Sport

Video exclusiv. Ce spunea Piţurcă despre dosarul de la DNA cu 24 ore înainte de a fi reţinut

Victor Piţurcă este reţinut la DNA, acolo unde a fost audiat într-un dosar care viza achiziţia de măşti. Dumitru Dragomir este unul dintre ultimii oameni cu care a vorbit.
30.01.2023 | 14:10
Video exclusiv Ce spunea Piturca despre dosarul de la DNA cu 24 ore inainte de a fi retinut
Victor Piţurcă şi DNA. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Victor Piţurcă este reţinut la DNA, fiind audiat într-un dosar care vizează achiziţia de măşti anti-COVID pentru Ministerul Apărării Naționale, în perioada pandemiei. Alături de fostul selecţioner mai este audiat şi unul dintre șefii Romarm.

Ce spunea Piţurcă despre dosarul de la DNA cu 24 ore înainte de a fi reţinut: “Bă, eu am pus bani, nu ştiu ce s-a întâmplat”

Dumitru Dragomir este unul dintre ultimii oameni cu care a vorbit Victor Piţurcă înainte de a fi reţinut de DNA. Fostul preşedinte al LPF a dezvăluit la emisiunea “Profeţiile lui Mitică” ce a discutat cu Piţi:

ADVERTISEMENT

“M-a sunat aseară şi mi-a spus că a pus şi el bani la unul care a cumpărat măşti. Şi a fost chemat la DNA astăzi: “Bă, eu am pus bani, nu ştiu ce s-a întâmplat, mă cheamă mâine la DNA!”. Asta mi-a zis.

“Nu se aştepta să îl reţină. Este un şoc”

Poţi să greşeşti. Nu era speria deloc. Nu era speriat deloc. Mi-a dat telefon: «Bă, mă duc la DNA mâine. Nu am făcut nimic. Am pus şi eu bani, ca să cumpere măşti. Eu ştiu ce-o fi făcut ăla?».

ADVERTISEMENT

Părerea mea este că nu poată să îl reţină pentru aşa ceva. Are vreo societate că a înşelat pe cineva? Nu se aştepta să îl reţină. Este un şoc“, a spus Dragomir.

VEZI VIDEO: 

Mitică îşi face griji pentru Piţi: “Îţi dai seama ce va fi la proces? Va fi sfâşiat”

Dumitru Dragomir îşi face griji pentru prietenul lui, spunând că presiunea va fi foarte mare asupra fostului selecţoner, dacă se va ajunge la un proces:

ADVERTISEMENT

“Depinde dacă este un tip tare. Te poate răstigni oricine dacă are piroanele. Depinde cum rezistă la presiune. Se aruncă presa acum. Îţi dai seama ce va fi mâine la procesul lui? Găseşte şi un judecător pe care îl doare în pălărie. Va fi sfâşiat.

Cât poate el să fie de vinovat când a dat banii într-o afacere. Este bine să nu ne pronunţăm. Mie îmi pare rău. Eu cred că este total nevinovat. A căzut ca musca-n lapte.

ADVERTISEMENT

El trebuia să îşi ia un jurist. E groasă. Era calm, liniştit, râdea”,a spus Dumitru Dragomir la “Profeţiile lui Mitică”.

ADVERTISEMENT

G4 Media scrie că Victor Piţurcă ar fi influenţat accesul fiului său, Alex Piţurcă, la contractul cu Ministerul Apărării naţionale privind distribuirea a 100.000 de măşti FFP3 în unităţile sanitare ale Ministerului.

Digi24 anunţă că anchetatorii este posibil să ceară arestarea preventivă. Potrivit sursei citate, Piţurcă ar fi ajutat la transportarea măştilor din China către MApN, iar procurorii susţin că ar fi neconforme.