News

Evaluare Națională 2024. A fost publicat calendarul examenelor pentru elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a

Evaluare Națională 2024. Când vor susține examenele elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, anunțul Ministerului Educației.
20.02.2024 | 11:58
Evaluare Nationala 2024 A fost publicat calendarul examenelor pentru elevii claselor a IIa a IVa si a VIa
Evaluare Națională 2024. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Evaluare Națională 2024. Calendarul examenelor pentru elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a a fost publicat în Monitorul Oficial, potrivit unui Ordin al ministerului Educației . Părinții vor afla când vor susține cei mici testele.

Evaluare Națională 2024, calendar clasa a II-A

În acest an, calendarul examenelor a fost aprobat mult mai târziu. Anul trecut, elevii aflau încă din septembrie 2022 datele la care vor susține testele. Evaluarea Națională din 2024 începe în luna mai.

ADVERTISEMENT

Aceasta constă în verificarea cunoștințelor la Limba română, Limba maternă și Matematică și Științe ale naturii. Părinții și elevii trebuie să știe că notele nu vor fi puse în catalog. Cu toate acestea, testarea copiilor este importantă. Rolul acestor examene este să-i pregătească pentru Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a.

Examenele vor debuta pe 13 mai, atunci când elevii de clasa a II-a vor susține proba la Limbă și comunicare (scris) – Limba română și Limbă și comunicare (scris) Limba maternă. Pe 14 mai le vor fi testate cunoștințele la Limbă și comunicare (citit) – Limba română. La data de 15 mai este programată proba de citit la Limba maternă.

ADVERTISEMENT

Elevii claselor a II-a vor susține pe 16 mai examenul la Matematică și Științe ale naturii. La diferență de o zi, pe 17 mai, se va organiza proba la Limbă și comunicare – scris-citit – Limba română pentru minoritățile naționale.

Calendarul examenelor pentru clasele a IV-a și a VI-a

Copiii din clasa a IV-a vor începe Evaluarea Națională la data de 21 mai. Prima probă este cea la Limba Română. Vor continua cu examenul la Matematică, susținut pe 22 mai 2024. Ultima probă va fi cu cea la Limba maternă, care va avea loc pe 23 mai 2024.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește elevii claselor a VI-a, examenele debutează pe 28 mai, cu proba la Limbă și comunicare. Pe 29 mai vor susține examenul la Matematică și Științe ale naturii, arată Ordinul ministerului Educației privind calendarul de administrare a evaluărilor naționale.

Deși notele obținute de elevi nu vor fi utilizate în catalog, rezultatele vor fi discutate de cadrele didactice împreună cu părinții. Evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a au fost introduse în Legea Educației de fostul ministru Mircea Miclea.

ADVERTISEMENT

Acesta preciza, în 2020, că rolul lor este de a-i „identifica din timp pe cei care vor avea probleme la Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a sau vor avea probleme la testele PISA”, potrivit edupedu.ro.

 

ADVERTISEMENT