News

Explicaţie uluitoare a lui ÎPS Teodosie în cazul şoferului său, surprins cu 235 km/h. ”Dacă mașina a dus”

ÎPS Teodosie a oferit o serie de explicații pentru incidentul din vară, când șoferul său era oprit pentru că circulase cu 235 km/h.
21.12.2022 | 17:52
Explicatie uluitoare a lui IPS Teodosie in cazul soferului sau surprins cu 235 kmh Daca masina a dus
Șoferul lui Teodosie, prins cu 235 km/h. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Arhiepiscopul Tomisului a mărturisit că el e cel care îi ceruse șoferului să ”țină ritmul” pentru a ajunge ”la un maslu”.

ÎPS Teodosie a explicat unde se grăbea cu 235 km/h

Preotul a susținut o conferință de presă și a mărturisit că nu știe dacă viteza cu care circula mașina care-l transporta avea 235 km/h, însă i-a cerut șoferului să se grăbească.

ADVERTISEMENT

”Nu ştiu, că nu mă uit la kilometraj. Nici nu ştiu dacă a fost aşa. Trebuia să ajung la un maslu. I-am spus, vezi, să ţii ritmul să ajungem la maslu!”, a transmis Teodosie.

Mai mult, viteza avansată de Polițiști de 235 km/h e considerată plauzibilă de ÎPS Teodosie, în circumstanțele date. ”Probabil. Dacă maşina a dus…”, a răspuns Teodosie, fiind întrebat dacă autoturismul circula în acel moment cu 235 km/h.

ADVERTISEMENT

În luna august 2022, mașina care-l transporta pe Teodosie la ”maslu” a fost surprinsă de radar cu 235 km/h pe Autostrada Soarelui. În consecință, șoferul a rămas fără permis timp de 120 de zile și a fost sancționat cu o amendă de 2.900 de lei.

Personaj controversat, ÎPS Teodosie este un fan declarat al lui Vladimir Putin. ”Domnul Putin nu este atât de negru pe cum îl prezintă toată lumea. Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim. Şi Putin şi Medvedev sunt ctitori şi noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători”, transmitea Teodosie în trecut.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, preotul a arătat că nu poartă pică dușmanilor Bisericii și nu a apreciat o lege pregătită de polonezi, care trimit după gratii persoanele care își bat joc de religie.

”Sigur că trebuie cumva, cândva, reglementate aceste lucruri. Adică credincioșii nu-i agresează pe cei necredincioși, nu-i ironizează, îi lasă în modul lor de a se comporta. Și necredincioșii trebuie să nu-i agreseze pe credincioși. Cred că au întrecut măsura. De aceea ministrul justiției din Polonia s-a gândit la aceste inițiative, ca să nu mai existe aceste tensiuni între credincioși și necredincioși.

ADVERTISEMENT

De ce să fie instituția bisericii atât de blamată? Pentru că biserica se ocupă să facă bine oamenilor, să-i înfrățească să-i ajute. Biserica face asistență socială, nu face niciun rău. De ce să fie luată în râs?”, a declarat ÎPS Teodosie, considerând că doi ani de închisoare pentru o glumă la adresa Bisericii ar fi o pedeapsă exagerată.

ADVERTISEMENT
Tags: