Life

Eurovision 2023, la ce oră începe marea finală. Cine transmite evenimentul

Marea finală Eurovision 2023 va avea loc în doar câteva zile. Ce post transmite evenimentul și la ce oră începe acesta?
13.05.2023 | 07:26
Eurovision 2023 la ce ora incepe marea finala Cine transmite evenimentul
Eurovision 2023, la ce oră începe marea finală. Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Eurovision 2023 este una dintre cele mai așteptate competiții din acest an. În doar câteva zile vom afla cine este marele câștigător și ce loc va ocupa și România, care de altfel s-a calificat în marea finală Eurovision 2023.

Theodor Andrei reprezintă România la Eurovision

Eurovision este de departe unul dintre cele mai apreciate concursuri muzicale din lume. Are o istorie de mai bine de cinci decenii, iar numeroși artiști din toate colțurile globului au urcat pe această scenă. De altfel Eurovision este și una dintre cele mai longevive competiții din lume.

ADVERTISEMENT

Este transmis în numeroase colțuri din Europa, inclusiv în Statele Unite, Asia, dar și Australia. Astfel, milioane de oameni vor fi cu ochii pe cei care speră să plece acasă cu premiul cel mare. Iar emoțiile ating cote maxime odată cu apropierea finalei.

Anul acesta, reprezentantul României la Eurovision este Theodor Andrei. El este cel care va urca pe scenă și va interpreta piesa ”D.G.T (Off and on)”. El a fost cel care a câștigat Selecția Națională Eurovision 2023 din luna februarie.

ADVERTISEMENT

Artistul are doar 19 ani și a reușit să primească nu mai puțin de 5.230 de voturi din pata publicului. Totodată, el este și câștigătorul concursului X Factor 2020 de la Antena 1. Astfel, cel mai probabil mulți l-au știut de acolo.

Dincolo de asta, Theodor Andrei a bifat și un premiu important. Acesta s-a ales cu premiul Myosotis pentru cea mai bună melodie la Gala Premiilor Radar de Media 2022. Și s-ar părea că o carieră înfloritoare îi bate la ușă.

ADVERTISEMENT

La ce oră începe marea finală Eurovision 2023

Revenind la marea finală Eurovision, aceasta va avea loc în Marea Britanie, la Liverpool Arena. Menționăm că Ucraina a câștigat Eurovision 2022. Din păcate, având în vedere războiul care durează de mai bine de un an de zile, țara nu a putut organiza evenimentul.

Finala Eurovision 2023 va avea loc pe 13 mai și va fi transmisă de Televiziunea Română, începând cu ora 22.00, conform site-ului oficial al TVR. Menționăm că pe 9 și pe 11 mai au avut loc și cele două semifinale.

ADVERTISEMENT

Referitor la votare, anul acesta telespectatorii vor putea să voteze fie prin apel telefonic cu tarif normal, fie online. Acest lucru poate fi făcut pe durata interpretării fiecărei piese, ori la finalul show-ului în momentul în care are loc recapitularea pieselor din concurs.

ADVERTISEMENT
Tags: