News

Examen de rezidențiat 2021. Ministrul sănătății anunță un număr record de candidați

Examen de rezidențiat 2021. Ministerul Sănătății a dat informații despre această probă, care va avea loc în doar câteva zile. Cseke Attila a precizat că este un număr record de candidați.
19.11.2021 | 17:48
Examen de rezidentiat 2021 Ministrul sanatatii anunta un numar record de candidati
ADVERTISEMENT

Autoritățile au transmis toate informațiile despre examenul de rezidențiat care va avea loc în acest an.

Conform Ministerului Sănătății, numărul persoanelor care s-au înscris pentru examenul de rezidențiat din 2021 este unul record.

ADVERTISEMENT

Astfel, la examenul care va avea loc pe 21 noiembrie s-au înscris peste 12.000 de tineri. Aceștia se bat pentru circa jumătate din locurile disponibile, ele fiind peste 6.000.

S-au înscris peste 12.000 de candidați la acest examen

Totodată, în anunțul făcut de Ministerul Sănătății se arată că s-au înscris 12 564 candidați, care se luptă pentru cele trei domenii de pregătire, anume: medicină, unde sunt 3942 locuri, medicină dentară, unde sunt 1190 locuri și farmacie.

ADVERTISEMENT

„Ministerul Sănătății va organiza concursul de intrare în Rezidențiat în data de 21 noiembrie 2021.

Și în acest an, concursul se va desfășura în condiții speciale, impuse de contextul epidemiologic actual.

ADVERTISEMENT

Un număr de 12 564 candidați s-au înscris anul acesta la concurs. Aceștia vor concura pe un număr de 6311 locuri și posturi pe cele 3 domenii de pregătire, astfel: 3942 locuri și posturi pentru domeniul medicină, câte 1190 locuri pentru medicină dentară și 1087 locuri pentru farmacie, un număr de 92 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie”, a transmis Ministerul Sănătății într-un comunicat.

Ce a declarat ministrul sănătății după numărul record de candidați

Cel care a transmis că numărul de participanți de la examenul de rezidențiat din acest an este nimeni altul decât ministrul sănătății, Cseke Attila.

ADVERTISEMENT

Acesta a precizat că numărul celor care s-au înscris este chiar mai mare decât cel de anul trecut.

De asemenea, ministrul a ținut să precizeze că autoritățile lucrează pentru ca toate măsurile sanitare să fie respectate în cadrul acestui examen, care se va ține cu prezența fizică.

Totodată, Cseke Attila le-a transmis succes celor care urmează să dea această probă și a precizat în octombrie a fost suplimentată cifra pentru rezidențiat.

“Este un număr record de participanți, mai mare chiar și față de anul trecut și vom lua, împreună cu universitățile de medicină și farmacie, toate măsurile pentru organizarea eficientă în contextul epidemiologic actual.

În luna octombrie a.c. am suplimentat cu 439 cifra pentru Rezidențiat. Urez succes tuturor participanților la concurs și îi asigur de tot suportul meu”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătății, conform sursei citate anterior.

ADVERTISEMENT