Life

Evită să mai pui un pahar cu apă lângă pat, înainte de culcare. Pericolul la care te expui

De ce nu este bine să pui un pahar cu apă lângă pat. La ce pericol te expui, fără să-ți dai seama. Explicația oamenilor de știință.
23.03.2024 | 23:00
Evita sa mai pui un pahar cu apa langa pat inainte de culcare Pericolul la care te expui
Riscurile la care te supui când ții apa lângă pat. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Multe persoane tind să-și pună pe noptieră, lângă pat, un pahar cu apă, noaptea, ca o măsură de precauție pentru senzația de sete, dacă se trezesc în timpul somnului. Însă, nu este un lucru benefic, potrivit oamenilor de știință.

Nu mai ține apă lângă pat noaptea. Riscurile la care te supui

Apa este, într-adevăr, foarte sănătoasă și fără ea corpul nostru nu poate funcționa în parametri normali. De asemenea, este bine să bem apă și pe parcursul nopții, pentru a ne oxigena și mai bine creierul.

ADVERTISEMENT

Însă, un prim lucru nociv din cauza căreia apa nu trebuie să stea prea multă vreme în contact cu aerul este faptul că își poate modifica gustul. Nu mai este la fel de intens, ci va fi foarte sec și s-ar putea să nu-ți potolești starea de sete.

Apa acumulează impurități și energie negativă

De asemenea, apa prea mult în contact cu aerul poate acumula impurități. Mai ales dacă încăperea nu a fost bine aerisită pe parcursul zilei, riscul ca apa să se murdărească este foarte mare. Așadar, vei acumula în cor microbi, potrivit speakingtree.in

ADVERTISEMENT

Pe lângă reziduuri, se spune despre apă și că absoarbe energia negativă și, astfel, cel care o va bea va acumula multă frustrare, supărare, dincolo de ceea ce are impresia, că se liniștește.

Beneficiile apei

Cel mai bine este ca apa să fie astupată încât să te asiguri că este una curată și cu efecte foarte bune pentru organism. Apa este bogată într-o serie de minerale și de vitamine care ne oferă zilnic energie, bună dispoziție.

ADVERTISEMENT

”Printre mineralele conținute în cantități mari în apa minerală se numără calciul și magneziul, ambele esențiale pentru buna funcționare a organismului uman. Magneziul este foarte important pentru reglarea tensiunii arteriale, a indexului glicemic și un bun regulator neurocerebral. Magneziul ajută, de asemenea, la menținerea echilibrului digestiv și previne constipația, deoarece atrage apa în intestine, ceea ce îmbunătățește consistența scaunului și favorizează tranzitul intestinal.

Calciul regăsit în cantități generoase în apa minerală îmbunătățește sănătatea oaselor, prin fortifierea sistemului osos și prevenirea pierderii densității osoase. Astfel, conform unui studiu recent 1, prin care s-a comparat absorbția calciului în organism din lapte, din suplimente alimentare și din apă minerală, aportul de calciu din apa minerală poate îmbunătăți nivelul de calciu din corp, atât timp cât este consumată în mod frecvent și regulat. 

ADVERTISEMENT

Este important de reținut faptul că și apa de la robinet conține minerale, însă apa îmbuteliată și clasificată drept ”minerală” trebuie să conțină aportul de minerale specific sursei, deci un conținut mai ridicat”, potrivit dr. Laure Ene.

ADVERTISEMENT