News

Explicația lui Andrei Caramitru pentru atacul terorist din Rusia: “Oricum o să urle că, de fapt, sunt tot ucrainenii”

Andrei Caramitru a comentat posibila motivație care a stat în spatele atacului terorist de la Moscova, în urma căruia au murit peste 140 de persoane.
23.03.2024 | 15:38
Explicatia lui Andrei Caramitru pentru atacul terorist din Rusia Oricum o sa urle ca de fapt sunt tot ucrainenii
Andrei Caramitru susține că Rusia va da vina pe Ucraina pentru atacul terorist de la Moscova Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Andrei Caramitru a explicat faptul că Rusia este aliatul lui Assad în Siria, care, la rândul său, este dușman cu ISIS și că responsabilii de la Kremlin au ignorat avertismentele SUA.

Explicația lui Andrei Caramitru pentru atacul terorist din Rusia

Andrei Caramitru s-a declarat convins de faptul că Moscova va încerca să dea vina pe Ucraina pentru atacul terorist de vineri, deși acesta a fost revendicat de gruparea teroristă ISIS.

ADVERTISEMENT

”De ce a atacat ISIS Moscova ?

– Moscova este aliată cu musulmanii Shia (Iran, Assad). ISIS e aripă radical-teroristă a sunniților. Ăștia sunniți și shia sunt în conflict și război între ei dintotdeauna.
– ISIS se lupta direct cu Rusia și Assad în Siria.
– Rusia/Putin are o politică dură de oprimare a musulmanilor în Rusia, a atacat și s-a luptat cu ei în Afganistan (de unde se pare vine aripa ISIS care a dat atacul).

SUA a anunțat oficial pe deștepții de la Kremlin ca au informații despre un posibil atac. Ăștia – Batman Batman – suntem tari nu depindem de informațiile voastre. Și nu au făcut nimic.

ADVERTISEMENT

Acuma încearcă să dea vina pe ucraineni însă realitatea e ca ISIS a revendicat. Acuma au încă o imensă problema pe cap în plus față de războiul cu Ucraina.

Oricum o să urle ca de fapt sunt tot ucrainenii, că adevărul și realitatea și viețile oamenilor nu contează pentru Kremlin”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Putin promite răzbunare

Președintele rus Vladimir Putin a calificat sâmbătă drept “act terorist barbar” atacul de la o sală de concerte, soldat cu peste 100 de morți, și a promis că îi va pedepsi aspru pe toți cei implicați.

Într-un discurs televizat, Putin a declarat că toți cei patru atacatori au fost arestați înainte de a avea ocazia să treacă granița în Ucraina.

ADVERTISEMENT

“Vă vorbesc astăzi în legătură cu actul terorist sângeros și barbar, ale cărui victime au fost zeci de oameni nevinovați și pașnici.

Toți cei patru autori ai atacului terorist care au împușcat și ucis oameni au fost reținuți. Aceștia se deplasau spre Ucraina, unde, potrivit informațiilor preliminare, aveau o fereastră pentru a trece granița”, a spus Putin în primele sale remarci publice de la atac.

Serviciul de securitate FSB al Rusiei a declarat anterior că atacatorii au fost “în contact” cu persoane din Ucraina în timp ce încercau să fugă din țară.

ADVERTISEMENT