.

ADVERTISEMENT

Dunărea Brăila are punctul forte în legiunea celor patru jucătoare brazilience la care se adaugă două jucătoare care cunosc bine campionatul nostru, Kristina Liscevic și Katerina Jezic și un foarte experimentat antrenor, danezul Jan Leslie. La Târgu Jiu avem o bielorusă și două ucrainence și restul sunt românce.

Cote la pariuri la jocurile Gloria Bistrița – MKS Lublin, Dunărea Brăila – Chambray Touraine, Mothreson Magyar – CSM Târgu Jiu

Gloria Bistrița este mare favorită, cu cote modice, variind între 1,08-1,15 iar victoria polonezelor are cotă 14,00. Să nu uităm că Gloria a mai jucat cu Lubin în cupele europene, în sezonul 2019-2020, tot în grupa C, 22-22 în Polonia, 26-20 acasă, atunci ajungând până în sferturi, unde le-au executat danezele de la Herning.

ADVERTISEMENT

Cotele de la partida Bistriței în calitate de echipă gazdă se regăsesc identic la meciul celor de la CSM Târgu Jiu, dar, evident, în favoarea uguroiacelor. La Brăila Dunărea are cotă de 1,25 pentru a porni cu dreptul, brăilencele având numeroase prezențe în Europa și în 2020 au ratat accesul în Final Four, scoase în sferturi de Minaur Baia Mare.

ADVERTISEMENT