News

Evaluare Națională 2022. Subiecte la matematică – Update

Examenul de Evaluare Națională 2022 continuă. Elevii primesc joi, 16 iunie, subiectele la matematică, după ce acum două zile ei au susținut proba la limba română.
16.06.2022 | 06:15
Evaluare Nationala 2022 Subiecte la matematica  Update
Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la proba de matematică de la Evaluare Națională 2022. Sursa foto: fotomontaj Fanatik.
ADVERTISEMENT
16-06-2022
12:10

Evaluare Națională 2022: Subiectele și baremul de rezolvare la matematică, conform edu.ro

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate subiectele și baremul de corectare pentru proba de matematică de la Evaluarea Națională 2022.

Acestea pot fi descărcate și consultate mai jos:

Subiectele la matematică

Baremul la matematică

En VIII Matematica 2022 Bar 02 by Fanatik.ro on Scribd

16-06-2022
08:09

Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la matematică

În mediul online au apărut subiectele pe care elevii de clasa a 8-a le-au avut de rezolvat la proba de matematică de la Evaluarea Națională 2022.

Subiectul I a fost alcătuit din 6 cerințe, fiind itemi obiectivi – tip grilă, fiecare punctat cu 5 puncte. Apoi, la Subiectul II au fost, de asemenea, 6 subpuncte, tot grilă și notate tot cu câte 5 puncte fiecare.

Și Subiectul III a avut 6 cerințe. De această dată, problemele de la ultima parte nu mai sunt cu răspunsuri de tip grilă, notează Edupedu.

Iată, mai jos, subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii joi, 16 iunie 2022, la matematică:

16-06-2022
07:02

Când apar rezultatele la Evaluarea Naţională 2022

Proba la matematică a fost ultima din cadrul Evaluării Naţionale 2022. Joia viitoare, elevii vor afla primele rezultate şi pot depune contestaţii dacă sunt nemulţumiţi de note.

Rezultatele finale vor fi afişate la final de iunie, pe data de 30.

16-06-2022
06:36

Baremul şi rezolvarea subiectelor la matematică 2022

Baremul şi rezolvarea subiectelor de azi vor fi publicate AICI

Deocamdată, ştim că elevii au primit mai multe exerciţii de algebră şi geometrie la examenul de azi, iar subiectele ar fi fost de dificultate medie.

16-06-2022
06:02

A început examenul. Când apar subiectele

Examenul la matematică a început, iar elevii au la dispoziţie două ore pentru a rezolva exerciţiile.

FANATIK va publica subiecte de astăzi imediat ce acestea vor fi disponibile.

16-06-2022
05:25

Ce a picat anul trecut la matematică

La Evaluarea de anul trecut, la matematică, elevii au primit subiecte cu grad mediu de dificultate, după cum aprecia ministrul Sorin Cîmpeanu.

Subiectele din 2021 pot fi consultate AICI.

16-06-2022
04:46

Ce subiecte ar putea pica la matematică la Evaluare Naţională 2022

Elevii ar trebui să se aştepte la subiecte din algebră, respectiv fracţii sau ecuaţii, operaţii mai complexe cu mulţimi de numere.

De asemenea, vor fi şi probleme de geometrie, în care vor trebui să aplice teorii pentru a afla arii şi perimetre. Ministerul Educaţiei a publicat mai multe teste de antrenamente pentru ca elevii să-şi poată face o idee asupra a ce ar trebui să rezolve la examen. 

16-06-2022
04:04

Proba la matematică dă bătăi de cap elevilor

Emoţiile încep să crească pentru cei peste 150.000 de elevi care susţin Evaluarea Naţională 2022.

Proba la matematică este considerată mai grea decât cea la română, iar subiectele tind să dea unele bătăi de cap candidaţilor. 120 de minute este timpul pe care aceştia îl au la dispoziţie pentru a rezolva cerinţele.

Examenele de Evaluare Națională 2022 continuă, iar astăzi, 16 iunie, are loc cea de-a doua probă pentru elevii claselor a VIII-a. Începând cu ora 09:00, aceștia vor susține examenul la matematică. În urmă cu două zile, a fost susținută proba la limba și literatură română. De asemenea, mâine, elevii care studiază într-o limbă maternă vor susține examenul și la această probă.

Elevii au la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele propuse. Aceștia intră în săli începând cu ora 08:00 și până la orele 08:30. Ulterior, elevii sunt instruiți cu privire la completarea corectă a foilor de examen și apoi primesc subiectele.

ADVERTISEMENT

Ce subiecte au picat la matematică la Evaluare Națională 2022

Subiectele la matematică de la Evaluare Națională 2022 sunt înmânate elevilor începând cu ora 09:00, însă apar ceva mai târziu pe site-ul edu.ro. Rămâi alături de FANATIK, unde vei afla care au fost cerințele imediat ce acestea vor fi disponibile.

Calendarul examenelor de la Evaluare Națională 2022

  • 30 mai – 2 iunie 2022 a reprezentat perioada de înscriere a elevilor la examen
  • Pe 3 iunie s-au încheiat cursurile la clasa a VIII-a
  • 14 iunie: proba scrisă la limba și literatura română
  • 16 iunie: proba scrisă la matematică
  • 17 iunie: proba scrisă la limba și literatura maternă
  • 23 iunie (până la ora 14:00): afișarea rezultatelor înainte de contestații
  • 23 iunie (16:00 – 19:00): depunerea contestațiilor
  • 24 iunie (08:00 – 12:00): depunerea contestațiilor
  • 30 iunie: afișarea rezultatelor finale la Evaluare Națională din 2022
ADVERTISEMENT

Ce trebuie să știi despre proba la matematică

Când vine vorba despre rezolvarea subiectelor la matematică, elevii pot folosi doar cerneală sau pastă de culoare albastră. În ceea ce privește schemele și desenele, acestea pot fi realizate doar cu ajutorul creionului negru. Marcajele ulterioare de pe aceste ilustrații pot fi realizate ori cu creionul, ori cu pixul sau cu stiloul

Tot la proba la matematică, elevii se pot folosi și de alte instrumente specifice pentru realizarea desenelor. Poți avea asupra ta riglă, echer sau raportor, printre altele. Mijloacele de calcul, însă, sunt complet interzise în interiorul sălii de examen.

ADVERTISEMENT

Același lucru se aplică și telefoanelor mobile, care vor fi depozitate separat pe toată durata examenului. Fii foarte atent la acest aspect și predă dispozitivul atunci când ți se indică să faci asta. În caz contrar, această greșeală te poate costa participarea la examen și îți poate aduce și o notă de 1.

Toleranța zero față de tentativele de fraudă la examenele finale este cunoscută de mult timp. Chiar și anul trecut, mai mulți elevi au fost eliminați în timpul probelor, din cauză că au fost prinși cu telefoane mobile asupra lor.

ADVERTISEMENT

Primul caz a fost cel al unui elev cu cerințe educaționale speciale. Acesta a uitat să își dea telefonul înainte de proba la limba și literatura română. A fost ulterior eliminat din aceasta și notat cu 1.

Două zile mai târziu, în timpul probei la matematică, alți trei elevi de clasa a VIII-a au mers acasă înainte de timpul potrivit și au primit nota 1 la examen. Unul dintre aceștia a fost dat de gol din cauza unui mesaj Ro-Alert pe care l-a primit pe telefon în timp ce își rezolva lucrarea.

Evită astfel de mici greșeli care te pot costa și vei avea doar de câștigat! Mult succes la examen!

ADVERTISEMENT