Fotbal intern

Experimentul lui Gigi Becali poate să fie un fiasco! FCSB, cu puşti în primul “11”, a fost umilită de FC Voluntari în campionat + echipa a doua e penultima în Liga 3

06.04.2020 | 19:14
Experimentul lui Gigi Becali poate sa fie un fiasco FCSB cu pusti in primul 11 a fost umilita de FC Voluntari in campionat  echipa a doua e penultima in Liga 3
Experimentul lui Gigi Becali poate să fie un fiasco! FCSB, cu puşti în primul "11", a fost umilită de FC Voluntari în campionat + echipa a doua e penultima în Liga 3 (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a anunţat că vrea să facă un experiment la FCSB şi să meargă pe mâna fotbaliştilor de la echipa a doua. Pandemia de coronavirus a schimbat strategia la vicecampioana României, iar FANATIK îţi prezintă motivele pentru care decizia patronului poate să fie un fiasco total.

Experimentul lui Gigi Becali la FCSB: promovarea de tineri de la echipa a doua

Gigi Becali a susţinut în repetate rânduri, în ultimele zile, că nu mai este dispus să facă transferuri şi vrea să experimenteze cu fotbaliştii de la FCSB 2. Patronul vicecampioanei României a vehiculat şi numele primului jucător care va face pasul spre prima echipă: Adrian Niţă.

ADVERTISEMENT

“Păi mai aduc eu jucători acum? Nu îmi e teamă, dar nici nu sunt nebun. Fac restrângere! Fac ca Gică Hagi și aduc jucători de la echipa a doua” – Gigi Becali

În actualul sezon din Liga 1, FCSB s-a mai bazat pe puştii de la echipa a doua în meciul cu FC Voluntari. Înainte de returul cu Mlada Boleslav, Vergil Andronache, antrenorul interimar al formaţiei roş-albastre, a introdus patru fotbalişti tineri în primul “11”.

Rezultatul a fost un fiasco total pentru FCSB, învinsă fără drept de apel de FC Voluntari, scor 1-3. Marian Botezatu, unul dintre puştii aruncaţi în luptă, a avut o seară neagră în meciul de Piteşti. Fundaşul central de 18 ani a greşit la primul gol al ilfovenilor şi şi-a înscris în proprie poartă la 1-2.

ADVERTISEMENT

Cei patru fotbalişti de la echipa a doua care au jucat în FCSB – FC Voluntari 1-3

  • Laurențiu Ardelean (19 ani)
  • Sorin Șerban (20 ani)
  • Marian Botezatu (19 ani)
  • Ovidiu Perianu (17 ani)

FCSB 2, ciuca bătăilor în Liga 3. De la sfârşitul lui septembrie nu a mai câştigat

După 16 etape din Liga 3 Seria a 2-a, FCSB 2 ocupă penultimul loc în clasament, poziţie care duce în Liga 4. Puştii, în care Gigi Becali îşi pune speranţele, au câştigat două meciuri în acest sezon, ultima victorie venind pe 28 septembrie, după 2-1 cu ACS Recolta Gheorghe Doja.

ADVERTISEMENT

Laurenţiu Ardelean, titular în FCSB – FC Voluntari 1-3, este cel mai bun marcator al echipei a doua în actualul sezon. Mijlocaşul de 19 ani a înscris cinci goluri în Liga 3, iar în iarnă a fost trimis sub formă de împrumut, până în iulie, la Farul Constanţa.

Gigi Becali îşi blindează echipa cu tinere speranţe

Planul lui Gigi Becali nu este unul apărut peste noapte. Patronul vicecampioanei României a început să aducă la echipă tineri fotbalişti, un exemplu elocvent fiind cele şase achiziţii făcute în această iarnă. În februarie, FANATIK anunţa că FCSB i-a transferat pe Cristian Tand, Cătălin Vaida, Andrei Istrate, Denis Szep, Rareș Trif și Lucian Moldovan, toți de la Școala Sportivă Ardealul.

ADVERTISEMENT

“Cum a spus și domnul Becali, am adus 6 jucători foarte talentați de la Școala Sportivă Ardealul. Este un mediu foarte bun să crescă și cu siguranță îi veți vedea la prima echipă cât de repede.

Toți au fost doriți și de alte echipe din campionat și din străinătate, dar ținând cont de condițiile extraordinare care le oferă Academia FCSB, toți au acceptat să vină aici”, declara impresarul Florin Vulturar pentru FANATIK.

Puştii folosiţi de FCSB în actualul sezon

  • Marian Botezatu (19 ani) – 1 meci (90 de minute)
  • Sorin Şerban (20 ani) – 1 meci (90 de minute)
  • Robert Ion (19 ani) – 1 meci (26 de minute)
  • Adrian Niţă (17 ani) – 1 meci (17 minute)
  • Laurenţiu Ardelean (19 ani) – 1 meci (40 de minute)
  • Cristian Dumitru (18 ani) – 2 meciuri (90 de minute)
  • Ovidiu Perianu (17 ani) – 2 meciuri (46 de minute)
ADVERTISEMENT