News

Ce avere are Tudor Buzatu, numit secretar de stat de Nicolae Ciucă. Fiul președintelui PSD Vaslui provine dintr-o familie influentă

Tudor (36 de ani), băiatul lui Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, și al senatoarei Gabrielei Crețu a fost instalat în funcția de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.
27.01.2022 | 20:03
Ce avere are Tudor Buzatu numit secretar de stat de Nicolae Ciuca Fiul presedintelui PSD Vaslui provine dintro familie influenta
Dumitru Buzatu, important lider PSD, este tatăl lui Tudor, recent numit secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului
ADVERTISEMENT

Miercuri, 26 ianuarie, când decizia s-a publicat în Monitorul Oficial, Tudor Buzatu a fost numit în funcţia de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului printr-o hotărâre a prim-ministrului Nicolae Ciucă.

Băiatul lui Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, și al senatoarei Gabrielei Crețu nu este la prima apariție în cadrul Executivului. Astfel, în primăvara lui 2018, premierul Viorica Dăncilă îl numea pe Tudor Buzatu secretar de stat în aparatul de lucru al Anei Birchall, la acea oră vicepremier responsabil de parteneriatele strategice.

ADVERTISEMENT

Tudor Buzatu a fost șeful organizației de tineret PSD Vaslui, fiind și în fruntea Centrului de Afaceri înființat la un moment dat de Consiliul Județean Vaslui, instituție condusă chiar de tatăl său, Dumitru Buzatu.

Câți bani a încasat Tudor Buzatu ca director al ”Centrului de Resurse pentru Afaceri Vaslui”

De altfel, în 2018, ca director al ”Centrului de Resurse pentru Afaceri Vaslui” (CRAV), Tudor Buzatu declara că a încasat un venit anual de 36.000 lei, adică 3.000 de lei pe lună, potrivit declarației de avere depusă pentru respectivul an fiscal.

ADVERTISEMENT

Funcția i-a adus lui Tudor Buzatu și o intersecție nedorită cu legea. Astfel, în 2015, procurorii DNA au descins la sediul Consiliului Județean condus de Dumitru Buzatu, dar și la Centru de Afaceri coordonat de fiul său, Tudor.

”Preşedintele CJ a afirmat că nu ştie foarte multe lucruri despre celelalte percheziţii desfăşurate în cursul zilei la alte instituţii şi nici despre percheziţiile de la Centrul de Afaceri, condus de fiul său, Tudor Buzatu. Buzatu a spus că percheziţiile nu au avut loc şi la domiciliul său din Vaslui, dar a susţinut că au fost organizate cu respectarea legii”, amintea presa locală în 2015, în momentul perchezițiilor.

ADVERTISEMENT

Băiatul lui Dumitru Buzatu e un adevărat moșier în Vaslui

Potrivit ultimei declarații de avere, depusă pe vremea când lucra în cadrul guvernului Dăncilă, Tudor Buzatu deține suprafețe impresionante de teren agricol în județul Vaslui. Astfel, Buzatu jr. este proprietarul a nouă terenuri (8 agricole și unul intravilan) întinse pe circa 20 de hectare.

Băiatul lui Dumitru Buzatu și al Gabrielei Crețu are și o casă de vacanță în Șaru Dornei (județul Suceava), cu o suprafață de 50 de metri pătrați, achiziționată în 2013. În 2019, Tudor Buzatu a vândut câteva spații comerciale pentru suma de 35.000 euro.

ADVERTISEMENT

La nivel salarial, Tudor Buzatu trecea ca venit anual suma de 87.303 lei, total încasat pentru activitatea de la Secretariatul general al Guvernului Dăncilă. Băiatul lui Dumitru Buzatu a terminat Liceul Mihail Kogălniceanu din Vaslui (2004), după care a obținut licența în Științe Politice și Administrative (2008).

Tudor Buzatu are o fată cu Luiza, de meserie psiholog

Deși nu este însurat, Tudor Buzatu se iubește de 14 ani cu Luiza, psiholog de meserie, cu care are o fată. De altfel, la ultima aniversare a partenerului ei de viață, Luiza a scris și un mesaj dedicat lui Tudor.

”Tatarătosul sau Tata la Copilu’ Meu, cum preferați, împlinește azi 36. Din ei, vreo 14 sunt trăiți și pe lângă mine, iar azi aș vrea să-i mulțumesc pentru câte ceva din tot ce cu generozitate mi-a oferit în timpul ăsta.

Pentru prietenie și inima lui mare, în primul rând. Apoi, pentru că a știut – chiar când eu păream să uit – că mai presus de vehemența mea sau de încăpățânarea lui trebuie să stea mereu copilul. Iar asta a salvat, in mai multe rânduri, atât prietenia, cât și ziua”, a scris atunci Luiza în mesajul adresat lui Buzatu jr.

ADVERTISEMENT
Tags: