Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Exclusiv. „Nu știu cine l-a păcălit pe Gigi!”. Fotbalistul pe care FCSB a plătit o avere, făcut praf. Video

David Miculescu, jucătorul pentru care Gigi Becali a plătit 1,7 milioane de euro, a fost criticat dur de specialiștii FANATIK SUPERLIGA.
12.04.2023 | 23:34
Exclusiv Nu stiu cine la pacalit pe Gigi Fotbalistul pe care FCSB a platit o avere facut praf Video
Analiștii Fanatik SuperLiga au criticat prestațiile lui David Miculescu la FCSB. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

FCSB a aliniat o echipă de start surprinzătoare la meciul din deplasare cu CFR Cluj, dar și așa a reușit să obțină un punct care o menține în lupta pentru titlu. Pe lângă titularizările lui David Miculescu și Ovidiu Popescu, cipriotul Elias Charalambous a schimbat și sistemul de joc, asemenea reprizei secunde a meciului de la Sepsi.

David Miculescu, criticat dur pentru prestația din meciul CFR Cluj – FCSB 1-1: „Cine l-a păcălit pe Gigi să dea atâția bani?”

Derby-ul CFR Cluj – FCSB de duminică seara a fost analizat pe larg la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI. Unul dintre aspectele cele mai intens dezbătute a fost formula de start aliniată de oaspeți, cu Miculescu și Ovidiu Popescu titulari, dar și schimbarea sistemului de joc.

ADVERTISEMENT

Transferat pe o sumă imensă în vara anului trecut, David Miculescu a avut o evoluție dezamăgitoare, fiind înlocuit la pauză cu Andrei Cordea. Printre „bilele negre” trecute în dreptul său se numără și ratarea imensă din finalul primei reprize, când nu l-a putut învinge pe Scuffet din poziție ideală. Iar criticile nu au întârziat să apară.

„Au schimbat sistemul. De la 4-3-3 au venit la 4-2-3-1. E un sistem pe care l-au folosit și în repriza a doua a meciului de la Sepsi. Joci cu Ovidiu Popescu după opt luni, mijlocaș central. De opt luni nu a mai jucat Ovidiu Popescu…

ADVERTISEMENT

Și cu Șut, care a fost accidentat. Eu cred că l-au forțat. Bine, greșeala de poziționare de la golul CFR-ului nu este cauzată de accidentare… Este din cauza gândirii… Nu poți să stai trei metri în spatele liniei de apărători.

Îl bagi pe Miculescu titular. Nu înțeleg cum s-au dat 1,7 milioane de euro pe acest jucător. Eu nu înțeleg cine l-a păcălit pe Gigi. Să-ți mai spun  ceva… Ții minte că era un jucător Haruț, pe care s-au dat 600 și ceva de mii de euro… L-ați mai văzut în lot în ultimele patru etape? Unde e Haruț? Ce s-a întâmplat? A fugit mireasa cu banii de nuntă? Că nu înțeleg. A dat 600 de mii de euro pe el, are 15 mii de euro net salariul pe lună.

ADVERTISEMENT

Miculescu tot pe acolo, 12 sau 15 mii de euro salariu pe lună. Dar ai dat un milion șapte sute de mii de euro pe el”, a spus Vivi Răchită în emisiunea FANATIK SUPERLIGA.

VEZI VIDEO MAI JOS

FCSB a greșit cu „experimentul Miculescu” în meciul de la Cluj: „Vrei să pierzi campionatul?”

A fost momentul în care s-a declanșat o adevărată polemică pe tema „de ce joacă Miculescu, iar Cordea este ținut rezervă”. Cu excepția lui Ioan Andone, ceilalți specialiști ai emisiunii au fost de părerea că folosirea ex-arădeanului în formula de start a fost o greșeală.

ADVERTISEMENT

„Au greșit echipa total, praf au făcut-o. Au greșit fundașii centrali, trebuia să înceapă cu Dawa, s-a văzut clar că nu au câștigat niciun duel. Nu înțeleg Miculescu titular… De ce îl ții pe Cordea rezervă? Jur, nu pricep ce ai cu Cordea?”, a deschis discuția moderatorul Horia Ivanovici.

Moment în care a fost contrat de Ioan Andone, a cărui părere e că jucătorului trebuie să i se dea șansa să demonstreze că are valoare: „Când dai atâția bani pe un jucător, trebuie să îi dai șanse, indiferent că este un derby. Trebuie să-l vezi cum se comportă. Nu e așa de ușor să forțezi un jucător care vine din Ardeal, e mai mai molcom… A demonstrat la UTA că e jucător. Sunt mulți banii, dar dacă are bani și atât a vrut clubul, dă-i banii. Îi trebuie mai mult timp să se acomodeze”.

„Dacă vrei să câștigi campionatul, nu faci experiențe acum, în play-off”, a intervenit în discuție și fostul mare internațional Adrian Ilie.

„Eu am fost antrenor și am fost pus în situația asta când s-au dat bani mulți pe un jucător. Și unde-l verific, contra lui Mioveni? Îl verific aici”, nu s-a lăsat mai prejos Ioan Andone.

Analiza dură a evoluției lui David Miculescu nu s-a oprit aici, pentru că în discuție a intervenit din nou Vivi Răchită. Cel care deschisese „Cutia Pandorei”: „Îl verifici după ce dai banii pe el? Păi nu faci scouting pe jucătorul ăla? Nu te interesezi despre personalitatea lui, despre valoarea lui de jucător? Întâi dai banii pe el, îl aduci și apoi îl verifici în timpul meciurilor ca să pierzi și campionatul?”.

„Eu sunt de acord că Miculescu trebuie testat, dar în acest moment, Cordea mi se pare mai bun ca el. Mai pe vână…”, a încheiat Adi Ilie discuția pe „tema Miculescu”.

FANATIK SUPERLIGA este live de la 10:30 în fiecare zi de luni până vineri. Poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, dar și pe canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT